Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τις Εκλογές

08/03/2018

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους του Δήμου μας μόνιμους αορίστου και συμβασιούχους.

Απέναντι στη σφοδρή επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, τρόικας, κυβέρνησης ένα δρόμο έχουμε μπροστά μας σαν εργαζόμενοι. Την ενότητα των εργαζομένων, την συσπείρωση με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα για την σύγκρουση και την ανατροπή τους. Για να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική τους, να έχουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο σε μια άλλη νικηφόρα προοπτική για τις ανάγκες και την ζωή μας.

Με αφετηρία  τις εκλογές για το Δ.Σ. του σωματείου μας και των αντιπρόσωπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι ανάγκη να πάρουμε θέση τι εργατικό κίνημα και ποιο σωματείο χρειαζόμαστε.

Ας σκεφτούμε γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης δεν κατάφερε να αντιτάξει μια ισχυρή αντίσταση.

Φταίει που οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που ηγεμονεύουν σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλες ομοσπονδίες έχουν ως γραμμή τους το ρόλο του θεσμικού εταίρου της εκάστοτε κυβέρνησης, των Δημάρχων, του ΣΕΒ. Μακριά και ενάντια από τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων, των ανέργων, της νέας γενιάς. 

Μέρος αυτού του άθλιου θιάσου του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η πλειοψηφία στη ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μέσα στην αντιλαϊκή καταιγίδα οι δυνάμεις που τις συναποτελούν άλλαξαν όνομα και μάσκα αλλά όχι και  το βρώμικο ρόλο τους… Παραμένουν βαστάζοι της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων. 

Στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΑΣΚΕ (σημερινή  Ανατροπή) – ΔΑΚΕ –ΑΣΚ (Σύριζα), έχουν μόνιμα  στο στόχαστρο τους τα  σωματεία που αγκαλιάζουν τους συναδέλφους με τις νέες εργασιακές σχέσεις, που παλεύουν μαζί τους για το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Έχουν κάνει επιστήμη την συνδιαλλαγή με Δημάρχους – ΚΕΔΕ, Κυβέρνηση.

ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!

Στην αντίπερα όχθη το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, το  κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ στην Αττική. Οργανώνει σε ταξική βάση όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, τους ενώνει στην καθημερινή πάλη.

Έδωσε την μεγάλη μάχη να μείνουν οι συνάδελφοι  συμβασιούχοι στην δουλειά και  εξανάγκασε ο αγώνας μας την Κυβέρνηση να προκηρύξει διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις. Ανέδειξε έγκαιρα τον κίνδυνο τα ΒΑΕ να μπουν στον Προκρούστη, σήκωσε φωνή αγώνα για να σταματήσει ο αιματηρός κύκλος των εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο, με πρωτοβουλίες του ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των παιδικών σταθμών απαιτώντας την κρατική χρηματοδότηση και την μονιμοποίηση των συναδέλφων του ΕΣΠΑ!

 Με αυτή την πυξίδα δώσαμε και κερδίσαμε μικρές και μεγάλες μάχες στο κλάδο και στο Σωματείο μας. Αναδείχτηκαν νέοι αγωνιστές!.

Η γραμμή υπεράσπισης της ΠΟΕ – ΟΤΑ και η διαιρετική λογική της έχει κατά καιρούς  σιωπηρούς οπαδούς και στο σωματείο μας. Στην καθημερινή δράση άφαντοι, στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες αποστάτες και μπροστά στις εκλογές  ψηφοσυλλέκτες.

Η παρουσία και δράση της ΑΣΚ στο σωματείο, της  κυβερνητικής παράταξης σήμερα στον κλάδο μας , δεν μας επιφύλαξε καμία έκπληξη. Λειτούργησε με έναν μόνο από τους τρεις εκλεγμένους της στις τυπικές λειτουργιές του Σωματείου. Οι υπόλοιποι δυο ήταν από την αρχή αποστασιοποιημένοι από τις ευθύνες τους στο ΔΣ του Σωματείου, διεκπεραιωτές της Διεύθυνσης καθαριότητας και των στενά προσωπικών τους επιδιώξεων.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Η  ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Η αποστασιοποίηση ενός μικρού αριθμού συναδέλφων της καθαριότητας από το Σωματείο κάτω από την υπόγεια  καθοδήγηση  της Διεύθυνσης Καθαριότητας μας θλίβει αλλά δεν προκαλεί εντύπωση. Όσο το κράτος και οι αρμοί του στους Δήμους θα αντιδραστικοποιούνται και θα επιτίθενται στο λαό και τις ανάγκες του, θα επιχειρείται από διάφορες  κατευθύνσεις να βάλουν στο χέρι και το Σωματείο.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν τσίμπησε στις  μεθοδεύσεις, τους γύρισαν την πλάτη, τους είδαν όπως πραγματικά είναι: λαγοί των εργολάβων και της διεύθυνσης. Θα πούμε για μια ακόμη φορά και ας το  καταλάβουμε όλοι. Αντιπαραθέσεις και αντίθετες γνώμες στους κόλπους του κάθε σωματείου πάντα θα υπάρχουν. Δεν γίνεται αλλιώς στην ταξική πάλη. 

Ως ΔΑΣ αντιπαλεύουμε την αντίληψη ότι οι δήμαρχοι μπορεί να είναι εν δυνάμει σύμμαχοί μας και ότι μπορούμε από κοινού να συγκροτήσουμε μέτωπο ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε. Όχι, οι Δήμοι  έχουν ενεργό  ρόλο στο πόλεμο που δεχόμαστε.

Ο κάθε δήμαρχος κρίνεται στο  βασικό: θα υλοποιεί το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της αντιλαϊκής επιδρομής ή θα τα αντιπαλεύει στο πλάι του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Αυτό είναι το κριτήριο μας.

Είναι πολλά τα παραδείγματα στο δήμο μας που επιβεβαιώνουν τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής  στην αντιλαϊκή επίθεση  Κυβερνήσεων – ΕΕ.

ΩΣ ΔΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε αυτό το  δρόμο δεν είμαστε  μόνοι μας. Δύναμή  μας η  ενότητα των εργαζομένων στο δήμο μας, μονίμων και συμβασιούχων στον κλάδο, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο  αγώνας με τα αλλά φτωχά λαϊκά στρώματα.

  • Θα αντιπαλέψουμε στην πράξη την απαγόρευση της Απεργίας που ψήφισε η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ και στηρίζει με πάθος ΝΔ και ΣΕΒ. Το Σωματείο και η Απεργία είναι κατάκτηση των εργατών με αίμα και αγώνες. Δεν τα παζάρευε ούτε με το Κράτος, ούτε με την εργοδοσία.       

  • Παλεύουμε για καθολική, υποχρεωτική ασφάλιση για όλους, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, δωρεάν υγεία. Θα αντιπαλέψουμε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους.

  • Λέμε καθαρά Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό Τα 39 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στο κλάδο μας  δεν μας επιτρέπουν ούτε  βήμα πίσω

Παλεύουμε για:

  • ΣΤΑΘΕΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: με αιχμή το επόμενο διάστημα στους συναδέλφους με τα 8μηνα στην καθαριότητα, τις σχολικές καθαρίστριες, τους συνάδελφους στο Βοήθεια στο Σπίτι, στους παιδικούς σταθμούς.

  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ που είναι ο μόνιμος μηχανισμός ενσωμάτωσης, φόβου και αυταρχισμού ώστε οι εργαζόμενοι σε κρατική και τοπική διοίκηση να ευθυγραμμιστούν  για  το απρόσκοπτο πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών.

  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – φτωχολόγιο που θεσμοθετεί την διαχρονική φτώχια και διαιρεί με απαράδεκτους όρους  τους συναδέλφους. Αυξήσεις κι όχι μειώσεις στους μισθούς. Αγώνας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους. Έξω οι ΜΚΟ από τους Δήμους. ΟΧΙ στις ΚΟΙΝΣΕΠ και τα ΣΔΙΤ.

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. Προσλήψεις για όλες τις υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες και πλήρη  χρηματοδότηση των δήμων  από  τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ – ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, αθλητισμός, πολιτισμός κ.α.), χωρίς ανταπόδοση και φόρους .

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ – Κατάργηση της καταναγκαστικής διαδικασίας για τους συναδέλφους στις οικονομικές υπηρεσίες .

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: