Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

09/05/2015

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις ανταποδοτικές προσλήψεις μέσω αντιτίμου στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού πραγματοποίησε την Παρασκευή αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις έρχονται να υπηρετήσουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος, αλλά και να εισάγει με βίαιο τρόπο το αντίτιμο σε μια σειρά υπηρεσίες που θα έπρεπε να ήταν δωρεάν. Με το συγκεκριμένο σύστημα μετακυλίει στους εργαζόμενους – δημότες τις εργοδοτικές εισφορές με σκοπό να σταματήσει η όποια χρηματοδότηση έχει απομείνει μέχρι σήμερα.

Υπενθύμισαν ότι σε όσες χώρες εφαρμόσθηκε το συγκεκριμένο σύστημα οι υπηρεσίες ή υποβαθμίστηκαν ή έκλεισαν αφού το αντίτιμο αποδείχθηκε δυσβάσταχτο για τους εργαζόμενους αλλά και για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Επανέλαβαν τη θέση τους ότι σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί το σύνολο του αντεργατικού πλαισίου και το σύνολο των υπηρεσιών να καλυφθεί με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με πλήρη μισθολογικές και ασφαλιστικές απολαβές.

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού επικαλούμενος τους μνημονιακούς νόμους (δηλαδή αυτούς που υποτίθεται θα καταργούσε σε μια νύχτα), ενώ για το μόνο που δεσμεύτηκε να απαντήσει είναι για το εργασιακό καθεστώς που διέπουν τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς που ασκούνται από τις Διοικήσεις των δήμων αλλά μαζικά, οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους και τα Συνδικάτα τους να απαιτήσουν το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρεις ασφαλιστικές και μισθολογικές απολαβές. Καλεί και όλη τη κοινωνία να σηκώσει το ανάστημά του απαιτώντας να σταματήσει ή παραπέρα εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού. 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: