Skip to content

Η μεγάλη κοροϊδία με το Επίδομα ανεργίας στους Ελευθερους Επαγγελματίες.

27/02/2013

imagesΜε «καθρεφτάκια» και «λιλιά» προσπαθούν οι θρασύτατοι εξουσιαστές να ξεγελάσουν τους ιθαγενείς μικρούς επαγγελματίες που βγαίνουν στην ανεργία. Αυτούς δηλαδή που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν μια θέση εργασία κάνοντας ένα μικρό μαγαζάκι για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένειά τους, αυτούς που τώρα φτωχοποιούνται βίαια από την κρίση που δημιούργησε η ακόρεστη δίψα των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη.

Με υπουργική απόφαση αποφάσισαν τη χορήγηση «επιδόματος ανεργίας» από 3 έως 9 μήνες, σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν διακοπή επαγγέλματος, μια απόφαση σκέτη κοροϊδία αφού τα κριτήρια που τίθενται από το υπουργείο Εργασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και περιοριστικά.

Από τους δεκάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους τα τελευταία χρόνια, είναι ζήτημα αν θα πάρουν επίδομα το 1%.

Για να πάρει κάποιος τα 360 Ευρώ  δεν πρέπει να έχει οφειλές στο ασφαλιστικό τους ταμείο!!!! (ακόμα και αν έχουν κάνει ρύθμιση!!!!). Καθώς επίσης δεν μπορεί να το πάρει αυτός που το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 €!!! και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 €!!!

Η κοροϊδία τεράστια, άραγε υπάρχει έστω κι ένας μικρομαγαζάτορας που κλείνει το μαγαζάκι του σήμερα και δεν χρωστάει στον ασφαλιστικό του φορέα; Ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με εισόδημα 15.000 € το χρόνο; Σε εποχή που τα μαγαζιά καταγράφουν μόνο ζημιές, ποιο μικρομάγαζο θα έκλεινε σήμερα αν είχε κέρδη 20.000 € το χρόνο;

Από τα δικά τους στοιχεία γνωρίζουμαι ότι πάνω από 400.000 μικροεπαγγελματίες είναι ανασφάλιστοι γιατί λόγω της κρίσης και της αναδουλειάς δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, προσπαθόντας να εξοικονομίσουν ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά τους.

 Και όλη αυτή η κοροϊδία γίνεται τη στιγμή που η χρηματοδότηση του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια με την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά σε κάθε ένα ασφαλισμένο και κανείς δεν μας λέει που πήγαν αυτά τα λεφτά. Τα χρήματα αυτά υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια και επαρκούν να καλύψουν όλους τους άνεργους συναδέλφους. Χρήματα που βγήκαν από τις τσέπες των επαγγελματιών και μπήκαν προφανώς στις «τσέπες» των τραπεζών, μέσα από το γνωστό σύστημα της χρηματοδότησης τους, για να αποκτήσουν χρηματοδοτική ικανότητα.

Τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν για να βουλώσουν καμία τρύπα της κρίσης τους και είναι απαίτηση να επιστραφούν άμεσα στον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΕ ώστε να καλυφθούν αυτές ακριβώς οι ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε ο λογαριασμός αυτός.

Είναι ανάγκη επίσης να απλουστευτούν οι φορολογικές διαδικασίες διακοπής των εργασιών των επιχειρήσεων, για μικροεπαγγελματίες που στη ουσία έχουν χρεοκοπήσει, αλλά αδυνατούν να κλείσουν τα φορολογικά τους βιβλία, εμφανίζονται τυπικά ότι λειτουργούν και το μόνο που κάνουν είναι να συσσωρεύουν χρέη στα ταμεία και στις τράπεζες. Στην ουσία, αυτοί οι μικρομαγαζάτορες είναι άνεργοι, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν ούτε αυτό το φιλοδώρημα που ονομάζει η κυβέρνηση Επίδομα Ανεργίας Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Όλα τα ...καλά παιδιά μαζί, αποφασίζουν πως θα κοιμήσουν το λαό.

Όλα τα …καλά παιδιά μαζί, αποφασίζουν πως θα κοιμήσουν το λαό.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και οι συνδικαληταράδες τους, δεν βγάζουν ούτε κιχ, δεν υπάρχει γι αυτούς κανένα θέμα κι αν βγάλουν έστω και μια μικρή ανάσα το κάνουν για να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν όλους αυτούς που δεν τολμάνε να αντισταθούν σε αυτό που τους επιβάλουν, όπως κάνουν κατ’ εξακολούθηση με τις απεργίες βγάζοντας ανακοινώσεις καλώντας σε συμμετοχή στις …κινητοποιήσεις αποφεύγοντας σαν τον «διάολο το λιβάνι» να αναφέρουν τη λέξη απεργία, δημιουργόντας έτσι την αμφιβολία αν είναι κάλεσμα σε απεργία ή απλά στις συγκεντρώσεις.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν οι μικροεπαγγελματίες ότι το συμφέρον τους βρίσκεται δίπλα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ και μέσα από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), τη λαϊκή συμμαχία δηλαδή, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής που φτωχοποιοί, εξαθλιώνει και τελικά περιθωριοποιεί τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: