Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο μεταγραφικό απόκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ…

03/10/2014

Κοίτα φίλε μου, που τα πάντα μπορεί να κάνει ένας …αριστερός επαναστάτης!!!

Κοίτα μεταγραφή (Σιγά τη μεταγραφή θα έλεγε ο «Μητσάρας», αν το μάθαινε), να σου φύγει το «τσερβέλο» που λέγανε παλιά, αν και  αναμενόμενη (αντι-ΚΚΕ να ‘σαι και χωράς).

Αφού έδωσε τις απαραίτητες εξετάσεις, αφού κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του, αφού λύσαξε κατά του ΚΚΕ και απέδειξε την αντικομμουνιστική – αντι-ΚΚΕ εμπάθειά του, ήρθε η ώρα της αναγνώρισης, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής.

Στα πλαίσια της μεταγραφής, του προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε αποδεκτό, το πόστο του «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»!!!

Ουάου!!! Φοβερό!!!

Αυτό κι αν είναι απόδειξη αριστεροσύνης και από τις δύο μεριές. Δηλαδή πόσο «αριστερός» μπορείς να είσαι για να διεκδικήσεις να είσαι …Ο «Συμπαραστάτης»; (καλά, αφήστε τις μαγκιές για …»αριστερόμετρα» και άλλα τέτοια φτηνά, πάλιωσε η καραμέλα, δεν αρέσει πιά)

Αυτό τον αντιδραστικό θεσμό, που σε ελάχιστους δήμους έχει γίνει κατορθωτό να στηθεί μέχρι σήμερα (μιας και απαιτεί τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων, που σημαίνει ότι απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις στο επίπεδο των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζονται σε αυτό), διεκδίκησε από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Δ. Καλτσώνη.

Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καλτσώνης είναι ο γνωστός αρθρογράφος στο αντι-ΚΚΕ site του «Εργατικού Αγώνα», που καιρό τώρα, διαστρεβλώνοντας την πολιτική του ΚΚΕ, επιχειρεί μάταια να καλλιεργήσει συγχύσεις στους φίλους του Κόμματος, φιλοδοξώντας να κάνει τους κομμουνιστές ορντινάντσες της πολιτικής και της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είναι αυτός ο «Συμπαραστάτης»; Είναι ένας αντιδραστικός θεσμός που προβλέπετε στον τόσο «φιλεργατικό – φιλολαϊκό Καλλικράτη» και που προσπαθούν να περάσουν χρόνια τώρα στη τοπική Διοίκηση, ένα θεσμό που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει τον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική συναίνεση, ενσωματώνοντας τα λαϊκά στρώματα στο όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Να συμφιλιώσει εργάτες, ανέργους, φτωχούς επαγγελματίες και αγρότες με την εφόρμηση του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρήσεων στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης.

Αυτό είναι άλλωστε το κύριο ζήτημα σήμερα που χαρακτηρίζει τις εξελίξεις και τις ανατροπές στους δήμους και που φέρνει στην ημερήσια διάταξη τη λεγόμενη αξιολόγηση και τις απολύσεις για τους εργαζόμενους, την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών τους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, τη φορολεηλασία για τους δημότες κ.λπ.

Σε εμάς ένα μένει να πούμε όταν συναντάμε τέτοιες υποψηφιότητες για τέτοιους αντιδραστικούς θεσμούς και τέτοιες «πετυχημένες μεταγραφές»: Άμα αρχίσεις την κατρακύλα, μέχρι να φτάσεις στον πάτο, έχεις πολύ δρόμο να διαβείς μέσα σε λάσπες και σκατά.

5 Σχόλια leave one →
  1. 03/10/2014 23:03

    …αντΕργατικός Αγώνας ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ονειροβατούντων ότι θα βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ για να σώσουν τον καπιταλισμό απ’ την κρίση του.

  2. 04/10/2014 18:52

    Δείτε και την αίτηση-Βιογραφικό που κατέθεσε στο δημοτικό Συμβούλιο.
    Το βρήκα εδώ: http://lsilioupolis.wordpress.com/2014/10/04/ένα-νέο-απόχτημα-του-συριζα/

    « Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
    με την παρούσα δηλώνω την πρόθεση μου να υποβάλλω υποψηφιότητα για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη . Ως πολίτης της πόλης μας και διαθέτοντας την αναγκαία επιστημονική ειδίκευση, θα επιθυμούσα να συμβάλλω στην καταγραφή, ανάδειξη και, οπού ειναι δυνατό, επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, στο πλαίσιο των περιορισμένων εκ του νόμου αρμοδιοτήτων του θεσμού».

  3. 04/10/2014 21:13

    Επειδή ανεβήκανε στα κεραμίδια εκεί στον εργατικό αγώνα και μιλάνε για ψευδολογήματα της …ηγεσίας(!!!) του ΚΚΕ και ότι δεν έχουν καμία σκέση με τον Καλτσώνη εμείς βρήκαμε μια επίσημη καταχώρηση (με την υπογραφή του Καλτσώνη) που είναι το «Η κυβέρνηση της «Λαϊκής ενότητας» στη Χιλή 1970-1973″ δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική μορφή του εργατικού αγώνα. (http://kaltsonis.blogspot.gr/p/blog-page.html στις «Μονογραφίες» στο Νο 3)
    Ας μην κάνουν τουλάχιστον ότι δεν τον ξέρουν.
    Ασφαλώς και δεν θα υπάρχουν «επώνυμα» άρθρα του Καλτσώνη στον (αντ)εργατικό αγώνα που στρέφονται κατά του ΚΚΕ, αλλά ο λαός μας λέει «ο κόσμος τό χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι», εξ άλλου «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»

  4. opca57 permalink
    05/10/2014 13:33

    Γράφεις «Αυτό τον αντιδραστικό θεσμό, που σε ελάχιστους δήμους έχει γίνει κατορθωτό να στηθεί μέχρι σήμερα (μιας και απαιτεί τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων, που σημαίνει ότι απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις στο επίπεδο των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζονται σε αυτό)».
    Και σε ρωτάω στην πετρούπολη αν αυτά δεν ισχύουν (επειδή το ΚΚΕ έχει τον δήμο)

    Click to access sybarastatis_dimoti.pdf

    Αν νομίζεις ότι επειδή ψήφισαν υπέρ του οι συριζέοι τον κατέβασε υποψήφιο ο Κοκοτίνης, τότε και για άλλες περιπτώσεις δημόσια προκυρηγμένης θέσης (στο δήμο Αθήνας παλιότερα ήταν πάνω από 10 οι αιτήσεις) που κόσμος πρέπει να σηκώσει τα χαιράκια του για την επιλογή πρέπει να πούμε ότι είναι πασόκια, νδήτες και συριζέοι. Καλή ώρα όπως και ο καθηγητής ιστορίας στο Αριστοτέλειο Γιώργος Μαργαρίτης που για να προσληφθεί και να ανέλθει βαθμολογικά δεν φτάναν οι ψήφοι του ΚΚΕ.

  5. 05/10/2014 19:47

    Δες τι έγινε στην Πετρούπολη και μην κάνεις ότι δεν ξέρεις τι έγινε εκεί που ο δήμαρχος ήταν και είναι κομμουνιστής.
    Δεν θα βάλω link όπως κάνεις εσύ χωρίς να βάζεις το link της απόφασής του ΔΣ
    Ελπίζω να καλύψω, με το κείμενο που ακολουθεί, την …»απορία σου»!!!

    3η Τακτική Συνεδρίαση της 28/2/2011 ημέρα Δευτέρα – ώρα 20:00
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της ΠΡΑΞΗΣ με αριθμ. 46/2011
    ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

    (…) Έπειτα από την αρ, πρωτ. 1764/7-2-2001 προκήρυξη του Δήμου, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης έθεσαν κατόπιν σχετικής δήλωσής τους στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τις υποψηφιότητες τους.
    1. Λυμπεροπούλου Μαρία
    2. Μίζαλης Χ.Γιώργος
    3. Αναστασόπουλος Παναγιώτης
    4. Σουρέλη Δ. Γεωργία
    5. Διονάτος Χαρ.
    ΄Υστερα από τα παραπάνω καλείστε να αποφασίσετε σχετικά

    Ακολούθως ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο Σώμα την απόφαση της Διοίκησης για μη συμμετοχή στην όλη διαδικασία καθότι διαφωνεί πολιτικά με το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
    Στη συνέχεια όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας κατήγγειλαν τη Διοίκηση για τη μη υλοποίηση του θεσμού και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καθότι χωρίς τη συμμετοχή της Διοίκησης δεν ήταν δυνατή η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    Αφού έλαβε υπόψη:
    1. την πιο πάνω εισήγηση
    2. τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/10,
    3. την πρόταση του κ. Δημάρχου
    4. την αποχώρηση των μελών της μειοψηφίας και μετά την συζήτηση που έγινε,
    Δεν προχώρησε τη διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, αφού τα εναπομείναντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκούσαν για την εν λόγω επιλογή, καθότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου (δηλαδή 22 θετικές ψήφοι).

    Η απόφαση αυτή πήρε αυξ. αριθμό 46/2011.

    ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΜΑΛΑΘΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.