Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για την κεραία της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 56

30/03/2016

kke κλασικοΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Θέμα: Άμεση απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ηλιούπολης.

Σε κτήριο της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 56 στην Ηλιούπολη (περιοχή Τυπογραφικών), τον Νοέμβρη του 2014, εγκαταστάθηκε σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, από τις εταιρίες Vodafone & Wind.

Το κτήριο βρίσκεται ακριβώς απέναντι (στην κυριολεξία) από το 11ο Νηπιαγωγείο, 50 μέτρα από το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ την γειτονιάς, 80 μέτρα από τον Παιδικό Σταθμό και την Παιδική Χαρά, 100 μ από το 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών τους αλλά και των ίδιων, λόγω της λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εγκατάσταση των κεραιών προχώρησαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών, αποφάσεις φορέων και συλλόγων της Ηλιούπολης στήριξης του αιτήματος απομάκρυνσης, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιου αποσπώντας δύο ομόφωνα ψηφίσματα που απαιτούσαν την άμεση απόσυρση των κεραιών από την περιοχή , την προστασία της δημόσια υγείας για παιδιά και κατοίκους. Παρά τα ομόφωνα ψηφίσματα καμία ενέργεια δεν προχώρησε αφού ολοφάνερα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν περιβληθεί με την θεσμική προστασία του κράτους.

Η τοποθέτηση κεραιών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, επιβεβαιώνει ότι μοναδικό κριτήριο των εταιριών είναι η επέκταση των δικτύων τους με στόχο περισσότερα κέρδη και τα θεσμικά όργανα του κράτους συνδράμουν τη δράση τους παραγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις αγωνίες των κατοίκων για την προστασία των παιδιών τους .

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: