Skip to content

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Παρέλαβαν υλική βοήθεια από τη Γερμανία

03/10/2012

Ο αγώνας τους συνεχίζει να συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο

Πέντε τόνοι βοήθειας «ταξίδεψαν» από την άλλη μεριά της Ευρώπης, για να φτάσουν στους χαλυβουργούς

Η τεράστια αξία που είχε ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών του Ασπροπύργου για την εργατική τάξη όλου του κόσμου συνεχίζει να καταγράφεται καθημερινά. Αυτό φάνηκε και χτες, στον Ασπρόπυργο, όπου πέντε τόνοι προϊόντων με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα της Γερμανίας, παραδόθηκαν στους απολυμένους και τους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι: Ο περήφανος και ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών του Ασπροπύργου που δεν μπόρεσε να καμφθεί από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και την εργοδοτική τρομοκρατία συνεχίζει να συγκλονίζει ακόμα και τώρα όλον τον κόσμο. Ετσι δεκάδες σωματεία μετάλλου της Γερμανίας, γυναίκες, σύλλογοι, η επιτροπή μεταναστών μεταλλεργατών Ρηνανίας – Βεστφαλίας Γερμανίας, συγκέντρωσαν όλο το καλοκαίρι συνολικά πέντε τόνους αλληλεγγύης και χτες το απόγευμα σε χώρο πίσω από το εργοστάσιο μοιράστηκε με προτεραιότητα στους απολυμένους που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία από τη Γερμανία ο γραμματέας του Σωματείου των Χαλυβουργών, Νάσος Παυλάκης, τους κάλεσε να μεταφέρουν το μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του κόσμου ότι «οι χαλυβουργοί δε σκύβουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν τον αγώνα γιατί έρχεται νέα ακόμα πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων».

πηγή

Advertisements
3 Σχόλια leave one →
 1. Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας) permalink
  04/10/2012 10:14

  Έπιτρέψτε μου να στείλω ένα σχόλιο εκτός (;;;) θέματος.

  @@@@@@@@@@@@@@

  Mε την ευκαιρία τού αποκαλυπτικότατου -ως συνήθως- άρθρου τού Λεκάτη στο Ριζοσπάστη σήμερα 4-10-12, προτείνω όλα τα blogs που σέβονται τους αναγνώστες τους, οργανωμένα και ταυτόχρονα, πριν από κάθε ανάρτησή τους στο εξής, να γράφουν με μεγάλα έντονα γράμματα:

  KΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ.

  Όντως, όποιοι δοκιμάσουν να ζήσουν έστω για λίγο δίχως το χαζοκούτι, θα χορτάσουν ό,τι έχουν στερηθεί εξαιτίας τής τηλεόρασης σ’ ανρθώπινη επαφή.

  Θα πάψει η αποξένωση που έχει επιβληθεί ακόμη και μέσα στο ίδιο σπίτι ανάμεσα στους συγκατοικούντες.

  Γονείς και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, θ’ αρχίσουν μεταξύ τους πάλι την κουβέντα και την ανταλλαγή απόψεων.

  Κι εκεί που τώρα στο βουβό σπίτι ακούγεται μόνο η φωνή τής τηλεόρασης, θ’ ακούγονται ιστορίες απ’ τα παλιά, ιστορίες σύγχρονες απ’ την καθημερινότητα, διαφωνίες και συμφωνίες που ανοίγουν δρόμους για παραπέρα συζητήσεις.

  Η βουβαμάρα που επικρατεί στις γειτονιές θα σπάσει, κι η κουβέντα από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και από αυλή σε αυλή, θα φουντώσει.

  Το διάβασμα, η μουσική, τα ρεφενέ τσιμπούσια στα φτωχόσπιτα, θα ξαναβρούν την υπέροχη θέση τους.

  Κι ας σκεφτούν οι γονείς, πόσο κακό κάνουν στα παιδιά τους τα τηλεοπτικά σκουπίδια που τα ταϊζουν οι ιθύνοντες. Μα και οι ίδιοι φέρουν ευθύνη εντέλει. Διότι όταν ο γονιός κολλάει μπρος στην τηλεοπτική οθόνη, το ίδιο θα κάνει και το παιδί για μα μη νοιώθει μοναξιά.

  Το κλείσιμο των τηλεοράσεων
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ.

  (Εκεί να δείτε πώς θα φουντώσει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και η ΤΑΞΙΚΗ αλληλεγγύη στη χώρα μας, και όχι μόνο!!!)

  Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

 2. γερανος permalink*
  04/10/2012 12:18

  Καλή, σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

  Συμφωνώ για το (;;;) στο …εκτός θέματος. Ασφαλώς και ότι έχει να κάνει με το καπιταλιστικό – πολιτικό σύστημα έχει στενή σχέση με οτιδήποτε κι αν σχολιάσουμε. Τίποτα δεν είναι απομονωμένο και ξεχωριστό, σε όλα τα επίπεδά της η ζωή μας είναι «δεμένη» με το κυρίαρχο σύστημα και τις επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές τους, σ εμάς.

  Έχεις μεγάλο δίκιο για τα Μ.Μ.Ε. – εξημέρωσης τα είχε πει πριν πάρα πολλά χρόνια, με αφορμή τα επίκαιρα στο σινεμά και στην tv της εποχής, ένας φίλος εκεί πάνω στην παλιά μου γειτονιά στο Περιστέρι, όταν συζητούσαμε για το που πάει το «πράγμα» με τις «όμορφες» εικόνες της ζωής των Ελλήνων, επί χούντας.

  Η εικονική πραγματικότητα που ζουν αρκετοί συνάνθρωποί μας είναι τοσο βαθιά χωμένη στο κεφάλι τους, που έχει παραμερήσει το όποιο μυαλό υπήρχε και έχει καταλάβει ολόκληρο το χώρο.

  Η αυταπάτη όλο και περισσότερων ότι μπορούν να γίνουν κάτι ή να δημιουργήσουν περιουσία, ακόμα και σήμερα που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, με τις συνεχόμενες ήττες που έρχονται από τα βάρβαρα μέτρα των υπαλλήλων της πλουτοκρατίας, δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα και καταφεύγουν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο όχι για να πάρουν γνώση αλλά για να γεμίσουν με άχρηστη πληροφορία και δεν κάνουν τον κόπο να την επεξεργαστούν, απλά την μεταφέρουν εξαπλώνοντας την αστική προπαγάνδα.

  Είναι πολύ δύσκολο να τους βάλεις να σκεφτούν τι πραγματικά ζουν και όχι τι θα ήθελαν να ζουν και όπως μου είπε ένας «επιχειρηματίας», της Ηλιούπολης που δραστηριοποιούμαι τα τελευταία χρόνια. «Ρε φίλε, το ξέρω ότι αυτό που λες είναι αλήθεια, όμως άσε με να ζώ αυτό που έχω στο μυαλό μου, γιατί αν το πάρω αλλιώς θα τρελαθώ».

  Ασφαλώς και δεν σταματάμε την προσπάθεια, άλλωστε εμείς ξέρουμε πολύ καλά τη δυσκολία της «δουλειάς» που κάνουμε.

  Σ’ ευχαριστώ και πάλι. Να σαι καλά.

 3. Ka Ge permalink
  05/10/2012 00:00

  Εντάξει Γερανέ, το περιστέρι έφερε το μύνημά σου…
  Μόνο που όπως τράβηξα λίγο αδέξια το χαρτί απ’ το στόμα του,
  σκίστηκε εκεί που ήταν η τζίφρα σου.
  Δεν πειράζει όμως.
  Θ’ ανταμώσουμε στους μπαξέδες των αγώνων.
  Και πάνω σ’ εκείνο τ’ αντάμωμα, θα το λύσουμε κι αυτό.

  @@@@@@@@@@@@@@@

  Τεράστιο θέμα η αυταπάτη.
  Συχνά αποδεικνύεται ισχυρότερη κι απ’ το φόβο, εφόσον χρησιμεύει σαν εργαλείο παραγωγής ψεύτικων ελπίδων.

  Η αυταπάτη εντέλει, είναι σαν τη γραμμή τής θάλασσας, που σε ξεγελά ότι εκεί ακριβώς ξεκινά η σωτήρια ξηρά.
  Στο τέλος σε πνίγει…

  @@@@@@@@@@@@@@@@

  Καλή η κουβέντα που άνοιξες πάντως, κι αξίζει τον κόπο να την απλώσουμε.

  ΚΑΛΗ συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: