Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο χέρι μας είναι

22/08/2017

   Είχε δίκιο ο Ηράκλειτος: «Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στο ίδιο ποτάμι» είχε πει, εννοώντας ότι η συνεχής κίνηση του νερού κάνει το ποτάμι ταυτόχρονα να είναι ίδιο και μη ίδιο.

   Είχε δίκιο ο Ηράκλειτος με την έννοια ότι το «έργο» το «έχουμε ξαναδεί». Όμως δεν είναι το «ίδιο» έργο, γιατί τώρα εμείς, το κίνημα, είμαστε πλέον ώριμοι, έχοντας αποκτήσει, επεξεργαστεί και αφομοιώσει τεράστια πείρα, βαμμένη, αλήθεια είναι, στο αίμα των λαών.

   Και η πείρα μας ξεκινάει από πολύ παλιά σε τούτο το σταυροδρόμι που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα ακούσεις τον αχό της μάχης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές.

   Από τούτο το σταυροδρόμι ξεκίνησαν το ιμπεριαλιστικό μακελειό του 1914, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, οι «πατριώτες» δεν δίστασαν να διχοτομήσουν την Ελλάδα στα 1916 μη διστάζοντας να καλέσουν και τους «ξένους» ταξικούς συμμάχους τους να ρίξουν -με την πατροπαράδοτη «ευγένεια» Γάλλου ιμπεριαλιστή- και ένα βομβαρδισμό στην «κοιτίδα» του ευρωπαϊκού» -δηλαδή του συνασπισμού ευρωπαϊκών μονοπωλίων- πολιτισμού.

   «Όπου είναι η Αγγλία και εμείς» διακήρυξε ο επιφανέστερος πολιτικός του 20ου αιώνα και το «έθνος» ξεκίνησε καλπάζοντας για την «Κόκκινη Μηλιά» περνώντας πρώτα από την Ουκρανία στα 1919 γιατί εκεί είχε αρχίσει να φυσάει άλλος αέρας που αντί να σκορπάει την οσμή του θανάτου, γεννούσε ζωή.

   «Όπου είναι η Αγγλία και εμείς» διακήρυξε και ο βασιλικός αντίπαλός του, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, μέχρι να πνιγεί ο λαός στο αίμα το 1922 και για να τον προλάβουν επειδή είχε αρχίσει να «γυρίζει το μάτι του» εκτέλεσαν στα γρήγορα έξι δικούς τους.

   «Όπου είναι η Αγγλία και εμείς» διακήρυξε ο φασίστας από το ‘36 και μετά που όταν πραγματικά κινδύνεψε τούτο το χώμα, φρόντισε να κρατήσει στα μπουντρούμια εκείνους που ήθελαν να πολεμήσουν και να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο για τον λαό.

   «Όπου είναι η Αγγλία και εμείς» διακήρυξαν και οι διάδοχοι του που όταν ο λαός με το όπλο στο χέρι άρχισε να διαφεντεύτει την ζωή του, εκείνοι βυσσοδομούσαν εναντίον του.

   Γέμισαν αίμα τους δρόμους της Αθήνας το ’44, κάψανε τα βουνά κι ακόμα να φυτρώσει χορτάρι από το 49 γιατί όπου «η Αγγλία χθες, οι ΗΠΑ σήμερα, οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί μας και εμείς». Σφαίρες για τον λαό της Κορέας, σφαίρες και για τον Νικηφορίδη, ο στρατός «μας» στο ΝΑΤΟ και οι σφαίρες του για όσους παλεύουν για μια Ελλάδα της δουλειάς και της προκοπής με την εργατική τάξη και τον λαό στην εξουσία.

   Και να οι βοήθειες και τα «σχέδια» και οι «λογιστές» να αναρωτιούνται που πήγαν τα κονδύλια» μη βλέποντας ότι τα κονδύλια πήγαν στο στέριωμα της αστικής εξουσίας.

   Και μετά; Από που θέλετε να «δέσετε» τη Μεσόγειο με σκοινιά; Από την Σούδα, από το Άκτιο, από την Αλεξανδρούπολη από που; Εμείς και βάσεις και λιμάνια και αεροδρόμια και μια Τρούμπα να «ξαποσταίνουν» τα «ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» που έλεγε και η ταινία…

   Κι ο λαός να πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα του την «συμμαχία» που ξέσκιζε την Κύπρο, έχοντας βάλει τον ίδιο «στον γύψο» για εφτά χρόνια…

   Και μετά ο, εντός των χωρών και μόνο του ΝΑΤΟ, «αντιστασιακός» που όλο τις έδιωχνε τις βάσεις και όλο έμεναν, και ύστερα ο «εκσυγχρονιστής», που έδωσε την μισή Ελλάδα για να ανηφορίσουν τα ΝΑΤΟϊκά τεθωρακισμένα για την Γιουγκοσλαβία. Ήταν τότε που η «εθνική οικονομία» -το κεφάλαιο δηλαδή- ανοιγόταν στις νέες αγορές.

   Και μετά τα «καλύτερα παιδιά»: ΝΑΤΟΪκότεροι και από τους ΝΑΤΟϊκούς. Αμ πως; Ανάκαμψη κεφαλαίου, ανταγωνιστικότητα, μοίρασμα της λείας, δρόμοι ενέργειας, λιμάνια μεταφοράς, αυτοκινητόδρομοι για εμπορεύματα και για τεθωρακισμένα του ΝΑΤΟ για «ασκήσεις», κατά Ρουμανία μεριά, στη συνοριογραμμή με την Ρωσία, γιατί η «συμμαχία» θέλει «ζωτικό χώρο».

   Αρκούσαν μια χούφτα συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι εργαζόμενοι για να σταματήσουν την αυτοκινητοπομπή των δολοφόνων. Γι αυτό λέμε ότι και πείρα έχουμε και στο χέρι μας είναι. Στις 24 Ιουνίου να είμαστε στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στην Θεσσαλονίκη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ από την στήλη «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου», περιοδικό «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» Νο 77 ΑΠΡΙΛΗΣ – ΙΟΥΝΗΣ 2017

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: