Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δάνεια κομμάτων: Απόσυρση της σκανδαλώδους τροπολογίας ζήτησε το ΚΚΕ, επιμένει η κυβέρνηση

09/04/2013

Αύριο, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί του επενδυτικού νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει και τη σκανδαλώδη τροπολογία για την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών για τη χορήγηση δανείων σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών κομμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη τροπολογία βουλευτών της ΝΔ, αν και εκπρόθεσμη, έγινε δεκτή την τελευταία στιγμή από τον υπουργό Ανάπτυξης και συμπεριελήφθη τελικά ως άρθρο στον επενδυτικό νόμο.

Την τροπολογία είχε ήδη καταψηφίσει το ΚΚΕ από το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης. Σήμερα, το ΚΚΕ, καθώς επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν και την απόσυρσή της από το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε πως η κυβέρνηση με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα έσπευσε να αποδεχθεί μια σκανδαλώδη τροπολογία, που κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Επισήμανε επίσης πως, όπως προκύπτει καθαρά από τα πρακτικά της Βουλής, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την τροπολογία. «Δεν υπάρχει καμιά άλλη διαδικασία παρά τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία με την ίδια σπουδή που την αποδέχθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τους παριστάμενους υπουργούς, κανένας δεν πήρε το λόγο για να τοποθετηθεί για το ζήτημα, ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της τροπολογίας και δήλωσε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκρισή της είναι σύμφωνη με τον κανονισμό και το Σύνταγμα.

Σε σχόλιό της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θυμίζει πως το ΚΚΕ και στο παρελθόν αντιτάχθηκε σε νομοθετικές διατάξεις που εισήγαγαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων.

Εν το μεταξύ η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία που αφορά την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών από πιθανές ευθύνες για δάνεια που χορηγήθηκαν σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών κομμάτων. Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε με απαράδεκτο τρόπο, αφού κατατέθηκε εκπρόθεσμα σε άσχετο νομοσχέδιο με τη γνωστή διαδικασία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.

Το ΚΚΕ και στο παρελθόν αντιτάχθηκε σε νομοθετικές διατάξεις που εισήγαγαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων».

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: