Skip to content

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις φέρνει το 2014 …τυχερή η Ηλιούπολη !!!

27/12/2013
Είναι μεγάλη η βίλα του κυρίου Χ, πάρε το δυαράκι καλύτερα
Είναι μεγάλη η βίλα του κυρίου Χ, πάρε το δυαράκι του κυρίου Σκυμένου καλύτερα, που να μπλέκεις τώρα με τους …επενδυτές

Η είδηση που «τρέχει» μιλάει για κατασχέσεις τσακ-μπαμ.

Ως γνωστόν μία από τις περιοχές που δεν αντιδρά ότι και να συμβαίνει, αν εξαιρέσει κανείς τη «Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης» που τρέχει παντού προσπαθώντας να «ξυπνήσει συνειδήσεις», είναι η δική μας Ηλιούπολη, που εδώ δεν κουνιέται φύλλο, ότι και να συμβαίνει.

Δεν πα να τους κόβεις το ρεύμα, δεν πα να τους κόβεις το νερό, ρε δεν πα να τους κλείνεις τον ΕΟΠΥΥ, ρε δεν πα να τους στέλνει ένα-ένα ή και ομαδικά στην ανεργία; Αυτοί περιμένουν να «βρέξει» φιλανθρωπία από τις «κοινωνικές εταιρίες» και τους παπάδες, αυτοί περιμένουν κάποιοι άλλοι να κάνουν κάτι, τι λες τώρα που θα συμπορευτούν με την Λαϊκή Επιτροπή και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Απ’ αυτούς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή, οι περισσότεροι είναι με το ΚΚΕ. Τι δηλαδή να τους κακοχαρακτηρίσουν οι φίλοι τους και να κινδυνεύσουν να τους χάσουν;

Ας κάνουμε, λένε, λίγη υπομονή. Στο κάτω – κάτω …μπόρα είναι θα περάσει!!!

Τα βλέπουν αυτά οι έχοντες την εξουσία και σου λένε: Νάτα τα πειραματόζωα για να δοκιμάζουμε τα μέτρα κάθε φορά.

Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά, εμάς διαλέξανε συμπολίτες μου να δοκιμάσουν το «αμερικάνικο όνειρο» της εφορίας.

Τι λέει το δημοσίευμα; Δείτε το κι εδώ

«Με ένα κλικ θα γίνονται οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις από το 2014.

Η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής κατάσχεσης θα γίνει σε τέσσερις εφορίες, ενώ εντός του Ιανουαρίου θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή του.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι υπάγονται στις εφορίες ΦΑΕ Πειραιά, Α’ Αθηνών, Ηλιούπολης και Κηφισιάς, είναι οι πρώτοι στην λίστα των ηλεκτρονικών κατασχέσεων των καταθέσεών τους, που θα πραγματοποιούνται μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό της ώρας.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, οι συγκεκριμένες εφορίες εντάχθηκαν στο δοκιμαστικό μεταβατικό στάδιο πλήρους εφαρμογής της διαδικασίας κοινοποίησης κατασχετηρίων με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ εντός του Ιανουαρίου, σταδιακά το σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων θα διευρυνθεί στις εφορίες όλης της χώρας.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης θα έχει ως εξής:

Ο πιστοποιημένος ελεγκτής θα ενημερώνεται από το δικαστικό τμήμα της εφορίας, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας του, για τον κατάλογο των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη. Στη συνέχεια, θα επιλέγει συγκεκριμένους οφειλέτες και θα αποστέλλει, μέσω της ίδιας κάρτας, εντολές κατάσχεσης στο σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Από τους ΑΦΜ των οφειλετών, θα γίνεται ο εντοπισμός από το σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των τραπεζικών καταθέσεων τους και τα πιστωτικά ιδρύματα, μόλις λάβουν το σχετικό σήμα, θα κατάσχουν αμέσως τα ποσά και θα ενημερώνουν την εφορία, σε μια διαδικασία που δεν θα υπερβαίνει συνολικά το 1,5 λεπτό.

Πάντως, η δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος της πλειονότητας των πολιτών, αυξάνει με την σειρά του και με ταχείς ρυθμούς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα ποσά των οφειλών αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ ανά μήνα, και στο τέλος του 11μήνου υπερέβησαν τα 8,2 δισ. ευρώ.»

ΥΓ: Και ο σκυμένος νομοταγής σίγουρα θα πει: Καλά κάνουν ρε. Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πιάσουν όσους …κλέβουν!!!!!!!!!!!

Περαστικά μας.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: