Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφωνούν στις λεπτομέρειες συμφωνούν στα γενικά

11/03/2019

Είναι τέτοιες οι  εποχές που ευδοκιμούν τα κάθε λογής φρούτα και ζαρζαβατικά, δεν έχει παρά να απλώσεις το χέρι σου και να διαλέξεις, ανάμεσα σε ομοειδή προϊόντα, τα πιο όμορφα εμφανισιακά. Έτσι εύκολα καταλήγεις σε επιλογή του πιο όμορφου, του πιο εντυπωσιακού. Κοιτάς λοιπόν να πάρεις αυτό που σου αρέσει. Από πριν γνωρίζεις όμως ότι γεύση δεν υπάρχει, αφού ως γνωστόν τα πάντα «κατασκευάζονται» εντός του θερμοκηπίου, με σπόρους που κατασκευάζουν οι εταιρίες!!! Είναι κάτι σαν σκέτο νερό βρύσης, ούτε καν εμφιαλωμένο, χωρίς οσμή και γεύση.

Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ έτσι βλέπω να συμβαίνει σήμερα, που τα πάντα μοιάζουν εμφανισιακά, αλλά και στη γεύση. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς να καταλάβεις, τι ακριβώς είναι αυτό που τρως. Υπάρχουν φρούτα που μπορεί στην όψη να είναι «ζουμερά» αλλά μόλις το δαγκώσεις… κολοκύθι, άγευστο!!! Υπάρχουν ζαρζαβατικά αγγούρια ας πούμε ή ντομάτες, που φαίνονται απ’ έξω πράσινα ή κόκκινα αλλά από μέσα έχουν εκείνη τη λευκή «ψίχα», δεν έχουν σπόρους και μυρωδιά!!!

Αυτό βέβαια ως γνωστόν είναι αποτέλεσμα της υβριδικής καλλιέργειάς και παραγωγής τους που έγινε για λόγους εύκολης και ευρείας κατανάλωσης.

Λες δεν βαριέσαι τι να ψάξω τώρα, άσε για μια ακόμη φορά ας τα πάρω και την επόμενη θα κοιτάξω να πάρω κάτι που να μην με κοροϊδεύει με την εμφάνιση και την όμορφη γαρνιτούρα, που του βάζουν για να με τραβάει.

Εκεί όμως είναι το λάθος γιατί την αντίδρασή σου, την αντίστασή σου σε αυτό το φαινόμενο της εύκολης κατανάλωσης, το αφήνεις για το μέλλον και όχι για το παρόν. Εκεί ακριβώς είναι το λάθος που κάνουμε κάθε φορά και καταλήγουμε πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα, να παίρνουμε απ το σωρό.

Γίνεσαι «Ο εύκολος πελάτης» καθώς η ανοχή σου σε κάποια πράγματα είναι τόση, που δεν αφήνει περιθώρια επιλογής προϊόντων ποιότητας, που διαθέτουν, εκτός από την εμφάνιση και γεύση.

Για τη γεύση τα αγοράζεις βρε αδερφέ και όχι για την ομορφιά.

Είσαι «Ο εύκολος πελάτης» και έτσι αυτοί συνεχίσουν να σου πασάρουν ότι γουστάρουν κι εσύ νομίζεις ότι το διάλεξες μόνος σου και τελικά, βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που πήρες αυτή την ηλίθια απόφαση, για το συγκεκριμένο …φρούτο, για το συγκεκριμένο …προϊόν, γι αυτή τη …»μάπα» για το συγκεκριμένο …αγγούρι, που επέλεξες.

Βέβαια δε λέω υπάρχουν και αυτοί που, εκτός από τον εαυτό τους, τα βάζουν με τον …μανάβη, τον …παραγωγό και κάποιοι άλλοι με αυτούς που επέλεξαν να του πασάρουν αυτό το προϊόν και καταφεύγουν σε αποφάσεις της στιγμής, του στιλ «Να μου κοπή το χέρι ρε, που θα ξαναψηφίσω»!!!

Ώπ! Τι σχέση έχει η ψήφος???

Ε! πως φίλε μου με την ίδια λογική, τη λογική του marketing, δεν πας στην κάλπη???

Με αυτή τη λογική δεν διαλέγεις τον πιο όμορφο, το καλύτερο παιδί, τον γνωστό του γνωστού σου γιατί σου είπε ότι αξίζει να τον ψηφίσεις. Ακόμη – ακόμη γιατί διάβασες το τεράστιο βιογραφικό του(!!!), που έλεγε ότι τελείωσε …»αυτό» το σπουδαίο σχολείο, δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία (αυτό κι αν είναι προσόν), ότι όνειρό του είναι να φτιάξει μια κοινωνία που θα… θα… θα… ή τον άκουσες να λέει για επίλυση των προβλημάτων γενικώς, τα οποία δεν τα έχει λύσει κανείς μέχρι σήμερα. Πως αυτός που γεννήθηκε σε αυτή τη γειτονιά γνωρίζει τα προβλήματά της και τώρα ήρθε η στιγμή να τα λύσει αυτός γιατί …θέλει τώρα να το κάνει, μιας και δεν πρόλαβε τα τελευταία 8 χρόνια που ήταν εκλεγμένος!!!

Άκουσες ότι συμμετείχε στους αγώνες για την τάδε ή για την δείνα διεκδίκηση, αλλού όμως σε άλλη περιοχή, μαζί με κάποιους άλλους σαν κι αυτόν, που δεν τους ξέρεις, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Ότι είναι ζωόφιλος ή φιλόζωος (ποτέ δεν κατάλαβα αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο), αγαπάει τα ζώα και τα πουλιά και πως έχει κι άλλες όμορφες αγάπες, την γυναίκα του και τα παιδιά του!!! Μιλάει για τόπους και πράγματα, καθώς είναι καλλιεργημένος και το βασικό, είναι δημοκράτης, φιλήσυχος και μπορεί να συνεννοείται με άλλους ανθρώπους, μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας φυσικά, πως διαφέρει από τους άλλους σε κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με το …περιβάλλον, τον …πολιτισμό, τον …αθλητισμό, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με τις «Λευκές νύχτες», τις «Μαύρες Παρασκευές»… κλπ. κλπ. κλπ.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους, το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι το χρώμα της ετικέτας προώθησης τους. Είναι με ποια σειρά λένε τα παραμύθια τους, ότι τάζουν με διαφορετική σειρά τις λύσεις των προβλημάτων. Είναι όλοι αυτοί που ασπάζονται τη θεωρία πως με τις θυσίες του εργαζόμενου λαού, θα σωθεί η οικονομία της χώρας και θα έρθει «ανάπτυξη», θα αυξηθούν τα κέρδη και οι επενδύσεις των μεγαλοεταιριών.

Είναι όλοι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για να προασπίσουν τη Δημόσια Περιουσία, που κέρδισαν με αγώνες μεγάλος αριθμός κατοίκων και με μπροστάρη τον κομμουνιστή ΔΗΜΑΡΧΟ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) Δημήτρη Κιντή και όχι μόνο, όλοι αυτοί, δεν έκαναν τίποτα, αλλά υπόγεια σπρώξανε κιόλας, για να πάει στο Υπερταμείο για ξεπούλημα.

Όλοι αυτοί δεν λένε τίποτα γι αυτά που δεν έκαναν ποτέ στη πραγματική ζωή, που δεν στάθηκαν δίπλα σε αυτούς που τους κόψανε το ρεύμα, το νερό, που τους κάνανε κατάσχεση, που δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους, που τους πετάξανε στην ανεργία σαν την τρίχα απ το ζυμάρι, όταν διαπίστωσε το αφεντικό ότι δεν έβγαζαν τα κέρδη που ήθελε.

Και τώρα, για μια ακόμα φορά προσπαθούν να σε πείσουν να εμπιστευτείς την εικόνα, το όμορφο πλασάρισμα, το καλό αμπαλάζ και να μην σκεφτείς ότι με αναθέσεις δεν υπάρχει λύση. Να ξαναδιαλέξεις δηλαδή αυτό που ήξερες από την αρχή, ότι όλοι αυτοί οι «πουθενάδες» από μέσα είναι ίδιοι, ότι όλα αυτά τα «προτερήματα», από μέσα τους έχουν εκείνο το άσπρο πράγμα του υβριδικού τρόπου παραγωγής τους και αυτό δεν είναι κάτι που δεν το ξέρεις, το ξέρεις αλλά υπάρχει εκείνη η ανάγκη σου να πιστεύεις και να ελπίζεις, ότι θα συνεχίσεις να επιβιώνεις, ψηφίζοντας αυτούς, που… θα σου λύσουν τα προβλήματα, γιατί είναι …καλύτεροι από τους άλλους. Είναι αυτό που λέγεται «συνέχιση της ζωής με αναθέσεις».

Το δίλημμα είναι, θα συνεχίσεις και αυτή τη φορά να ψηφίζεις αυτόν που «θα» σου λύσει το πρόβλημα ή θα βγεις εσύ να διεκδικήσεις μαζί με τους όμοιους με σένα, το δικαίωμα στη ζωή και όχι απλά την επιβίωσή.

Θα κάνεις τη διαφορά στηρίζοντας αυτούς που είναι αγωνιστές, όχι μόνο ψηφίζοντας τους, αλλά συμμετέχοντας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις.

Θα γίνεις αυτός που χρειάζεται να είσαι, για να απολαύσεις τους κόπους μιας ζωής, που σου στερούν όλοι αυτοί που στηρίζουν τις μεγαλοεπιχειρήσεις και τα κέρδη τους???

Αυτή τη φορά ψήφισε με το μυαλό και όχι με τα αυτιά σου. Μην ακούς τα παραμύθια τους.

Διαφωνούν στις λεπτομέρειες και συμφωνούν στα γενικά.

Α-ψηφισέ τους!!!

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: