Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι 50 αποχρώσεις στήριξης του συστήματος…

10/09/2015

Ήρθαν αμέτρητες φορές «ντυμένοι φίλοι οι εχθροί» των εργαζόμενων, των άνεργων και των νέων. Κι ήρθαν και με αμέτρητες προβιές, μ’ αμέτρητα κουστούμια και ρούχα φορεμένα αλλιώς. Πότε με κυβερνητικά κι υπουργικά κουστουμάκια, πότε με αντιμνημονιακά «χαϊμαλιά» και «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Το «δέντρο» της εξαπάτησης και της κοροϊδίας όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων έχει αμέτρητα κλαριά. Kαι μια ρίζα: την προσπάθεια του συστήματος η αγανάκτηση και η οργή για τη ζωή που μας στερούν να στρέφεται οπουδήποτε αλλού εκτός από τις πραγματικές αιτίες, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.

Την «πάση θυσία» προσπάθεια του συστήματος η οργή και η αγανάκτηση αυτή, να μη συναντηθούν με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μη γίνουν δηλαδή συνειδητή δράση και πάλη για την αλλαγή τάξης στην εξουσία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής και της επιστήμης για να καλύπτει τις δικές του ανάγκες κι όχι τα κέρδη, τις απαιτήσεις και τα «προαπαιτούμενα» μιας χούφτας καπιταλιστών.

Χιλιοπαιγμένο το έργο του «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»…

Και πράγματι το κεφάλαιο και η «δημοκρατία» του, το αστικό πολιτικό σύστημα, έχει και πρόθυμους και πείρα απ’ το πώς την λαϊκή οργή θα την κατευθύνει σε ανώδυνα κανάλια, θα την κόβει και θα τη ράβει στα μέτρα του, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους να διαχειριστούν τις τύχες του σάπιου συστήματος. Εξαπατώντας, κοροϊδεύοντας, προσφέροντας κάθε είδους «εναλλακτικές» και «σενάρια» για να εξασφαλίσει την περίφημη «πολιτική σταθερότητα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να επιβάλλει την βάρβαρη πολιτική του.

Σ’ αυτό το γαϊτανάκι ακόμη κι οι πιο νέοι θυμούνται κόμματα από «μεγάλα» να γίνονται «μικρά», από μικρά μεγάλα και κυβερνητικά, κόμματα να εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες και την επόμενη μέρα να διαλύονται στα εξ ων συνετέθη, άλλα να συντηρούνται στη ζωή με τεχνητή αναπνοή για παν ενδεχόμενο.

Ακόμη κι οι πιο νέοι έχουν δει το παιχνίδι της εξαπάτησης να στήνεται όχι μόνο μπροστά σε κάλπες αλλά και σε «πλατείες» και καθημερινά με κάλπικα διλήμματα, κοκορομαχίες, ψευτοκαυγάδες.

Έχουν δει «όλα τριγύρω ν’ αλλάζουν» κι όλα να μένουν ίδια.

Κάτι ξέρουν γι’ αυτό οι χιλιάδες νέοι που είδαν το «ΟΧΙ» τους στο πρόσφατο δημοψήφισμα, που οι ίδιοι πίστευαν ότι ήταν όχι στα μνημόνια και στους αντιλαϊκούς νόμους, να γίνεται σε λίγες ώρες «ΝΑΙ» στο τρίτο και πιο βαρύ μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως μόνο το ΚΚΕ τους προειδοποίησε. Κι είδαν ταυτόχρονα ξανά να στήνεται το σκηνικό της κοροϊδίας με τον ετερόκλητο θίασο που μέχρι την προηγούμενη μέρα τους καλούσε εν χορώ να πουν το «περήφανο όχι», να ξαναμοιράζει ρόλους και να συνεχίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης:

Τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει τώρα ξανά τη λαϊκή ψήφο για να βελτιώσει το μνημόνιο εφαρμόζοντας το (!!!).

Να ζητάει δηλαδή από το λαό συναίνεση για το σφαγιασμό του, έχοντας το θράσος να μιλάει για «δίκαιη κατανομή των βαρών» και για το «τέλος του παλιού πολιτικού κατεστημένου» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μαζί υπέγραψαν τα νέα βάρβαρα μέτρα,νεκρανασταίνοντας τους κι εμφανίζοντας τους δικαιωμένους!

Και τους υπόλοιπους που αφού εξαπάτησαν επί 7 μήνες με τα περί «περήφανης διαπραγμάτευσης» κι έπαιξαν την κολοκυθιά του «στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά όχι το μνημόνιο της κυβέρνησης», τώρα να ξανασερβίρουν την μπαγιάτικη σούπα των «αντιμνημονιακών μετώπων», καλώντας το λαό και τη νεολαία να στοιχηθεί και πάλι κάτω από ξένες για τα συμφέροντα του σημαίες.

Και τι δεν έχει ο μπαξές της εξαπάτησης και σε αυτές τις εκλογές…

Τέως υπουργούς που μέχρι κυριολεκτικά χθες υπέγραφαν αποφάσεις που σφάγιασαν δικαιώματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να βουτήξουν τα ταμειακά διαθέσιμα πανεπιστημίων και δήμων.

Που κορόιδευαν κατάμουτρα τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν τους άλλους και δε θα ψηφίσει μνημόνια, την ώρα που βάφτιζαν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και συμφωνίες όπως του Φλεβάρη «έντιμο συμβιβασμό», μιλούσαν για «κατάργηση των μνημονίων- σχήμα λόγου», ενέκριναν κατεβατά 47 σελίδων για τα νέα μνημόνια, έκαναν τουμπεκί τα σχέδια για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο…

Ξαφνικά –με την προκήρυξη των εκλογών- να «βλέπουν το φως το αληθινό», να αφήνουν προσωρινά τα υπουργικά κουστουμάκια για να ξαναπούν τα ίδια άθλια παραμύθια, ζητώντας φτώχεια με δραχμή αντί για φτώχεια με ευρώ και εγκαλώντας το ΚΚΕ για «συστημικό» (!) επειδή δεν κάνει ούτε στο κακέκτυπο «ΣΥΡΙΖΑ #2» το χατίρι που δεν έκανε και στον ΣΥΡΙΖΑ να κοροϊδέψει δηλαδή τον κόσμο ότι μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης υπάρχει τάχα και φιλολαϊκός «παράδρομος».

Μαχαιροβγάλτες και μαντρόσκυλα του συστήματος, εγκληματίες ναζί και ορκισμένους εχθρούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να φοράνε κουστουμάκια και να σταυρώνουν τα χέρια σαν όσιες παρθένες, να φοράνε τη μάσκα του αντισυστημικού και να μιλάνε για την «εθνική παραγωγή», προφανώς για τα φιλαράκια τους, τους εφοπλιστές και βιομήχανους που θέλουν τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και αναβάθμιση της θέσης τους εντός της ΕΕ.

«Αριστερούληδες»-άτυπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωναν μέχρι χθες παρέα με την κυβέρνηση, που έσκιζαν τα ρούχα τους στις πλατείες για την «κοσμογονία» και την «ιστορική ευκαιρία» της πρώτης φοράς αριστεράς κυβέρνησης, τώρα να το γυρνάνε ξανά στο «κινηματικό» καλαματιανό. Όσοι απ’ αυτούς δεν πήγαν στο θίασο του Λαφαζάνη.

Τηλεπερσόνες, γραφικούς και «χρήσιμους ηλίθιους» τάχα δικαιωμένους «προφήτες», πρόθυμες «τσόντες», με τις ίδιες αντιλαϊκές συνταγές, με παραμύθια περί καταπολέμησης της διαφθοράς, με λιβανίσματα στην ΕΕ και στο σύστημα της εκμετάλλευσης που απλά «εδώ δεν εφαρμόζεται σωστά». «Απογοητευμένους» που συστήνουν στη νεολαία αποχή αφού μόνιμα θέλουν τους νέους, όσους προβληματίζονται, όσους το σύστημα δεν έχει στο χέρι, να τους έχει στην απ’ έξω, μακριά κι απέναντι από το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μακριά από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Οι νέοι κι οι νέες έχουμε επιλογή: Δυνατό ΚΚΕ.

Τι κοινό έχει όλο αυτό το παρδαλό συνονθύλευμα, οι 50 αποχρώσεις του αστικού πολιτικού συστήματος;

Τον «πολικό τους αστέρα»: Την υπεράσπιση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, της συμμετοχής της χώρας σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Κι ο λαός, οι νέοι που δοκίμασαν όλες τις τάχα εναλλακτικές που τον χρεοκόπησαν, και τον έφεραν ως εδώ, έχει εμπειρία που πρέπει να την αξιοποιήσει.

Οι νέοι και οι νέες έχουν επιλογή: Τους κάνουμε στην άκρη δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπή. Πηγή: ΕΔΩ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: