Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδικαλιστικές κολεγιές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ …μουγκός

07/10/2014

Στον Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και η παράυαξη «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» που πρόσκειτε στο ΠΑΣΟΚ με την σύμπραξη της ΝΔ βγήκε πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά, εκλέγοντας 10 στα 15 μέλη του ΔΣ με 75% και ο ΣΥΡΙΖΑ 2η δύναμη με 16% και 4 μέλη.

Ασφαλώς και είναι δικαίωμα των εργαζομένων να ψηφίζουν αυτόν που νομίζουν ότι είναι με τα συμφέροντά τους.

Ασφαλώς και είναι δικαίωμάτους να …πιστεύουν ότι με την ψήφο τους θα εκπροσωπηθούν από αυτούς που τους υποσχέθηκαν …λύσεις στα προβλήματά τους.

Δείτε με ποιόν τρόπο η «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδελφων τους και πως η …»αξιωματική αντιπολίτευση» κάνει την «πάπια» ή τον «Πόντιο Πιλάτο».

Διαβάστε την ανακοίνωση που έβγαλε η ταξική παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» αποκαλύπτοντας αυτά που έγιναν στο ΔΣ, απαντώντας παράλληλα σε αυτούς τους συναδέλφους που επέλεξαν να ψηφίσουν την «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και την ΕΣΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
στον Όμιλο Πειραιώς

 

Να ποιους ψηφίσατε…

Ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν κατωκέφαλα, χωρίς να ξέρουν τι ώρα θα σχολάσουν, ενώ κατακλύζονται από απειλητικά e-mails για τους στόχους που δεν πιάσανε, ενώ πνίγονται από το άγχος της αβεβαιότητας για το αν αύριο θα έχουν δουλειά, το 75% που βγήκε από τις τελευταίες εκλογές (Συλλογική Ενότητα με 10 αποσπασμένους) κάνει πάρτι στην υγειά των ….ψηφοφόρων και το 16% (ΕΣΚ) (Συριζα) παίζει το ρόλο του παρατηρητή, ψηφίζοντας υπέρ ή λευκό σε κάθε πρόταση της πλειοψηφίας. Διαβάστε ποια προβλήματα απασχόλησαν την πλειοψηφία και τι ψηφίστηκε στο ΔΣ της 23.09.2014. Μόνο το «Αγωνιστικό Μέτωπο» ψήφισε κατά (1 ψήφος από 15) και βγάλτε συμπεράσματα:

Θέμα 1ο: Οικονομικά. Εδώ αποκαλύπτεται ο ρόλος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας! Και αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Να τι εγκρίνανε με την ψήφο τους:
Έξοδα αμοιβής γραφείου εξωτερικών συνεργατών για παροχή υπηρεσιών γραφείου τύπου! Θα πληρώνει δηλαδή ο σύλλογος 1.000 ευρώ το μήνα για τις Δημόσιες Σχέσεις της παράταξης της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».

Προσλαμβάνουν εξωτερικούς συνεργάτες για να γράφουν τις ανακοινώσεις τους… Να πιστέψουμε ότι συνδικαλιστές 30 χρόνια και βάλε, δεν μπορούν να συντάξουν ούτε μια ανακοίνωση;;;

Έξοδα πληρωμής δεύτερου νομικού συμβούλου. (Γιατί ένας δεν φτάνει, έχει πήξει…). Φυσικά όταν ρωτήσαμε αν οι συνάδελφοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιον από τους δύο δικηγόρους (που παρεμπιπτόντως πληρώνονται από τις εισφορές τους), για να διεκδικήσουν εργασιακά δικαιώματα από την τράπεζα, η πλειοψηφία αρνήθηκε κατηγορηματικά!!!

Επίσης ενημέρωσαν το Δ.Σ. για:

Α) έξοδα 3ημερης διαμονής αποσπασμένων συνδικαλιστών σε νησί ή ακριτική περιοχή για…περιοδείες.Δηλαδή, τζάμπα διακοπές για τους 10 αποσπασμένους της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ». Όταν τους ρωτήσαμε τι αποτελέσματα έφεραν από αυτές τις καλοκαιρινές τους «περιοδείες» στους χώρους δουλειάς, δεν άρθρωσαν λέξη! Δεν ήξεραν ότι συνάδελφοί μας προγραμματίζονται για σεμινάρια εκπαίδευσης στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών ενδεχόμενα για να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους της PDS (σε υπηρεσίες collections ίσως), δεν έκαναν καμία παρέμβαση (ως αντιπροσωπευτικό σωματείο!) στη διοίκηση για το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη συνάδελφος σε κατάστημα εν ώρα δουλειάς λόγω άγχους (άλλωστε είναι μέλος σε άλλο σωματείο, τι τους νοιάζει αυτούς), δεν έβγαλαν κιχ για τις ατέλειωτες και απλήρωτες υπερωρίες των συναδέλφων, γιατί όπως φαίνεται δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτούς! Και φυσικά δεν είχαν ιδέα για την εταιρεία συμβούλων, που έχει προσλάβει η τράπεζα για να κάνει καταγραφή ενεργού-ανενεργού χρόνου εργασίας και χρονομέτρηση των καθηκόντων θέσεων εργασίας σε κάποιες κεντρικές διευθύνσεις στα πλαίσια εσωτερικών οργανωτικών αναδιαρθρώσεων. Όταν το «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ανέφερε κάποια από αυτά τα ζητήματα μας απάντησαν προκλητικά ότι θα πρέπει να τους ενημερώνουμε με ένα mail πριν το ΔΣ για να μπορούν να μας απαντήσουν.

Β) Καθώς και για τη δημιουργία νέας ιστοσελίδα του Συλλόγου για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά της παράταξής τους! Σε αυτήν βέβαια δεν μπορούν οι υπόλοιπες παρατάξεις να κάνουν καμία ανάρτηση, εκτός από τη «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ». Γιατί δεν ζητάνε κατευθείαν από την εργοδοσία τα λεφτά, αφού η ιστοσελίδα θα είναι άλλη μια διαφήμιση του Ομίλου και της παράταξής τους;

Θέμα 2ο: Επιχειρησιακή ΣΣΕ. Ανέφεραν αόριστα ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης, χωρίς όμως να ενημερώσουν το ΔΣ για το πλαίσιο της. Συζητούν με τη Διοίκηση εν αγνοία τόσο του συνόλου των εργαζομένων, όσο και των ΔΣ των άλλων Συλλόγων. Σαφώς και δεν πρόκειται για διαδικασία Συλλογικής Διαπραγμάτευσης. Το μόνο που κάνουν είναι κουβεντολόϊ για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι και πώς θα το παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία. Προσπαθούν να προλάβουν τυχόν απόφαση του ΟΜΕΔ, όπου έχει προσφύγει ο Σύλλογος της πρώην ΑΤΕ για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με θετικά για τους εργαζόμενους αιτήματα.

Συνάδελφοι,

Πολλοί ξεγελάστηκαν από τις υποσχέσεις και τις βαρύγδουπες διακηρύξεις των παρατάξεων της «Συλλογικής Ενότητας», η οποία υποσχόταν ότι ξέρει τα «κουμπιά» της εργοδοσίας (αλλά όπως φαίνεται δεν ξέρει τίποτα για τα βάσανα των εργαζόμενων) και της ΕΣΚ που μιλούσε για μαχητικό συνδικαλισμό (μάλλον δίνουν τη μάχη της σιωπής). Η νέα πλειοψηφία που διαμορφώθηκε είναι από τα ίδια παλιά φθαρμένα υλικά. Στο μόνο που είναι ειδικοί είναι να μετατρέπουν το Σύλλογο από σωματείο σε θυγατρική Μ.Κ.Ο της τράπεζας. Ο εκφυλισμός κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού προχωράει σε επίπεδα ολικής σήψης και γίνεται όλο και πιο αντιδραστικός.

Με τέτοιους συνδικαλιστές-συνεργαζόμενους, εργοδότες και κυβέρνηση θα περνάνε τα σχέδιά τους ανενόχλητοι. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν απάντηση αρκεί να το αποφασίσουν. Το «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» καλεί τους εργαζόμενους να σηκώσουν ανάστημα. Να μην περιμένουν από κυβερνητικές εναλλαγές ή τη «μεγαλοψυχία» του εργοδότη.

Η όποια κατάκτηση είναι αποτέλεσμα αγώνων της τάξης μας. Τίποτα δε χαρίστηκε. Και σήμερα μπορούμε αρκεί να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Να σηκώσουμε τη φωνή μας να διεκδικήσουμε τη ζωή μας με βάση τις ανάγκες μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

100άδες σωματεία και Ομοσπονδίες έχουν πάρει ήδη απόφαση συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1 Νοέμβρη για να αντισταθούν στην κλιμάκωση της επίθεσης τραπεζιτών και κυβέρνησης, ενάντια στις ανατροπές στο συνταξιοδοτικό, στη διάλυση της Υγείας, στην απλήρωτη δουλειά, τη φοροληστεία (ΕΝΦΙΑ κ.α), την ανεργία, τις απειλές απόλυσης, την εντατικοποίηση της δουλειάς. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αμυνθούμε, παρά με την οργανωμένη αντεπίθεσή μας

Γι’ αυτό καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ για συμμετοχή και του συλλόγου μας. Δεν θέλησαν ούτε καν να μπει σε ψηφοφορία. Η ΕΣΚ (Συριζα) δεν είπε κουβέντα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Πειραιώς να δώσουν μαχητική απάντηση με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Έχουμε χρέος απέναντι σε μας και στα παιδιά μας.

Το Σάββατο 1η Νοέμβρη, να βουλιάξει το Σύνταγμα και όλη η Αθήνα, να ακουστεί η φωνή μας

Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας απέναντι και στους τραπεζίτες, και στην κυβέρνηση, και στους συνδικαλιστές που μας θεωρούν δεδομένους.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: