Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από σήμερα τα φουσκωμένα συμπληρωματικά εκκαθαριστικά σε αγρότες και επαγγελματίες

05/10/2015

Με πρόσθετους φόρους ήρθε η νέα εβδομάδα για αγρότες και επαγγελματίες καθώς από τη Δευτέρα αποστέλλονται τα συμπληρωματικά εκκαθαριστικά σε πάνω από 300.000 φορολογούμενους που θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον χρήματα ως προκαταβολή φόρου, όπως προβλέπει το 3ο μνημόνιο (δείτε την εφαρμοστική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων).

Για τους αγρότες διπλασιάζεται ο συντελεστής για την προκαταβολή φόρου και από 27,5% ανεβαίνει στο 55%, συνεπώς θα κληθούν να καταβάλουν πρόσθετο φόρο με βάση το 55%. Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει πως «για εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% (από 27,5%)».

Για τους επαγγελματίες επιβάλλεται προκαταβολή φόρου 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1/1/2014 έως και 31/12/2014. Ο συντελεστής αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος 2015, ενώ για τα εισοδήματα του 2016 θα αυξηθεί στο 100%!

Επιπλέον αυξημένο φόρο θα πληρώσουν και όσοι εμπίπτουν στο φόρο πολυτελείας που επίσης έχει αυξηθεί. Πρόκειται για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 2.500 κυβικών, ιδιοκτήτες σπιτιών με πισίνα και σκαφών αναψυχής. 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: