Skip to content

Μικρός αποδείχθηκε ο χώρος για το γλέντι του Λαϊκού Φροντιστηρίου Ηλιούπολης

18/01/2014

Μεγάλη επιτυχία είχε το γλέντι του Λαϊκού Φροντιστηρίου στο δημοτικό αναψυκτήριο της Ηλιούπολης .

Παππούδες, γονείς και πλήθος παιδιών διασκέδασαν τη Παρασκευή 17/1 με την μουσική από τα παιδιά του Φροντιστηρίου με αντάρτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.

Για τα φαγητά φρόντισαν οι ίδιοι οι γονείς και τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής.

Στους χαλεπούς καιρούς, η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη την συνεύρεση και την διασκέδαση και αυτό γίνεται πράξη με την οργάνωση και το μεράκι.

Η ζωντάνια ο χορός και το τραγούδι των μαθητών, και όλης της νεολαίας που συμμετείχε κυριάρχησε στην όλη ατμόσφαιρα που άφησε όλους ικανοποιημένους.

Αγωνιζόμαστε, διασκεδάζουμε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι, είναι το σύνθημα μας

Σε συνθήκες  κρίσης το χαμόγελο και το δικαίωμα στη ζωή δεν θα το στερηθούμε.

Στον σύντομο χαιρετισμό ο υπεύθυνος του Λαϊκού Φροντιστηρίου μεταξύ άλλων τόνισε για τα σημερινά προβλήματα στην παιδεία.

<< Οι νέες αλλαγές που ακόμα μια φορά φέρνει η κυβέρνηση στο σχολείο τσακίζουν σήμερα τη δυνατότητα της νεολαίας στη μόρφωση, αύριο τα δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά!  Θέλουν να σπρώξουν τους μαθητές έξω από το σχολείο, να στρέψουν βίαια στην ψευτοκατάρτιση, στην τζάμπα εργασία. Χτυπούν παραπέρα τη γενική μόρφωση.>>

Για τους στόχους του Λ. φροντιστηρίου

<<Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο να αναδείξει στο λαό ότι μπορεί, με τη δική του οργάνωση και δράση, να παλέψει και να κατακτήσει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.

Σχολεία και σχολές που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, ενισχυτική διδασκαλία υψηλού επιπέδου σε κάθε σχολείο και στην ευθύνη του κράτους, να υπάρχουν καθηγητές και βιβλία, η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, σχολείο και πανεπιστήμιο χωρίς επιχειρήσεις που θα μορφώνει πραγματικά και δεν θα εξοντώνει.>>

Για την εθελοντική προσφορά των διδασκόντων.

<<Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν 26 συνάδελφοι, μόνιμοι, ελαστικά απασχολούμενοι, αλλά και αδιόριστοι προσφέροντας αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους.

Καταθέτουμε το μεράκι και την ψυχή μας, ώστε τα παιδιά των άνεργων και φτωχών οικογενειών, τα δικά μας παιδιά δηλαδή, να έχουν, όσο αυτό είναι εφικτό, τα ανάλογα εφόδια για την καλύτερη μόρφωση και διαπαιδαγώγησή τους.  

Δεν σταματάμε σε μια απλή και ανούσια εν πολλοίς παράθεση ή -ας την πούμε- επανάληψη της διδακτέας ύλης. Εμείς, δίνουμε όραμα, ορμή ζωντάνια στα νιάτα μας και προπάντων παρέχουμε παιδεία με την ουσιαστική και διασταλτική έννοια του όρου.>>

Απευθυνόμενος προς τους γονείς τόνισε.

<<Σύντομα θα έχουμε και άλλες εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την ανάγκη των νέων ανθρώπων να εκφραστούν, αναζητώντας τους δρόμους του αγώνα μέσα από την τέχνη.  Μ’ αυτά τα λίγα σας ευχαριστούμε, ευχόμαστε να περάσουμε όλοι καλά και σας καλούμε να είσαστε  κοντά μας. Έχουμε αγώνα. Μεγάλο αγώνα. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Σας θέλουν τα παιδιά μας…>>

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: