Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κυριακάτικη αργία από ΠΑΣΕΒΕ και Εμποροϋπάλληλους

11/09/2013

Παρασταση διαμαρτυρίας στο Περιφεριακό ΣυνβούλιοΣε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο συνεδρίασε με θέμα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, προχώρησαν την  Τρίτη, εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και ¨Ενώσεων αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους.

Στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ, αλλά και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας παρενέβησαν στη συζήτηση, αναπτύσσοντας τις θέσεις των ταξικών δυνάμεων για το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας.

Παράλληλα η ΠΑΣΕΒΕ κατέθεσε υπόμνημα όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «ο νόμος αυτός, είναι κρίκος της μεγάλης αλυσίδας των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος των μικρών εμπόρων και ΕΒΕ και βέβαια υπέρ των μεγαλεμπόρων, αλυσίδων και πολυκαταστημάτων».

Προειδοποιεί ότι η εφαρμογή της παραπέρα απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας θα οδηγήσει στο ταχύτερο κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρών μαγαζιών, που δεν πρόκειται να αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό με τα μεγαθήρια του εμπορίου και στην παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στο εμπόριο.

«Η υλοποίηση του μέτρου αυτού οδηγεί μαθηματικά στην οικονομική και βιολογική καταστροφή χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ», σημειώνουν οι φορείς που υπογράφουν το υπόμνημα, ενώ η συλλογή υπογραφών από άλλες Ενώσεις, Εμπορικούς Συλλόγους και Σωματεία συνεχίζεται.

Ολόκληρο το υπόμνημα της ΠΑΣΕΒΕ.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: