Skip to content

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

05/11/2012

Έλαβα την παρακάτω καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης και την δημοσιεύω θεωρώντας κατ αρχήν ότι είναι πολύ σοβαρές οι καταγγελίες που κάνει το Σωματείο κατά της διοίκησης του Δήμου όσο αφορά στο τρόπο και το ύφος τόσο του δημάρχου όσο και των εκτελεστικών οργάνων του, σχετικά με τις αποφάσεις που παίρνει χωρίς να ρωτάει κανέναν.

Η άσκηση διορισμένης διοίκησης που ασκούσε τόσα χρόνια από διάφορες θέσεις υπουργείων και πολιτικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να θεωρηθεί άλλοθι για την συμπεριφορά του και δεν μπορεί να είναι άλλοθι γιατί είναι θέμα ιδεολογίας η εφαρμογή διοίκησης με την μορφή της εξουσίας του ενός ανδρός, πράγμα το οποίο συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις απίθανες επεμβάσεις του στα Δημοτικά Συμβούλια, όπου κάθε φορά καταργεί την πρόεδρο και διακόπτει τους ομιλούντες δημιουργόντας τεταμένη ατμόσφαιρα που αποπροσανατολίζει από το θέμα.

Όσο για τις αποφάσεις που παίρνει η διοίκηση δεν είναι πρώτη φορά που πρώτα αποφασίζει ο Βαλασόπουλος και μετά ζητάει από την «σίγουρη πλειοψηφία» της παράταξής του, που του έχει δώσει ο κάλπικος εκλογικός νόμος επιβάλοντας πάντα τις προσωπικές του επιλογές.

               Σ. Ε. Δ. Η.

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

   ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                                     4.11.12

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Καταγγέλλουμε τη  διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης που υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς κάθε αντιλαϊκό αντεργατικό μέτρο.

Μαζί με άλλους Δημάρχους υποστηρίζει την πολιτική της συγκυβέρνησης, την Ε.Ε. και υλοποιοεί τα σχέδια τους.

Κλαψουρίζει ταυτόχρονα για τις περικοπές κονδυλίων. Όμως η διοίκηση του Δήμου μας δεν μπορεί να κρύψει (άλλωστε το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους στα Δημοτικά συμβούλια ο Δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος, ότι δεν έχει κανένα πολιτικό ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει κάθε μορφή προκειμένου να λειτουργήσει τις υπηρεσίες χωρίς εργαζόμενους) με τα πεπραγμένα της ότι καθημερινά γίνεται βασιλικότερη του βασιλέως.

Αποδεχόμενη τον Καλλικράτη ως θετικό βήμα και διατυμπανίζοντας ότι είναι ο εμπνευστής του, έχει αποδεχτεί ουσιαστικά τη στάση στην περικοπή της χρηματοδότησης, από θεσμοθετημένους πόρους (ΚΑΠ) στο μισό τα τελευταία δυο χρόνια, με πολλές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους Δημότες.

Το ίδιο διάστημα προκύπτουν συνταξιοδοτήσεις εφεδρείες-απολύσεις ο ένας στους πέντε με συνέπεια εντατικοποίηση, κακές υπηρεσίες και ελλείψεις σε προσωπικό με:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  • Κλείσιμο (συγχωνεύσεις) ΚΑΠΗ

  • Αυτοκίνητα της καθαριότητας να κλείνονται στο γκαράζ για λίγα ευρώ

  • Ø Απλήρωτη εργασία για τις καθαρίστριες σχολείων, των εργαζόμενων μέσο  ΜΚΟ.

  • Προβληματική λειτουργία των σχολείων αφού δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για τα στοιχειώδη.

  • Όλα τα παραπάνω φωτογραφίζουν το βάθος και την έκταση των προβλημάτων από τη στάση πληρωμών που έχει ξεκινήσει

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ?

  • Να μη σου παίρνουν το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό?

  • Να σου ζητάνε να πληρώσεις για να έχει καθαρίστρια το παιδί σου στο σχολείο.

  • Να καθαρίζεις μια πόλη πάνω από 100χιλ κατοίκων με 20% μειωμένο προσωπικό στην καθαριότητα και με 28 εργαζόμενους στο πράσινο.

  • Να στοιβάζεις τα περσινά παιδιά των παιδικών σταθμών καταργώντας τις αναλογίες προσωπικού – παιδιών διακινδυνεύοντας την ασφάλεια τους.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Τη  Πέμπτη 1.11.12 αποτράπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΚΑΦΑΔΗΛ» από το Σωματείο και εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, γιατί προσπαθούσε να περάσει τη σύμπραξη του ΝΠΔΔ με ιδιωτική εταιρεία «κοινωνική συνεταιριστική», με πρόσχημα τη έλλειψη προσωπικού και την εξυπηρέτηση των γονιών που τα παιδιά τους έχουν μείνει εκτός, την όποια θα την χρηματοδοτούσε ο Δήμος για να πληρώσει το προσωπικό.

Ξεχνάει η διοίκηση του Δήμου, ότι είναι αυτή που απόλυσε τους συμβασιούχους, που υλοποίησε τις εφεδρείες μαζί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων, που δεν προχώρησε στην ορκωμοσία των 12 μόνιμων συναδέλφων μέσω ΑΣΕΠ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις 55 προσλήψεις μονίμων στο Δήμο.

Στόχος της είναι η κλιμακούμενη ιδιωτικοποίηση με τέτοιες μορφές όλων των υπηρεσιών του Δήμου με παράλληλη απαξίωση των υπηρεσιών και του προσωπικού με ενιαίο σχέδιο όπου σε βάθος χρόνου θα φέρει την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών προς τους Δημότες με αύξηση των τροφείων κλπ. και την είσοδο των πολυεθνικών και τα μονοπώλια.

Απόδειξη στα παραπάνω είναι η προσπάθεια που έκανε η διοίκηση, η οποία έπεσε στο κενό μετά από τη δυναμική κινητοποίηση του Σωματείου, να κάνει πρόβα τζενεράλε για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας, στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιώτη για το μάζεμα των σκουπιδιών με συμφωνία κάτω από το τραπέζι εν μέσω εξαγγελμένων κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Αλήθεια από πού πάρθηκε αυτή η απόφαση; Με τι λεφτά θα πληρωνόταν ο ιδιώτης, όταν αυτοκίνητα μένουν μέσα για ανταλλακτικά που στοιχίζουν λίγα ευρώ.

Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την τρικομματική κυβέρνηση και στην τοπική διοίκηση με την αμέριστη συμβολή των δημάρχων με μπροστάρη τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλο.

Τον καταγγέλλουμε στους δημότες και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα βρει απέναντι του, το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών.

Το Δ.Σ.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: