Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταγγελτική απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων στην «Ανέλιξη»

16/07/2013

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε χθές στα φροντιστήρα «Ανέλιξη» στην Ηλιούπολη, με καθολική  συμμετοχή (100%) των εργαζομένων, καταγγέλθηκε η τακτική και η ενέργειες μελών της ηγεσίας του ΣΕΦΚ, απέναντι στους συναδέλφους τους. Μετά το τέλος της ΓΣ έξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» (15/07/2013) πραγματοποιήθηκε με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.

Η συνέλευση αποφάσισε:

Η άρνηση του ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας)  να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας αποτελεί δυσμενή εξέλιξη για τον κλάδο. Προσπαθούν να επιβάλουν δραματικές μειώσεις στους εργαζόμενους, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Σε αυτό το δραματικό σκηνικό, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματά τους και, με μαζικούς ενωτικούς αγώνες, να πετύχουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Οι προσπάθειες που καταβάλλει το σωματείο «ο Βύρωνας» συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια. Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται καθημερινά. Η εργοδοσία μεθοδεύει πολλές φορές τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ συχνά λόγω των μεθοδεύσεων των εργοδοτών οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

•    Σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο αποτελεί πρόκληση η μεθόδευση των Κ. Σμυρναίου, Σ. Κρητικού να διεκδικήσουν ανύπαρκτα δεδουλευμένα. Αλήθεια, όταν διατελούσαν πρόεδροι του ΣΕΦΚ, και υπέγραφαν διαδοχικά τις συμβάσεις εργασίας, γιατί δεν έθεταν το συγκεκριμένο θέμα στην εργοδοσία και το θέτουν μετά από 8 χρόνια. Γιατί δεν δίνουν στην δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει για το θέμα αυτό με το φροντιστήριο «Λογισμός»; Τότε θα πέσουν οι μάσκες. Ακολουθούν πρακτικές πρωτόγνωρες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Δημοκοπούν πάνω σε αυτό το ζήτημα γνωρίζοντας την ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας.

•   Απύθμενο θράσος έκρυβε η νέα χυδαία επίθεση του ΣΕΦΚ σε βάρος του συναδέλφου Π. Μαργαρώνη. Αφού δέχθηκε λεκτική επίθεση κατά την διάρκεια της ¨κινητοποίησης¨ του ΣΕΦΚ και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, εμφανίζεται να απειλεί δήθεν ¨απολυμένο¨ συνάδελφο. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση του συναδέλφου κατά των απολύσεων και του συλλογικού αγώνα για μόνιμη σταθερή δουλειά. Προφανώς λοιπόν, σε μια προσπάθεια διάσπασης (για άλλη μια φορά) των εργαζομένων, στόχος δεν ήταν ο συνάδελφος, αλλά ο πολιτικός φορέας στον οποίο αυτός ανήκει. Οι εργαζόμενοι στην «Ανέλιξη» χωρίζουν τους ανθρώπους από τη μια σε εργάτες αυτοαπασχολούμενους φτωχούς μικρομεσαίους και από την άλλη στους πλουτοκράτες.

•   Καταγγέλλουμε την συστηματική συκοφαντική επίθεση σε βάρος συναδέλφων του φροντιστηρίου «Ανέλιξη», οι οποίοι παρουσιάζονται στους μαθητές ως ανεπαρκείς και ακατάλληλοι να τους διδάξουν. Την ίδια πρακτική τα μέλη του ΣΕΦΚ ακολούθησαν στις συναντήσεις που είχαν με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης κατά την διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Στην διάρκεια της ¨αγωνιστικής¨ κινητοποίησης, τέτοιες συκοφαντίες επαναλήφθηκαν στους μαθητές. Ψεύδονταν μάλιστα λέγοντας στους μαθητές ότι παίρνουμε 5€ την ώρα, ενώ συνολικά έχουμε πετύχει συμβάσεις πολύ καλύτερες σε σχέση με την πλειοψηφία των φροντιστηρίων. Δεν δίσταζαν να διεκδικούν μειώσεις ωρών εργασίας, για συναδέλφους που δεν ήταν αρεστοί στην ηγεσία του ΣΕΦΚ, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που απαίτησαν την μη πρόσληψη εργαζομένου από την εργοδοσία. Για την συνέλευση των εργαζομένων, αυτές οι πρακτικές διασπούν τον συλλογικό αγώνα και σε τελευταία ανάλυση εξυπηρετούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

•  Η συνεχής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη για ενότητα και πάλη για καλύτερες συνθήκες ζωής. Με μαζικούς αγώνες, μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα να δημιουργούμε ρήγματα στην γενική γραμμή εξαθλίωσης των εργαζομένων. Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν μόρφωση και υγεία για όλους.

Η ΓΣ των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» Ηλιούπολης.»

2 Σχόλια leave one →
  1. 23/07/2013 23:06

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ. Η ΤΑΤΣΟΥΛΗ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΕ?

    Πρώτη απάντηση στη λάσπη των εργοδοτών των φροντιστηρίων «Ανέλιξη» και όσων τους στηρίζουν …»

  2. γερανος permalink*
    28/07/2013 10:40

    @SEFK: Αυτό το σχόλιο σας, συνοδεύεται και με την ανάρτηση που έχετε στο site σας, δεν θα απαντήσω στα όσα λέτε, για το αν έχω πάρε δώσε με την εργοδοσία, όχι γιατί δεν μπορώ αλλά για λόγους που δεν μπορείτε να τους έχετε εσείς, ούτε θα γίνω «διάδρομος» να δημοσιοποιούνται τα αντιΚΚΕ, αντιΠΑΜΕ και γκεμπελίστικα κείμενά σας, γιατί δεν θα πέσω στο επίπεδό σας, θα σταθώ όμως στο απίστευτο μίσος σας για τους κομμουνιστές που είναι τόσο μεγάλο, τόσο, που χάνετε τον έλεγχο και σας κάνει (καθηγητές πράμα) να γράφετε το «… ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ …» με αυτή την ορθογραφία, κάτι που αν το έκανα εγώ (του δημοτικού, στα δύσκολα χρόνια μετά τον εμφύλιο) θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.
    Δεν θα δώσω συνέχεια σε αυτές τις «προσωπικές» τάχα επιθέσεις, με στόχο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, γιατί η κατηφόρα που έχετε πάρει «γλυστράει» πολύ και δεν είναι για εμάς.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.