Skip to content

Απίστευτη ανακοίνωση

19/07/2013

Όταν ξεκίνησα ως blogger, είχα βάλει σαν αρχή μου να μην δώσω ποτέ “βήμα” σε ανθρώπους και ομάδες που εκφράζουν απαράδεκτες (κατ’ εμέ) απόψεις και σχόλια, όπως επίσης να μην γίνομαι το μέσο, για την δική τους προπαγάνδα ή επίθεση, ενάντια στο κόμμα που στηρίζω με όποιον τρόπο μπορώ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Όμως αυτή τη φορά θα επιτρέψω να βγει προς τα «έξω» από το δικό μου blog, μια ανακοίνωση που δεν είναι βέβαια επιθετική ή αντίθετη με το ΚΚΕ, είναι όμως απίστευτα προκλητική και προσβλητική προς όσους έχασαν τη δουλειά τους ή υποαπασχολούνται.

ΚλησηΜια ανακοίνωση που μόνο κάποιος απίστευτα ψωνισμένος εγωϊστής θα μπορούσε να συντάξει.

Μια ανακοίνωση που πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή από οποιονδήποτε θέλει να πιστεύει ότι είναι συνδικαλιστής, με την πραγματική έννοια του όρου και όχι με το νόημα που έχουν δώσει με τις πράξεις τους οι πρόθυμοι υπηρέτες των αφεντικών και των προσωπικών και συντεχνιακών επιδιώξεων, εργατοπατέρες. Η μεγαλύτερη συγχονη «πληγή του Φαραώ».

Η προκλητικά απίστευτη ανακοίνωση είναι φυσικά, γενικά και αόριστα των Δημοτικών Αστυνομικών, χωρίς υπογραφές και λογότυπα, χωρίς κάτι που να δείχνει, ποιος ή ποιοι την συνέταξαν και δεν περιλαμβάνει ούτε μία λέξη για τους άλλους συναδέλφους τους (πχ φύλακες σχολείων) που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, την ανεργία.

Ένας άλλος λόγος είναι η επικινδυνότητα που κρύβουν αυτού του είδους οι δήθεν ‘‘απολιτίκ’’ ανακοινώσεις, επιστολές, άρθρα, αφού ουσιαστικά προκαλούν και δημιουργούν τον λεγόμενο ‘‘κοινωνικό αυτοματισμό’’ εναντίωσης όλων των άλλων κλάδων, κατά αυτού που βγάζει μια τέτοια ανακοίνωση αλλά και γενικότερα εναντίων των «δημοσίων» υπαλλήλων.

Ακόμα κι αν έχουν δίκιο δηλαδή, στρέφει τους άλλους εργαζόμενους εναντίων τους.

«Η δική μου και η δική σας Δημοτική Αστυνομία

Έτσι απλά και γρήγορα, με υπολογισμούς και προσθαφαιρέσεις που… παραπέμπουν σε μάθημα αριθμητικής της 1ης Δημοτικού και όχι σε οργανωμένο πλάνο διοίκησης μιας ευρωπαϊκής χώρας, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να καταργήσει το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας και να επιστρέψει τις 30-35 αρμοδιότητες της στην Ελληνική Αστυνομία. Ταυτόχρονα απολύει τους 3.500 Δημοτικούς Αστυνομικούς (24 στην Ηλιούπολη) και μας… υπόσχεται δήθεν πως κάποιοι από αυτούς σύντομα θα διοριστούν στην ΕΛ.ΑΣ., με… κάποιο τρόπο και…. κάποια κριτήρια που θα βρεθούν στην πορεία!!

Η Δημοτική Αστυνομία ανασυστάθηκε το 2004, μετά από αρκετά χρόνια φθίνουσας πορείας και περιορισμένων δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων. Της ανατέθηκαν 30 αρμοδιότητες που αφορούν την άμεση καθημερινότητα του πολίτη και διορίστηκαν στην υπηρεσία αυτή μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ (με μόρια) άνθρωποι νέοι, μορφωμένοι και καλλιεργημένοι. Αυτά τα χαρακτηριστικά των Δημοτικών Αστυνομικών προέκυψαν φυσιολογικά καθώς για να καταφέρει κάποιος να διοριστεί θα έπρεπε να έχει του κόσμου τα προσόντα.

Αυτή λοιπόν είναι η δική μου Δημοτική Αστυνομία.

Μία παρέα μορφωμένων ανθρώπων, που θα μπορούσαμε κάλλιστα να στελεχώσουμε τον ιδιωτικό τομέα και πολλοί έχουμε θητεύσει σε αυτόν. Οικονομολόγοι, μαθηματικοί, φιλόλογοι, αρχαιολόγοι, ηλεκτρονικοί, ηλεκτρολόγοι, ακόμα και γιατροί και δικηγόροι που αποφασίσαμε να στελεχώσουμε το Δημόσιο για χάρη μιας υπηρεσίας που θα παρείχε στους πολίτες το τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκο αγαθό της βελτίωσης της καθημερινότητας τους.

Μια παρέα ανθρώπων απαλλαγμένων από δεσμεύσεις σε οποιονδήποτε, καθώς όλοι διοριστήκαμε με το σπαθί και την αξία μας. Μια παρέα ανθρώπων πανέξυπνων που είχαν τη δυνατότητα να κρίνουν καταστάσεις και να δίνουν λύσεις σε προβλήματα κάθε λογής. Μια παρέα ανθρώπων που με μεράκι και κέφι αντιμετώπιζε πάντα τους πολίτες με το σεβασμό και την ευγένεια που τους αρμόζει από έναν δημόσιο υπάλληλο. Μια παρέα ανθρώπων που προσπαθούσαμε πάντα, ακόμα και εκμεταλλευόμενοι διαπροσωπικές σχέσεις και όχι αυστηρά υπηρεσιακές διαδικασίες, να συνεργαζόμαστε με όλες τις υπηρεσίες που απαιτούσε η κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζαμε: με την Ελληνική Αστυνομία, με την Πυροσβεστική, το Υγειονομικό, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, την Πολεοδομία, την Κτηματική Υπηρεσία, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τις Εφορίες, την Υπηρεσία Καθαριότητας και άλλες.

Μια πραγματική παρέα ανθρώπων. Με φιλίες, σχέσεις, γάμους, κουμπαριές, τα πάντα. Μια μεγάλη παρέα 3.500 ανθρώπων που δεν είναι απλά νούμερα σε μια λίστα απολυθέντων.

Υπάρχει όμως και η δική σας Δημοτική Αστυνομία.

Μια υπηρεσία που πάσχισε να αλλάξει την κατάσταση με το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο των πόλεων. Μια υπηρεσία που πάσχισε να σας μάθει να μην παρκάρετε σε στάσεις, ράμπες και θέσεις αναπήρων, επικίνδυνες στροφές, πεζοδρόμια και πλατείες. Μια υπηρεσία που πάσχισε να ελευθερώνει την έξοδο των θέσεων στάθμευσης όσων εναγωνίως επικοινωνούσαν μαζί μας γιατί κάποιος ασυνείδητος τους είχε αποκλείσει.

Μια υπηρεσία που πάσχισε να απαλλάξει τις πόλεις από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που αποτελούν εστίες μόλυνσης. Μια υπηρεσία που πάσχισε να μην υπάρχουν πολίτες που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρούνε. Μια υπηρεσία που πάσχισε να περιορίσει την αφισσορυπανση.

Μια υπηρεσία που πάσχισε να κρατάει ελεύθερα τα πεζοδρόμια και τις πλατείες από τα υπεράριθμα τραπεζοκαθίσματα. Μια υπηρεσία που πάσχισε να λειτουργούν μόνο τα καταστήματα που έχουν τις απαραίτητες άδειες, σφραγίζοντας τα παράνομα.

Μια υπηρεσία που πάσχισε να καταπολεμήσει το παραεμπόριο και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Εμπορίου ήταν η μόνη που όχι απλά πάσχισε αλλά παρουσίασε και σημαντικότατο έργο στον αγώνα αυτόν.

Μια υπηρεσία που πάσχισε όσοι διατηρούν κατοικίδια ζώα να το κάνουν σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές. Μια υπηρεσία που πάσχισε να μην υπάρχουν κατοικίδια ζώα στα μπαλκόνια που ενοχλούν τις ώρες κοινής ησυχίας.

Μια υπηρεσία που πάσχισε να καθαρίζονται όσα οικόπεδα αποτελούν εστία μόλυνσης ή είναι γεμάτα με ξερά χόρτα και επικίνδυνα να αρπάξουν φωτιά.

Μια υπηρεσία που πάσχισε να εξυπηρετήσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες προσφέροντας κατ’ οίκον υπηρεσίες (π.χ. γνήσια υπογραφής).

Μια υπηρεσία που πάσχισε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλα τα παραπάνω.

Όλοι εμείς οι Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορεί να χάσουμε τη δουλειά μας, αλλά θα βρούμε σύντομα άλλη (ακόμα και σε αυτή τη χώρα, ακόμα και σε αυτό το περιβάλλον) γιατί είμαστε ικανοί και δυνατοί. Οι περισσότεροι από εμάς μάλιστα θα προτιμήσουμε να μην μπούμε καν (κι αν γίνει) στη διαδικασία αδιαφανών αξιολογήσεων για την πρόσληψη μας στην Ελληνική Αστυνομία, θα προτιμήσουμε την επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα στηριζόμενοι για άλλη μια φορά στην αξία και τα προσόντα μας. Η δική μου Δημοτική Αστυνομία, η παρέα των πιο κοντινών μου ανθρώπων, θα παραμείνει ζωντανή και δίπλα μου.

Όλοι εσείς όμως, θα χάσετε πολύ περισσότερα.

Οι Δήμοι θα χάσουν τεράστια έσοδα που προέρχονταν από τις παραβάσεις που βεβαίωναν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί. Η καθημερινότητα των πολιτών θα ξαναγίνει ζούγκλα…

Σκεφθείτε μόνο ένα απλό γεγονός: Η Ελληνική Αστυνομία πάσχει από έλλειψη προσωπικού και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές της αρμοδιότητες.

Κάποιοι μπορεί να δυσαρεστήθηκαν όταν βρήκαν κλήση στο αυτοκίνητο τους, ή όταν τους ζητήθηκε να περιορίσουν το σκύλο τους ή να μην πετάνε σκουπίδια έξω από κάδους απορριμμάτων. Όλοι όμως είναι βέβαιο πως αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξης.

Δημοτικής Αστυνομίας στις πόλεις. Όλοι είναι βέβαιο πως αναγνωρίζουν πως η κατάργηση της και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Ελληνική Αστυνομία θα προκαλέσει χάος, ήδη το βιώνουμε από την Παρασκευή που διέρρευσε το ζήτημα.

Ελπίζουμε τελικά να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική σ’ αυτή τη χώρα και με τη βοήθεια όλων να ανατρέψουμε αυτή την βάρβαρη και άδικη πολιτική των αριθμών.

Όλοι μαζί…μπορούμε!»

Δείτε και το βίντεο απάντηση της Τασίας Τσατσούλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, για την ανακοίνωση:

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
 1. 19/07/2013 17:19

  «…Όλοι εμείς οι Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορεί να χάσουμε τη δουλειά μας, αλλά θα βρούμε σύντομα άλλη (ακόμα και σε αυτή τη χώρα, ακόμα και σε αυτό το περιβάλλον) γιατί είμαστε ικανοί και δυνατοί…»,

  «…Μια παρέα ανθρώπων πανέξυπνων που είχαν τη δυνατότητα να κρίνουν καταστάσεις και να δίνουν λύσεις σε προβλήματα κάθε λογής…»
  γράφουν ανάμεσα στ’ άλλα …μαργαριτάρια τα καλόπαιδα.

  Μάλιστα…

  Θα βρουν σύντομα άλλη δουλειά, γιατί είναι ικανοί και δυνατοί… Είναι και παρέα …πανέξυπνων.

  Όλοι εμείς που είμαστε μακροχρόνια άνεργοι δηλαδή,
  είμαστε ανίκανοι και αδύναμοι… Κι οπωσδήποτε δεν είμαστε …πανέξυπνοι. Είμαστε χαζοί…

  Αλήθεια, όποιος κι αν έγραψε αυτό το χαζοηλίθιο κείμενο, κατά την ταπεινή μου άποψη, ανήκει στην …άρια φυλή.
  Διότι μόνο η …άρια φυλή, διθέτει αποκλειστικά ικανούς και δυνατούς… Α, και πανέξυπνους…
  Μα κι ένα σωρό άλλα σημεία, …δείχνουν ότι όποιος το έγραψε, υποτιμά όλον τον υπόλοιπο λαό, μην πω πληθυσμό.
  Συγνώμη, αλλά οι φασιστοναζίδες υποτιμούν τόσο πολύ και τόσο ξεδιάντροπα όποιον δεν ανήκει στην …άρια φυλή τους.

  Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τής δημοτικής αστυνομίας όμως εκεί, τι έκαναν όταν το διάβασαν;;;
  Το ενέκριναν ή το πέταξαν εκεί που είναι η θέση του;;; Στον απόπατο…

  Μωρέ μια χαρά τους τα είπε η Τασία Τσατσούλη, και τη θαύμασα επιπλέον για την επειίκια της απέναντί τους, μα και την υπομονή τους.
  Εγώ, ομολογώ, δεν θα κατάφερνα να μην τους βάλω μπρος τους ολόκληρο τον καθρέφτη τους…

  Άκου είναι ικανοί, δυνατοί, πανέξυπνοι… και θα βρουν δουλειά αμέσως!
  Κάπου 2.000.000 άνεργοι και υποαπασχολούμενοι τι είμαστε μωρέ;;;!!!
  Ανίκανοι, αδύναμοι και βλάκες;;;!!!

 2. γερανος permalink*
  20/07/2013 13:52

  AΝΕΡΓΕ και ΑΦΡΑΓΚΕ: Δεν μπορείς να φανταστείς με πόσο πάθος υποστηρίζουν αυτό το απίστευτο κείμενο, ίσως να βγαίνει από τις διακοπές στην ομιλία της Τσατσούλη, ότι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τις παρατηρήσεις που έκανε. Είναι σαφές ότι πρόκειτε για κείμενο «άνωθεν», είναι σαφές ότι οι εξυπνότεροι, για αυτούς, είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και μπαίνουν με το «σπαθί τους» μέσω …ΑΣΕΠ, επειδή είναι πανέξυπνοι και έχουν τελειώσει το λύκειο και ίσως – ίσως και επιστήμονες που θέλουν να επιβάλουν την «τάξη».
  Έχεις δίκιο για το απύθμενο θράσος τους να αποκαλούν άχρηστους όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν βρει δουλειά ακόμα.
  Ίσως αυτο το απύθμενο θράσος να ήταν το βασικό κριτήριο για την πρόσληψη τους μέσω ΑΣΕΠ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: