Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έτσι γράφουν και ξαναγράφουν την ιστορία!!!

05/09/2017

Διάβασα σε δεκάδες sites την αναπαραγωγή των χονδροϊδών ψεμάτων, ψέματα τόσο χοντρά που θα τα ζήλευε κι ένας σύγχρονος προπαγανδιστής που τα δίδαξε, ο Γκαίμπελς.

Αρκετές χιλιάδες αντικομμουνιστές έβγαλαν από μέσα τους τόση χολή που πραγματικά ξεπερνάει τη λογική και αγγίζει το τελευταίο στάδιο της ψυχοπάθειας.

Όπως είναι φυσικό από την πλευρά των κομμουνιστών υπήρξε απάντηση που γκρέμιζε στην κυριολεξία ακόμα και το μικρότερο ανιστόρητο αντικομμουνιστικό κείμενο.

Αυτό όμως που έπαθε η Καϊλή, ξέρετε αυτή η όμορφη ξανθιά του ΠΑΣΟΚ που ο μόνος τίτλος που έχει είναι «η ωραία της ευρωβουλής», ήταν το πιο διασκεδαστικό.

Το ξεφτίλισμα που της έκανε ο Ν. Μπογιόπουλος, για την βλακώδη προσπάθεια της να γίνει και αυτή «αντιστασιακή», γράφοντας για τον «παππού της» που της τον σκότωσαν οι κακοί κομμουνιστές, βάζοντας όλες τις αναρτημένες από την ίδια ή από το κόμμα της, πληροφορίες για αυτήν που αποδεικνύει το απύθμενο παραμύθι της.

Το χειρότερο όμως είναι και αφού πιάστηκε με την «γίδα στην πλάτη», η προσπάθεια της κ. ευρωβουλευτού να δικαιολογήσει τη βλακώδη προσπάθειά της να κάνει αντικομμουνισμό, χωρίς να γνωρίζει ούτε τα απαραίτητα για εκείνη την περίοδο, βέβαια αυτή η «κίνηση» της είχε την επίτευξη και του μικροστόχου της, να «εμφανιστεί» δηλαδή και πάλι στο προσκήνιο (μέχρι σήμερα μόνο τα μεσημεριανάδικα ενδιαφέρονταν γι αυτή), αποκτώντας νέους «φίλους» και «ακόλουθους», που αν θυμόνται ότι υπάρχει, θα την ψηφίσουν πάλι στις ερχόμενες εκλογές, μόνο και μόνο για την «αντιστασιακή οικογένειά της».

Με αυτά και με εκείνα όμως, μου ήρθε στο μυαλό μια φωτογραφία από δημοσίευση εφημερίδας που είχα δει πριν πολύ καιρό.

Έψαξα λοιπόν στα αρχεία μου και την βρήκα. Η εφημερίδα έχει ημερομηνία έκδοσης την 1η Μάη του …1930 και αναφέρεται στη στατιστική μιας ιταλικής εφημερίδας, σχετικά με την ύπαρξη λειψάνων των αγίων και πόσα υπάρχουν σ’ όλον τον κόσμο, αποκαλύπτοντας το μεγάλο παραμύθι που έχει χτίσει κατά καιρούς το ιερατείο με σκοπό το κέρδος, τον προσηλυτισμό του λαουτζίκου, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ημιμαθών κα φοβισμένων ανθρώπων, έτοιμων να δεχτούν τα πάντα χωρίς κριτική σκέψη.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των εκάστοτε περιπτώσεων χυδαίου αντικομμουνισμού, με αυτή τη μέθοδο. Μια μέθοδο που χρησιμοποίησαν κατά καιρούς διάφοροι όπως η εκκλησίες (από την πρώτη μέρα της ύπαρξής τους), οι βυζαντινοί (με την διαστρέβλωση των αρχαίων κειμένων), οι αυλικοί ιστορικοί (με τις κατ’ εντολές των βασιλέων ηρωοποίηση τους), ο Γκέμπελς, ακόμα και οι νεότεροι τύπου Πλεύρη, Άδωνι κλπ «εθνικιστών», για να δημιουργούν ψευδείς εικόνες για τους αντιπάλους των βασιλέων, των τσιφλικάδων, των ναζιστών, αστών κ.ο.κ.

Δείτε όμως τι γράφει το κείμενο που παραθέτω (και την φωτογραφία του) από την εφημερίδα.

 

1 Μαίου 1930                                                            ΜΠΟΥΚΕΤΟ

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΚΑΙ Τ’ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

ΠΟΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα μέ τή στατιστική μιας Ιταλικής έφημερίδος υπάρχουν σ’ όλον τόν κόσμο τά κάτωθι λείψανα άγιων, άπαντα άνεγνωρισμένα επισήμως άπο τήν Καθολική Εκκλησία.

Τοΰ αγίου Άνδρέου 5 σώματα, 6 κεφαλαί καί 17 βραχίονες. Τής άγιας Άννης 2 σώματα. 6 κεφαλαί καί 8 βραχίονες. Τοΰ άγίου Αντωνίου 4 σώματα, 1 κεφαλή καί 2 βραχίονες.

Τοΰ αγίου Βασιλείου 4 σώματα καί 5 κεφαλαί. Τοΰ άγιου Βενεδίκτου 4 κεφαλαί καί 3 σώματα. Τοΰ αγίου Κλήμεντος 3 σώματα καί 5 βραχίονες. Τής αγίας Δωροθέας 6 σώματα. Τοΰ άγιον Ερασμίου 11 σώματα.

Τοΰ άγιου Στεφάνου 4 σώματα, 8 κεφαλαί καί 13 βραχίονες. Τοΰ άγιου Γεωργίου… 30 σώματα! Τής άγιας Ελένης 4 σώματα καί 5 κεφαλαί. Τοΰ άγιου Γουλιέλμου 7 σώματα και 10 κεφαλαί. Τοΰ άγιου Ιγνατίου (ό όποιος, σημειωτέον, κατεβροχθίσθη από τά λιοντάρια) 3 σώματα, 6 κεφαλαί, 7 βραχίονες καί 7 κνήμες!

Τοΰ άγιου Ίωάννου τοΰ Βαπτιστοΰ 10 κεφαλαί καί 11 δείκται των χεριών. Τοΰ Ίωάννου τοΰ Χρυσοστόμου 15 βραχίονες. Τοΰ αγίου Ιερώνυμου 2 σώματα, 4 κεφαλαί καί 63 δάχτυλα. Τοΰ αγίου Λαυρέντιου 2 σώματα καί 6 βραχίονες.

Τοΰ αγίου Λουκά 8 σώματα καί 9 κεφαλαί. Τοΰ άγίου Παγκρατίου 30 σώματα καί… 6.000 κόκκαλα. Τής αγίας Λουκίας 5 σώματα καί. 6 κεφαλαί. Τοΰ άγίου Ματθαίου 5 σώματα, 8 κεφαλαί καί 12 βραχίονες.

Τοΰ άγίου Παύλου 19 σώματα. Τοΰ αγίου Φιλίππου 3 σώματα, 8 κεφαλαί καί 12 βραχίονες. Τοΰ άγίου Πέτρου 16 σώματα. Τοΰ άγίου Βαστιανοΰ 4 σώματα, 5 κεφαλαί καί 13 βραχίονες. Τοΰ άγιου Σίμωνος 4 σώματα, 5 κεφαλαί καί 9 βραχίονες. Τοΰ άγίου Θεοδώρου 4 σώματα καί 6 κεφαλαί.

Έκτος αυτών στή Μπέντοβα καί στό Αμβιάνο φυλάττονται τά δάκρυα, πού έχυσε ό I. Χριστός κατά τό θάνατο τον Λαζάρου.

Φορέματα τοΰ Χρίστου φυλάσσουνται σέ έξη μέρη: στή Μόσχα, στή Ρώμη, στον άγιο Ιωάννη τοΰ Λατράνο, στην άγια Μαρτινέλλα, στο Τρέβερι καί στο Άργεντέϊγ. Άλλα καί λόγχες, από κείνες πού τρυπήσαν τήν πλευρά τοΰ Σωτηρος απάνω στο σταυρό, άριθμοΰνται εφτά ή οχτώ !…

Πώς βρεθήκαν τώρα όλα αύτά τά λείψανα εΐνε μυστήριον, τό οποίον μόνον ή Παπική Εκκλησία μπορεί νά λύση…

ΥΓ. Η ορθογραφία και σειρά είναι η αυθεντική του κειμένου όπως υπάρχει στο φύλλου της εφημερίδας μόνο που εκεί όπου υπάρχει ΰ ή άλλο παρόμοιο, ο τονισμός  μετά το σκανάρισμα, στο αυθεντικό κείμενο είναι με περισπωμένη και στο μονοτονικό πληκτρολόγιο δεν υπάρχει περισπωμένη.

ΥΓ2. Α! πα! πα! Δεν κάνει να σκέφτεσαι έτσι γι αυτό το κείμενο, γιατί πάντα οι …άλλοι, οι καθολικοί ντε, έκαναν υπερβολές!!! Αυτά, οι κάρες, τα χέρια, τα ρούχα, τα σώματα κλπ που κατά καιρούς φέρνουν οι ορθόδοξοι …άγιοι πατέρες δεν είναι ψέματα!!! Δεν είναι Υπερβολή, είναι η …»καθαρή αλήθεια»!!!!

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: