Skip to content

Ανένδοτος αγώνας με …4ωρη στάση εργασίας

08/04/2014

Όχι. Δεν είναι μόνο η κοπέλα, υπάρχει κι άλλος ένας, στην άλλη άκρη του πανό.

Η ανακοίνωση που θα διαβάσετε παρακάτω, ανήκει στην πλειοψηφία του γνωστού Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία αποτελείται από συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (Ε! καλά μην κάνετε έτσι, δεν είναι δα και το μοναδικό Σωματείο που υπάρχει, με αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο! Εκατοντάδες είναι τα …άτιμα. Βέβαια υπάρχει δικαιολογία, αφού το ΠΑΜΕ είναι …διασπαστικό και …κομματικό, τι να κάνουν τα …παιδιά!!!). Να μην ξεχάσουμε ότι οι παρακάτω …»αγωνιστές», κατάφεραν με εξοντωτικές …(δεν ξέρω αν εδώ πρέπει να γράψω «διαπραγματεύσεις» ή υποκλίσεις, έχω μπερδευτεί, είναι αλήθεια, μπροστά σε τέτοιους «συνδικαλιστικούς γίγαντες») … με τα αφεντικά, κατάφεραν να κάνουν συμφωνία για πάγωμα των βασικών μισθών για μια τριετία, περικοπές των παροχών και εξάρτηση των αυξήσεων από τα κέρδη της εταιρείας !!! Ζήτω που λένε και στις παρελάσεις.

Ξαναγυρνάμε όμως στην ανακοίνωση που βγάλανε.

Κοιτάξτε αγωνιστικότητα. Αφού κάνουν πρώτα την …επανάστασή τους, κατηγορώντας τα κακά αφεντικά εντός και εκτός Ελλάδος, την συγκυβέρνηση και όλους τους κακούς, που βυθίζουν το λαό. Αφού λένε ότι ο αγώνας τους παραµένει ανένδοτος, διατρανώνουν την αποφασιστικότητα τους να παλέψουν για την ζωή τους, για κάτι …»ικμάδες», για …»νοσηρές πρακτικές» και διάφορα άλλα «υπέροχα και όμορφα», φτάνουν στο έσχατο σημείο της αντοχής τους, παίρνωντας υπόψιν τους και το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο και καλούν σε …τετράωρη στάση εργασίας την ημέρα που έχει κηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία!!!! Ουάου !!! Επανάσταση !!!

Και το φοβερότερο την στάση εργασίας την κάνουν σε τέτοια ώρα που ακόμα κι αν ήθελε κάποιος εργαζόμενος να πάει στη συγκέντρωση, να μην μπορεί.

Δείτε όμως πιο κάτω, αλλά και ολόκληρη την ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε, για να μην λέτε ότι…

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Είναι προφανές πως το έργο που έχουν αναλάβει οι διορισµένες κυβερνήσεις να επιτελέσουν προς όφελος των διεθνών και ντόπιων κεφαλαίων δεν έχει ακόµα τελειώσει. Είναι επίσης προφανές πως το έργο αυτό παίχτηκε και θα συνεχίσει να παίζεται στις πλάτες µας και ερήµην µας, χρησιµοποιώντας
επίπλαστες και οριακές πλειοψηφίες στη Βουλή. Τα κόµµατα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να βυθίζουν το λαό µας ολοένα και περισσότερο, καθιστώντας τον έρµαιο του οικονοµικού και κοινωνικού µορφώµατος που θέλουν να επιβάλλουν. 
 Το ξεπούληµα του δηµόσιου πλούτου, η κατάργηση των εργασιακών µας δικαιωµάτων και η πάση θυσία των συµφερόντων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων αποτελεί γι΄ αυτούς ύψιστη προτεραιότητα. ∆υστυχώς αυτό δε γίνεται χωρίς τη σιωπηρή συγκατάθεση και συνενοχή ανθρώπων οι οποίοι προέρχονται και από τις δικές µας τάξεις. Παρόλα αυτά ο αγώνας παραµένει ανένδοτος. 
Είµαστε αποφασισµένοι να παλέψουµε για τις ζωές µας. Είµαστε αποφασισµένοι να δώσουµε και την τελευταία ικµάδα των δυνάµεών µας έτσι ώστε να αντιπαρέλθουµε αυτές τις νοσηρές πρακτικές. Είµαστε αποφασισµένοι να νικήσουµε. 
 Συµµετέχουµε στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το τριτοβάθµιο συνδικαλιστικό µας όργανο (ΓΣΕΕ) την Τετάρτη 09/04/14 µε Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως 16:00. ∆ίνουµε το παρόν στις συγκεντρώσεις για την Αθήνα στην πλατεία Κλαυθµώνος και για τη Θεσσαλονίκη στο Εργατικό Κέντρο. 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ «

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: