Skip to content

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ «Εμπιστευτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ»…

27/03/2014

Νέα διαπιστευτήρια στα μονοπώλια από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποδέκτες εντός και εκτός των συνόρων

 

Διαβεβαιώσεις σε Γερμανούς βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Γερμανικού Κοινοβουλίου, παρείχε χτες στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκης, ο κατά πολλούς «νούμερο 2» της Κουμουνδούρου, δηλώνοντας σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αναλάβει την αστική διαχείριση: «Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης».

Για να κάνει μάλιστα ακόμα πιο σαφή την… «αξιοπιστία» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Δραγασάκης πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη Δημόσια Διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης»!

Ο Γ. Δραγασάκης παρακάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να… «μελετήσουν» τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής! «Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε, είχε μια σειρά από οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, που θα ήθελα να παρακαλέσω τους Γερμανούς συναδέλφους να τις μελετήσουν», είπε, καλώντας τους να συλλογιστούν το πώς με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί «η οικονομία να υπερβεί την κρίση».

Επιμένοντας να καταθέτει διαπιστευτήρια «μέσα» και «έξω», συνολικότερα στο κεφάλαιο αλλά και συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία του γερμανικού Κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αποτιμήσει μαζί με αυτήν τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής: «Επειδή, ενδεχομένως, έχετε ακούσει διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πολιτική δύναμη, που από την αρχή της κρίσης εξέφρασε τις δικές του σαφείς και τεκμηριωμένες απόψεις για τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, που ήλθε να εφαρμοστεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι, εάν υπάρχουν διαφωνίες, να βρούμε έναν τρόπο, ν’ αποτιμήσουμε από κοινού τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, όπως έγινε μια προσπάθεια πρόσφατα απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε ν’ αποκτήσει μια κοινή αντίληψη των εξελίξεων, διότι μας ενδιαφέρει το μέλλον και το δικό μας και το κοινό μέλλον της Ευρώπης»…

Ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας με «χορηγό» το κράτος

Σε απόλυτη σύμπλευση με τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εγκαλεί την κυβερνητική πολιτική ως αναποτελεσματική επειδή δεν σπρώχνει την καπιταλιστική οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας και τα απαραίτητα κονδύλια, κυρίως μέσω της διευθέτησης του χρέους.

Σε χτεσινό non paper αφού διαμαρτύρεται ότι η «οικονομία έχει χάσει πλήρως τον βηματισμό της», δηλώνει πως η εκτίναξή της μπορεί «να έρθει μόνο μέσα από ένα ισχυρό σοκ επενδύσεων που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς το κράτος να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό»! Και προσθέτει αποκαλύπτοντας προς τι ο καημός του: «Ολα τα εν δυνάμει πλεονάσματα της ελληνικής οικονομίας είναι δεσμευμένα στην αποπληρωμή του χρέους σε μεγάλο βάθος ετών. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως θέση το αυτονόητο, δηλαδή, να φτιαχτεί για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου ένα νέο σχέδιο Marshal και η εξυπηρέτηση του χρέους να συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης».

Στο ίδιο κείμενο υποστηρίζει πως το μνημόνιο θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2016, χρονικό ορίζοντα στον οποίο εκτείνονται οι δανειακές δόσεις από το ΔΝΤ, κρύβοντας όμως ότι η αντιλαϊκή πολιτική που εξειδικεύτηκε με το μνημόνιο είναι αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής της ΕΕ. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η έξοδος στις αγορές που σχεδιάζεται» γίνεται «ακριβώς επειδή το μνημόνιο θα παραμείνει ως εγγυητής της επιστροφής των χρημάτων των δανειστών», όταν την ίδια ώρα παραδέχεται ότι έχει τον ίδιο στόχο, της «επιστροφής στις αγορές» για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης: «Ολοι οι αναλυτές και οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν ότι το χρέος της Ελλάδας όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αλλά και ότι θα αποτελεί τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας» και πως η θέση της κυβέρνησης για επιμήκυνση «δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επιστροφής της χώρας στις αγορές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, μετά τις δημόσιες προτροπές προς τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και το κλείσιμο του ματιού που συνιστά η επισήμανση ότι η στάση τους αυτή «θα εκτιμηθεί θετικά», στη χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «μεθόδευση, που επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, με σκοπό να προωθηθεί μια νέα συμφωνία – μνημόνιο για τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες αλλά και την παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας (…) Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία. Κάθε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου οφείλει να αντιστοιχηθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Για πολλοστή φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξωραΐζει το ρόλο του πολιτικού προσωπικού των αστών, που έβαλε γερά πλάτες όλα αυτά τα χρόνια στο να περάσουν μέτρα που ισοπέδωσαν τα δικαιώματα του λαού. Επιπλέον αφήνει υπόνοιες ότι αν η ψήφος τους συμβάλει «στο να αποδυναμωθεί αυτή η κυβέρνηση και μακάρι να οδηγούσε και στην ανατροπή της», όπως δήλωσε χτες ο Π. Σκουρλέτης (ρ/σ «Βήμα»), η «διεύρυνση» που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους συμπεριλάβει αφού πρώτα θα τους έχει παραχωρήσει συγχωροχάρτι…

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: