Skip to content

Κόβουν τη σύνταξη από 95χρονη λόγω …νόμου, για να σώσουν την …πατρίδα τους!!!

04/10/2013

CACHE_620X620_1_963860Η αναλγησία τους δεν έχει όρια. Αφού οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε εξαθλίωση και φτώχεια. Αφού πάνω από 2 εκατομμύρια είναι άνεργοι. Αφού πάνω από 500.000 αυτοαπασχολούμενοι στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες, έρχονται να συνεχίσουν το έργο που έχουν αναλάβει, να σώσουν το κεφάλαιο που δεν έχει τα αναμενόμενα αυξημένα κέρδη, στερώντας την προνοιακή σύνταξη από μια 95χρονη.

Τι κάνουν; Κόβουν τα 340 ευρώ της προνοιακής σύνταξης που παίρνει η 95χρονη από τον ΟΓΑ, εφαρμόζοντας μια διάταξη του νόμου 4093/2102.

Γιατί;

Γιατί η ανασφάλιστη 95χρονη παίρνει το «υπέρογκο ποσό» των 66 ευρώ (!) από το δημόσιο, ως αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης(!!!) παράλληλα με την σύνταξη των 340 ευρώ που παίρνει από τον ΟΓΑ,

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012, οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι που λαμβάνουν προνοιακή σύνταξη από τον ΟΓΑ, δε θα είναι πλέον δικαιούχοι «αν λαμβάνουν ή δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού»! Και επειδή τα 66 ευρώ της 95χρονης αντιστασιακής εμπίπτουν στη δαγκάνα του νόμου, χάνει τη σύνταξή της και τους ελάχιστους πόρους προς επιβίωση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Κίνδυνο να απολέσουν ακόμα και αυτά τα 340 ευρώ της προνοιακής σύνταξης, έχουν πολλοί από τους περίπου 40.000 υπερήλικες ανασφάλιστους του ΟΓΑ, που την έπαιρναν μέχρι τώρα, στην περίπτωση που λαμβάνουν ταυτόχρονα και κάποιο -έστω ελάχιστο- ποσό από άλλο ασφαλιστικό ταμείο ή το δημόσιο.

στα σκουπιδιαΣημειώνεται ότι τη «σύνταξη» αυτή του ΟΓΑ, τη λαμβάνουν επί της ουσίας υπερήλικες άποροι, οι οποίοι στη διάρκεια του εργάσιμου βίου τους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποια αξιοπρεπή σύνταξη από άλλον ασφαλιστικό φορέα ή καθόλου σύνταξη. Γι’ αυτό για τη συγκεκριμένη παροχή, που η κυβέρνηση την ονομάζει σύνταξη, τίθεται και εισοδηματικό κριτήριο, το ποσό των 4.320 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών για τις συντάξεις που καταβάλλονται τις οποίες καταγράφει το σύστημα «ΗΛΙΟΣ», προκύπτει ότι οι δικαιούχοι υπερήλικες ανασφάλιστοι μειώθηκαν από 40.161 τον περασμένο Αύγουστο, σε 37.921 τον Οκτώβρη. Είναι δηλαδή μειωμένοι κατά 2.240 άτομα. Η μείωση αυτή πρέπει να σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης. Αλλωστε, το ίδιο πρόβλημα έχει προκύψει και με τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση και τους παλιννοστούντες που και αυτοί χάνουν τη σύνταξη αυτή και που για το πρόβλημά τους το ΚΚΕ έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή.

thumbnailΌλα αυτά τα κάνουν με τη δικαιολογία της …»σωτηρίας της πατρίδας»

Από την άλλη μεριά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι τα καθαρά κέρδη πχ των ΕΛΠΕ αυξήθηκαν κατά 209 εκατ. ευρώ. Στις τράπεζες οι ανακοινώσεις των ίδιων των τραπεζών δείχνουν ότι έχουν:

Κέρδη ύψους 3,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, κέρδη ύψους 2,73 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Alpha Bank, κέρδη ύψους €344 εκατ. ανακοίνωσε ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενω για την citybank τα καθαρά κέρδη της φέτος θα κυμανθούν στα 43,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

image002Οι έλληνες εφοπλιστές όπως πχ η Costamare συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που κατέγραψε έσοδα 94,8 εκατ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 24,7 εκατ. και η Navios Maritime Partners της Αγγελική Φράγκου η οποία κατέγραψε αύξηση 23,7% στα έσοδα, η Stealth Gas συμφερόντων του ομίλου Βαφειά την προηγούμενη εβδομάδα άντλησε μέσω της πώλησης μετοχών 115 εκατομμύρια δολάρια, η Tsakos Energy Navigation συμφερόντων του Νικόλα Τσάκου ολοκλήρωσε την έκδοση προνομιούχων μετοχών και την διάθεσή τους στο New York Stock Exchange αντλώντας κεφάλαια της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών 2012 – 2013, στο τέλος Δεκέμβρη 2012 οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων ελληνικών συμφερόντων, ανήλθαν σε 304 πλοία (άνω των 1.000 gt), συνολικής χωρητικότητας 29,56 εκατομμυρίων dwt, καθώς και 104 πλοία στο 1οπεντάμηνο του 2013 (συνολικής αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ) .

imagesΑύξηση των κερδών προ φόρων και των καθαρών κερδών μετά από φόρους καταγράφουν οι οικονομικές καταστάσεις του ΟΛΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 347.383 ευρώ έναντι 185.379 της αντίστοιχης περιόδου του 2012. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1.133.514 ευρώ έναντι 521.964 του 2012.

Αυτή είναι η διαφορά μας με τα αστικά κόμματα που κυβερνούν ή που είναι έτοιμα να κυβερνήσουν για να σώσουν με καλύτερη διαχείρηση την «πατρίδα», όμως αυτής της «πατρίδας» το σώσιμο είναι σε καλό δρόμο, μόνο που αυτή η πατρίδα δεν είναι η δική μας πατρίδα, δεν είναι η πατρίδα του εργάτη, του αγρότη, της νεολαίας.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: