Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η δικτατορία του κεφαλαίου και η Χαλυβουργία

22/07/2012

Το κράτος με τις κυβερνήσεις του, εντολείς των κεφαλαιοκρατών, που κυβερνάνε ερημην μας αλλά και με την «εντολή» των ψηφοφόρων τους που έκαναν πράξη τις εντολές των ΜΜΕ, γιατί εντολή τους ήταν και ψήφισαν αυτές τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, τρομοκρατούν με ωμή επέμβαση των ΜΑΤ τους απεργούς χαλυβουργούς, προσβλέποντας στην τροκοκράτηση όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των συνταξιούχων που θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στην εργοδοσία, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, στη ΖΩΗ και όχι στην επιβίωση τους. Δεν είναι η πρώτη φορά, θα πει ίσως κάποιος και στο παρελθόν είχαμε ωμή βία από τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε απεργούς, διαδηλωτές, αγρότες, μαθητές, όμως η διαφορά είναι ότι πριν έβαζαν μπροστά τους νόμους τους και την τήρησή τους.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι εντολές των κεφαλαιοκρατών είναι πιο σκληρές γιατί νοιώθουν πιο έντονα αυτό που έρχετε και προσπαθούν να εμποδίσουν την κατάρευση του συστηματός τους με όποιο τρόπο μπορούν. Δεν θα αποδεχτούν ευκολα την ήττα και θα στηριχθούν στις κυβερνήσεις τους είτε είναι «εκλεγμένες» από τους «πολίτες», είτε τις τοποθετούν άμεσα οι ίδιοι, άλλωστε η δικτατορία τους είναι γεγονός εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα στηρίζονται βέβαια στην προπαγάνδα των δικών τους ΜΜΕ και στους τόνους λάσπης που ρίχνουν και θα εξακολουθήσουν να ρίχνουν, όπου δημιουργήται εστία αντίστασης από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της και όπου οι εργάτες θα προσπαθούν να απελευθερωθούν από την μισθωτή σκλαβιά που τους έχει επιβληθεί.

Τι έγινε λοιπόν στη χαλυβουργία ή μάλλον τι προσπαθούν να πετύχουν με την επέμβαση των ΜΑΤ. Κατ αρχήν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η απεργία είναι παράνομη βάση της απόφασης των δικαστηρίων τους, που έβγαλαν παράνομη την απεργία αλλά για την πρώτη ώρα που κηρύχθηκε γιατί λέει το σκεπτικό, δεν την αποφάσισε η Συνελευση των εργαζομένων!!! και όχι για την δεύτερη ώρα που έγινε η Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρώτη 24ωρη, για να ακολουθήσουν οι αποφάσεις των Συνελεύσεων για την συνέχιση της. Παράνομη λοιπόν η απεργία για μια ώρα!!! Και το θυμήθηκαν μετά από ΕΝΝΕΑ μήνες που σκόπιμα αποσιωπούσαν την ύπαρξή της για να «ξεφουσκώσει» όπως γινόταν μέχρι σήμερα δηλαδή σε ανάλογες περιπτώσεις και αφού χρησιμοποιούσαν τους ξεπουλημένους «συνδικαληταράδες», για να την «σπάσουν». Αυτή τη φορά όμως δεν τους «βγήκε», η Καταβάτη είναι πολύ λιγη για να σταθεί απέναντι στους ήρωες απεργούς και στους αλληλέγγυους εργάτες από όλο τον κόσμο.

Το δεύτερο που θέλουν να περάσουν είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός στους «πολίτες» και η αντίδραση τους, μέσα στους «πολίτες», αφού οι «κακοί» απεργοί και οι πιό «κακοί» ΠΑΜίτες, που εξουσιάζουν ολόκληρη την εργατική τάξη και τις απεργίες, ταλαιπωρούν τους οδηγούς που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους, αποκρύπτοντας βέβαια την αλήθεια, ότι 5 διμοιρίες ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο και συνέλαβαν τους 5 απεργούς που ήταν στην πύλη. Τώρ εσείς μπορείτε να προσθέσετε στους ¨πολίτες» και τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους και βέβαια, τα πηθήνια όργανά τους, τους ελληναράδες μιας και «κινδυνεύει η πατρίς». Στους «πολίτες» θα πρέπει να προσθέσετε και τους «χρυσάυγουλους» φασίστες που εμφανίζονται πάντα όταν το καπιταλιστικό σύστημα κινδυνεύει.

Επειδή τα μεγάλα κείμενα κουράζουν δεν θα βάλω άλλες παραμέτρους τις όλης κατάστασης και θα κλείσω με τη νομοθεσία τους και τις παραβιάσεις της.

Όπως γράφουν τα «δικά τους χαρτιά» έχουμε και λέμε:

Βάσει των δικών τους νόμων λοιπόν, το δικαίωμα της απεργίας προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων που ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ως μέσο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων και ως εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αυτούς σκοπούς.

Πάμε να δούμε τι λέει ακριβώς, ο Νόμος 1264/82

Άρθρο 14

1. Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρµόζουν τα απαραίτητα µέτρα για τη διασφάλιση της ανεµπόδιστης άσκησης του δικαιώµατος για την ίδρυση και αυτόνοµη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

2. Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασµό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωµάτων των εργαζοµένων και ιδιαίτερα:

α) ν’ ασκούν επιρροή στους εργαζοµένους, για την ίδρυση ή µη ίδρυση συνδικαλιστικής οργάνωσης,

β) να επιβάλλουν ή να παρεµποδίζουν µε οποιοδήποτε τρόπο ή µέσο την προσχώρηση εργαζοµένων σε ορισµένη συνδικαλιστική οργάνωση,

γ) να απαιτούν από τους εργαζοµένους δήλωση συµµετοχής, µη συµµετοχής ή αποχώρησης από συνδικαλιστική οργάνωση,

δ) να υποστηρίζουν ορισµένη συνδικαλιστική οργάνωση ή µε οικονοµικά ή µε άλλα µέσα,

ε) να επεµβαίνουν µε οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων,

στ) να µεταχειρίζονται µε ευµένεια ή δυσµένεια τους εργαζοµένους, ανάλογα µε τη συµµετοχή τους σε ορισµένη συνδικαλιστική οργάνωση.

3. ∆εν επιτρέπεται να συµµετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζοµένων εργοδότες.

Άρθρο 19

Η απεργία αποτελεί δικαίωµα των εργαζοµένων που ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

α) ως μέσο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων και ως εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αυτούς σκοπούς και

β) ως εκδήλωση αλληλεγγύης εργαζόμενων επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων που εξαρτώνται από πολυεθνικές εταιρείες προς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις ή στην έδρα της ίδιας πολυεθνικής εταιρείας και εφόσον η έκβαση της απεργίας των τελευταίων θα έχει άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά ή εργασιακά συμφέροντα των πρώτων.

άρθρο 22:

1.    Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια νόμιμης απεργίας η πρόσληψη απεργοσπαστών.

2.    Απαγορεύεται η ανταπεργία (λοκ-άουτ)

3.    Δεν επιτρέπεται η δικαστική απαγόρευση της απεργίας με ασφαλιστικά μέτρα.

Αυτός ό νόμος ισχύει μέχρι και σήμερα. Ποιος παραβιάζει τους νόμους λοιπόν;

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: