Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ως απάντηση στους αντικομμουνιστές υπάρχουν αυτά…

11/10/2021

Στην καπιταλιστική Ρωσία ένας στους δύο (49%) δηλώνει ότι προτιμά το σοβιετικό σύστημα, ενώ δύο στους τρεις (62%) θεωρούν ότι «το οικονομικό σύστημα του κρατικού σχεδιασμού και της κρατικής κατανομής είναι καλύτερο», σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου «Λεβάντα» που έγινε τον περασμένο Αύγουστο.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η «νοσταλγία» για το σοβιετικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε σε σχετικές έρευνες από το 2000.

Ενδιαφέρον είναι και το εξής στοιχείο:

Στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, δηλαδή σ’ αυτούς που γεννήθηκαν μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, το ποσοστό που θεωρεί καλύτερο το σοβιετικό σύστημα ανέρχεται στο 30% και αυξάνεται όσο μεγαλώνει η ηλικία των ερωτώμενων.

Στην ηλικία 55 και άνω, που έχουν ζήσει τον σοσιαλισμό, το ποσοστό που θεωρεί καλύτερο σύστημα αυτό που υπήρχε μέχρι το 1990 ανεβαίνει στο 62%!

Ανεξάρτητα από την αφετηρία του καθενός, 30 χρόνια μετά τις ανατροπές και παρά το ξεσάλωμα του αντικομμουνισμού, στη Ρωσία παραμένει ισχυρή η νοσταλγία για τον σοσιαλισμό, επιβεβαιώνοντας ότι οι κατακτήσεις του λαού στα χρόνια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ανεξάρτητα από λάθη, παραλείψεις ή παρεκκλίσεις, έχουν αφήσει γερό αποτύπωμα τόσο στις παλιότερες όσο και στις νεότερες γενιές, σε πείσμα των απολογητών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που καταδικάζει τους λαούς στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

No comments yet

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.