Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πω! πω! πω! μια «Αριστεράάάάά !!!!!!

15/12/2012

Δήλωσε στο ρ/σ «ΑΛΦΑ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης: «Εμείς λέμε ότι αντί να τα πουλήσουμε στους φίλους για ένα κομμάτι ψωμί, θα καλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να κάνουμε κοινοπραξίες με επίκεντρο την ανάπτυξη. Θα απλουστεύσουμε τη νομοθεσία για να περιορίσουμε διαφθορά και γραφειοκρατία και θα φτιάξουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με απλούς κανόνες. Ο κ. Σαμαράς τα είχε υποσχεθεί όλα αυτά, αλλά δεν τα εφαρμόζει διότι παίζει με τους κανόνες και την πολιτική που ακολουθούσε και ο Γ. Παπανδρέου. Αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του (…) δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός από κανέναν να μοιράζει στους ίδιους και τους ίδιους τα προς πώληση φιλέτα».

imagesΔηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πουλήσει στους «φίλους», θα πουλήσει σε όλους. Και μάλιστα, θα διαμορφώσει και «κανόνες» ευνοϊκούς για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον μετά το «πωλητήριο» που θα αναρτήσει ώστε οι μπίζνες τους στην Ελλάδα να κυλήσουν ομαλά και απρόσκοπτα. Δε θα παίξει όμως με τους «κανόνες» που έπαιζε ο Παπανδρέου και παίζει σήμερα ο Σαμαράς, θα παίξει με δικούς του κανόνες που, όπως και στην περίπτωση των άλλων, είναι κανόνες που ορίζει η αστική τάξη, ντόπια και ξένα μονοπώλια, με τους κανόνες της καπιταλιστικής οικονομίας. Μόνο που και οι κανόνες, όπως και το παιχνίδι συνολικά, είναι σε κάθε περίπτωση αντιλαϊκό, βαθύτατα.

imagesΕίπε και κάτι ακόμα ο Δ. Παπαδημούλης ότι αυτό το «παιχνίδι» θα το μοιραστούν με κάθε πρόθυμο συμπαίκτη και με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» εάν το θελήσουν. «Θα απευθυνθούμε και σε δυνάμεις -δεν αναφέρομαι ειδικά στους ΑΝ.ΕΛ- που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ (…) δε θα ζητήσουμε πιστοποιητικό ιδεολογικών φρονημάτων». Και δε χρειάζεται να τα ζητήσουν, άλλωστε όλοι τους το σύστημα θέλουν να υπηρετήσουν, συνεπώς τους ενώνουν περισσότερα απ’ όσα τους χωρίζουν.

3 Σχόλια leave one →
 1. AΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ permalink
  16/12/2012 00:45

  Αμ τι νόμιζες; Μόνο το ΠΑΣΟΚ θα έμενε στην ιστορία για τα νέα …τζάκια του;

  Ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, δε θα φροντίσει για τα δικά του νέα …τζάκια;

  Θα φρονίσει και δικαίως, για να μην υπολείπεται σε τίποτα απ’ το ΠΑΣΟΚ…

  Και για να μην έχουν και πολλούς αντιπάλους στο …παιχνίδι, θα τους βάλουν όλους μέσα… Κυβέρνηση …εθνικής ενότητας… με κορμό την …Αριστερά…

  Τέτοιο φαγοπότι σε βάρος τού λαού και του πλούτου τής χώρας, απ’ όλους μαζί τούς πλουτοκράτες και τους πολιτικούς τους, δε θα ματάχει γίνει στην Ελλάδα!

  Γεια σου σύντροφε γερανέ!

 2. γερανος permalink*
  16/12/2012 21:21

  Τότε, το 1981 που βγήκε το ΑντρεοΠΑΣΟΚ, ο πατέρας μου δεν πρόλαβε να δει την κατάντια του «σοσιαλισμού» τους, γιατί έφυγε το Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, είχε πει για τους πανηγυρισμούς των ΠΑΣΟΚων διάφορα πράγματα.
  Τα περισσότερα έγιναν όπως τα είχε πει, το πρώτο όμως πράγμα που είπε αμέσως μετά την ανάδειξη τους, ήταν: «Ωχ! έχει να πέσει φαγοπότι!!! Είναι να τρέμεις στην ιδέα ότι είναι νηστικοί και θα πέσουν με τα μούτρα στη μάσα.»
  Ε! λοιπόν ΑΝΕΡΓΕ και ΑΦΡΑΓΚΕ αυτό το φαγοπότι δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει ποτέ όσο κυβερνάνε οι κατσαπλιάδες και ας είναι αρκετοί από αυτούς που από το ΠΑΣΟΚ «προσχώρησαν» στον ΣΥΡΙΖΑ χορτάτοι.
  Αυτό που σκέφτομαι είναι αυτό που είχε πει ο πατέρας μου για τους νηστικούς που σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι «θα είναι στα πράγματα» για λίγους μήνες και θα πέσουν με τα μούτρα. Έτσι όπως το γράφει στην εικόνα:

  Έρχεται θύελλα!

 3. AΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ permalink
  16/12/2012 23:21

  Και οι βασιλιάδες δεν …πείναγαν, αλλά τρώγαν τον άμπακο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εχόντων και κατεχόντων.
  Άρα, δεν είναι οι …νηστικοί που γίνονται πολιτικοί χαφιέδες τής πλουτοκρατίας για να κερδίσουν κι αυτοί το κατιτί τους. Είναι οι μεσοαστοί και τα ανώτερα μικροαστικά στρώματα, που ουδόλως και ουδέποτε τους άφησε ο καπιταλισμός νηστικούς…
  Και ακριβώς επειδή ταϊζονταν καλά απ’ τον καπιταλισμό, δέχτηκαν και δέχονται να είναι πολιτικοί χαφιέδες του και εις πιο ευγενικήν γλώσσαν, πολιτικοί εκφραστές του…
  Ολόκληρη χαφιεδοκυβένηση θ’ αναλάβουν οι νέοι χαφιέδες τής πλουτοκρατίας. Ε, δε θα πληρωθούν και λίγο παραπάνω όταν γίνουν και χαφιεδοδιαχειριστές τού καπιταλισμού; Το δικαιούνται…
  Διατί να το κρύβομεν άλλωστε…;;;

  Γεια σου ρε σύντροφε γερανέ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: