Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Μακεδονικού…

04/04/2018

Δεν θα αναφερθούμε για τα σχετικά πρόσφατα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το “Μακεδονικό”, σαν πρόβλημα των σχέσεων μας με την ΠΓΔΜ, έχουν αναλυθεί με άλλους τρόπους. Το ιστορικό των αιτίων, τους ένοχους και υπεύθυνους κλπ. Θα σταθούμε στην πλευρά εκείνη που κι από τις δυο μεριές γίνεται επίκλησή της για να δικαιολογήσουν τις πολιτικές εθνικιστικού παροξυσμού.

Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις, ιστορική, χωροταξική, μεσοπολεμική και μεταπολεμική, η περιοχή Μακεδονία δεν ήταν ποτέ μόνο “ελληνική”. Οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τους Μακεδόνες βάρβαρους, ενώ τα όρια της αρχαίας Ελλάδας έφταναν μέχρι τη Θεσσαλία. Πολύ περισσότερο δεν ήταν σλαβική. Ούτε οι λαοί που έζησαν μέσα στα όριά της στο διάβα των αιώνων ήταν όλοι “Έλληνες” ή μόνο σλαβικής καταγωγής.

Η Ρωμαϊκή πρώτα κατοχή, η Ανατολική ρωμαϊκή (Βυζαντινή) ύστερα και η Οθωμανική τέλος είχαν σαν αποτέλεσμα όλες οι περιοχές της Βαλκανικής να ζήσουν την ενιαιοποίηση παράλληλα με την εκτεταμένη διασπορά των πληθυσμών της-και των σλαβικών φύλων που πολύ αργότερα βέβαια εμφανίστηκαν στην περιοχή και δεν είχαν καμία σχέση με το ιστορικό παρελθόν της- που επίσης συνοδεύτηκαν από εκτεταμένες αναμείξεις σε οικογενειακή βάση.

Όταν εμφανίστηκε η Μακεδονική δυναστεία δεν ένιωθε καθόλου “συμπατριώτισσα” με τις πόλεις αυτές και τους λαούς τους. Η Θεσσαλονίκη πήρε το όνομά της από την νίκη των Μακεδόνων επί των Θεσσαλών, όταν τους υπέταξαν.

Κι ασφαλώς ο Αλέξανδρος όταν ξεθεμέλιωσε τη Θήβα, έστειλε στα σκλαβοπάζαρα χιλιάδες γυναίκες και παιδιά και κατέσφαξε όλους τους υπόλοιπους Θηβαίους δεν ένιωθε καμία «πατριωτική» τύψη. Το «εκπολιτιστικό» του έργο, για το οποίο επαίρονται οι ιστορικοί απολογητές των διαφόρων τύπων μεγαλοϊδεατισμών, το οποίο εξαπλώθηκε μέχρι τα βάθη της Ασίας, ξεκίνησε με την “εκπολιτιστική” καταστροφή και καθυπόταξη πρώτα των άλλων «Ελλήνων». Πριν περιλάβει τους Πέρσες ο Αλέξανδρος, “περιποιήθηκε” δεόντως τους «Έλληνες», που πριν αρκετά χρόνια είχαν αντισταθεί και νικήσει τους Πέρσες, σε μια μοναδική συμμαχία, που βέβαια δεν θεωρήθηκε ιστορικά ποτέ “ελληνική”, αφού στη συμμαχία αυτή βρέθηκαν μόνο η Αθήνα κύρια, η Σπάρτη, οι Πλαταιές και ελάχιστες ακόμα πόλεις, ενώ όλες οι άλλες, με πρώτη τη Θήβα συνεργάστηκαν και βοήθησαν τους Πέρσες στην εκστρατεία τους στην Ελλάδα. Κι ασφαλώς το ίδιο γελοία είναι τα τελείως ανιστόρητα επιχειρήματα της Σκοπιανής ηγεσίας, που σώνει και καλά θέλει να εμφανίζει τους κατοίκους της χώρας της ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου!!!

Όποιοι λοιπόν αισθάνονται “περήφανοι” για τον Μακεδόνα, αλλά όχι Έλληνα, Αλέξανδρο – και που φυσικά κανένας τους δεν έλκει την καταγωγή του από τη γενιά του Μακεδόνα βασιλιά – θα πρέπει να μας απαντήσουν αν αισθάνονται την ίδια… περηφάνια, για την καταστροφή των άλλων “Ελλήνων” απ’ αυτόν.

Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχη την τόσο μακρινή ιστορία κι ας μην προσπαθούν να την συνταιριάξουν με το ζόρι στα σημερινά δεδομένα, για να αποδείξουν τα αναπόδεικτα. Το μέρος της Μακεδονίας που ανήκει στην σημερινή υπαρκτή χώρα με το όνομα Ελλάδα, ασφαλώς της ανήκει και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να το αμφισβητήσει.

Όλα τα άλλα είναι για τους… ελληναράδες και σκοπιαναράδες, που προσπαθούν να αποκρύψουν το βασικό.

Ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης ή προσπάθειας των αστικών τάξεων, μέσα και έξω από τις δύο χώρες να αντιπαρατεθούν ή να συμβιβαστούν, γιατί έτσι προστάζουν τα συμφέροντά τους.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΣ Αγώνας» της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & ΕΤΑΜ

ΥΓ (Σχετικά με τα σύνορα): Κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τα σύνορα της Μακεδονίας!!! Σύνορα δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί ποτέ δεν υπήρξε αυτόνομο μακεδονικό κράτος στην σύγχρονη ιστορία και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν «σύνορα της Μακεδονίας».

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: