Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένοχοι και συνοδοιπόροι στη διάδοση αυταπατών

10/04/2013

Στις διαπιστώσεις είναι κορυφαίοι, εκεί στη ΓΣΕΒΕΕ, αναφορικά με την κατάσταση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Στην πράξη, όμως, η πλειοψηφία της διοίκησης χρόνια τώρα εξαντλεί την «αγωνιστικότητά» της στη συμμετοχή σε «επετειακού» τύπου κινητοποιήσεις και στην κατάθεση υπομνημάτων που ζητούν λύσεις, επικαλούμενα, μάλιστα, την πολιτική της ΕΕ υπέρ των… μικρών επιχειρήσεων!

Και είναι σοβαρή η ευθύνη της παράταξης που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΣΚΕΒΕ, για την πορεία της Συνομοσπονδίας των ΕΒΕ όλα αυτά τα χρόνια, αφού μαζί με την ΠΑΣΚΕΒΕ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και την επικούρηση των δυνάμεων της ΝΔ, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην ενδυνάμωση των ψευδαισθήσεων τόσο για την παγίδα περί των «ωφελειών» από την ένταξη στην ΕΕ, όσο και για το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων στα πλαίσια της καπιταλιστικής συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων. Και καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με εκείνη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν στην ουσία κάθε αποπροσανατολιστική κίνηση των κυβερνήσεων και τελικά περιορίστηκαν σε επιμέρους κριτικές στην ασκούμενη πολιτική, πρόβαλαν «λύσεις» στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων μέτρων και έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν τους κυβερνώντες επειδή… αγνοούν τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ειδικά οι συνδικαλιστές της ΑΣΚΕΒΕ ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, συντεταγμένα, στις αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ, που δραστηριοποιούνται με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, κάνοντας ό,τι μπορούσαν προκειμένου οι θέσεις της για τα διάφορα ζητήματα των ΕΒΕ, καθώς και προτάσεις για κινητοποιήσεις, να απορριφθούν από τα όργανα της ΓΣΕΒΕΕ.

Τα παραδείγματα είναι πολλά από την αγαστή συνεργασία της πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και προκαλεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν από τη μία υπογράφει κάθε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και από την άλλη κατηγόρησε ως… «μνημονιακή» την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην στηρίξει τον Γ. Καββαθά για νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Δ. Ασημακόπουλου. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Η προϊστορία δείχνει ότι σύντομα θα ξεπεραστούν οι όποιες… διαφορές και η ΑΣΚΕΒΕ θα ξαναριχτεί στη μάχη για τη σωτηρία του… συστήματος.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: