Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράσταση στην ΕΥΔΑΠ από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης

14/02/2013
Μας εκβιάζουν ακόμα και για μια σταγόνα νερού

Μας εκβιάζουν ακόμα και για μια σταγόνα νερού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης στην ΕΥΔΑΠ Γλυφάδας γιατί χτες Τετάρτη 13/2 έκανε εκτεταμένες αφαιρέσεις μετρητών νερού σε ανέργους και φτωχά νοικοκυριά, λόγω χρεών και προσαυξήσεων σε λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης αναφέρει:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης έκανε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΔΑΠ Γλυφάδας γιατί χθες Τετάρτη 13/2 προχώρησε σε εκτεταμένες αφαιρέσεις μετρητών νερού από ανέργους και φτωχά νοικοκυριά, λόγο χρεών και προσαυξήσεων σε λογαριασμούς.

Μόνο χθες έγιναν πάνω από 25 αφαιρέσεις μετρητών στην Ηλιούπολη από μόνο έναν υπάλληλο. Η μία αποτράπηκε χθες λόγο της έγκαιρης ειδοποίησης της Λαϊκής Επιτροπής.

Η Λαϊκή Επιτροπή μαζί με τους ενδιαφερόμενους απαίτησε και πέτυχε την δέσμευση για άμεση επανατοποθέτηση των μετρητών για δε τα <<εμφανιζόμενα>> χρέη υποβλήθηκε προς την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αίτημα διαγραφής τους, μια και υπάρχει ολική αδυναμία ακόμα και για την τρέχουσα κατανάλωση.

Η αρχική τοποθέτηση της διευθύνουσας για την πλήρη αποπληρωμή του χρέους προκάλεσε ακόμα και λιποθυμίες.     

Μετά την ΔΕΗ και τα χαράτσια έρχεται η ΕΥΔΑΠ να τιμωρήσει τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους γιατί έμειναν άνεργοι.

Η απανθρωπιά του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο. Το έγκλημα είναι εδώ. Σου στερώ το ψωμί, το ηλεκτρικό, την θέρμανσης και τώρα το νερό, γιατί το νερό πρέπει για τους καπιταλιστές είναι εμπόρευμα, γιατί η ΕΥΔΑΠ  ανώνυμος εταιρία, έχει μετόχους είναι στο χρηματιστήριο, γιατί οι μέτοχοι πρέπει να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ενώ οι ταμιευτήρες είναι ξεχειλισμένοι στερούν το φυσικό αγαθό από την λαϊκή οικογένεια, γιατί πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο τις ιδιωτικοποίησης, να βρει διέξοδο για κέρδη το κεφάλαιο.

Η Λαϊκή Επιτροπή κάλεσε και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, να δείξουν οργανωμένα την ταξική αλληλεγγύη να πάρουν μέρος στην απεργία 20 Φλεβάρη να συμβάλουν ώστε για την υπογραφή Σ.Σ, για την κατάργηση των χαρατσιών, μην περάσει η παράδοση  της ΕΥΔΑΠ στο ιδιωτικό κεφάλαιο να μην επιτρέψουν τον διαχωρισμό των εργαζομένων.»

Αποτέσμα της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν να αναγκαστεί η διεύθυνση του καταστήματος να κάνει επανασυνδέσεις σε αρκετά σπίτα, ανέργων και φτωχών νοικοκυριών, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη οργανωμένης αντίστασης απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί μικροεπαγγελματίες και οι συνταξιούχοι.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης καλεί σε κινητοποίηση όλους τους Ηλιουπολίτες και διοργανώνει πικετοφορία στην Ηλιούπολη το Σάββατο 16 Φλεβάρη στις 11:30 πμ στην Πλατεία Σικελιανού.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: