Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογεί ότι έλεγε καραμπινάτα ψέματα

19/07/2012

Τι λέει μέχρι στιγμής και ανεξαρτήτως πού θα καταλήξει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων; Σε αδρές γραμμές λέει ότι δεν μπορούμε να την στηρίξουμε δεδομένων των στρατηγικών μας διαφορών και κυρίως αυτής που αφορά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Τι λέει δηλαδή; Ομολογεί ότι δε γίνεται η χώρα να παραμένει στην ΕΕ και ταυτόχρονα να καταργεί δανειακές συμβάσεις και μνημόνια και να εφαρμόζει μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική. Ερχεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια του ΚΚΕ. Παραδέχεται έστω και εμμέσως ότι το μνημόνιο – αντιμνημόνιο δεν ήταν ποτέ το πραγματικό δίλημμα ούτε η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στις δυνάμεις που το εφαρμόζουν και σ’ αυτές που το αντιπαλεύουν. Ομολογεί δηλαδή ότι έλεγε καραμπινάτα ψέματα στο λαό.

Δεν χρειαζόταν βεβαίως να το πει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό για το οποίο κραυγάζει η ίδια η πραγματικότητα σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ που με ή χωρίς μνημόνια εφαρμόζουν με πυγμή την ίδια πολιτική τσακίσματος των λαών προς όφελος των μονοπωλίων. Εχει όμως αξία να καταγραφεί αφού πάνω σ’ αυτά τα κίβδηλα διλήμματα οικοδόμησε την προεκλογική εκστρατεία, κερδοσκοπώντας με την αγωνία του λαού.

Και θα συνεχίσει την κερδοσκοπία όσο μπορεί και όσο τον παίρνει, αφού τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και αποκαλύπτουν την πολιτική του απατεωνιά. Ετσι χτες σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, αλλά η κυβερνητική πολιτική που απομονώνει τη χώρα και γι’ αυτό η συγκυβέρνηση είναι υπόλογη.

Με κάθε τρόπο πασχίζει να κρύψει ότι κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ δουλεύει εκεί για την πάρτη του, για τα συμφέροντα των αστών του καταρχήν και πως όλα μαζί ενιαία επιτίθενται στα λαϊκά δικαιώματα αφού αυτό προστάζει το συμφέρον των αστικών τους τάξεων. Πως οι όποιες συμμαχίες εντός της ΕΕ όταν συμβαίνει να υπάρξουν δεν υπερασπίζονται τους λαούς και το δίκιο τους. Οτι η αποδέσμευση απ’ τη λυκοσυμμαχία, σε συνδυασμό με τη μετατροπή των μονοπωλίων σε λαϊκή ιδιοκτησία, δεν σημαίνει απομόνωση και καταστροφή, αντίθετα είναι προϋπόθεση δρομολόγησης φιλολαϊκών εξελίξεων και μπορεί να επιβληθεί από ένα λαό αποφασισμένο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

 

«Ο Π. Σκουρλέτης (…) έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απ’ αυτήν του ΚΚΕ (…) Παράλληλα πηγές της Κουμουνδούρου έσπευδαν να διευκρινίσουν, προεξοφλώντας και τη στάση των βουλευτών τους όταν συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Οτι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μίλησε ποτέ για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του χρέους. Εμείς λέμε για επαναδιαπραγμάτευση. Λέμε μονομερή καταγγελία μόνο του μνημονίου, δηλαδή των μέτρων που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση»»

Διαβάστε τι λέει ο Γ. Σταθάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΚΡΑΣ»: Κληθείς να περιγράψει το «σχέδιο B», μιλάει για «μια Ελλάδα η οποία αποπέμπεται πλήρως από την αναχρηματοδότηση του χρέους της (…) αυτό σήμαινε ότι ή θα έπρεπε να ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι προβλέπεται σήμερα για το 2013-14 και, αναγκαστικά θα έρχονταν πιο κοντά μια ή περισσότερες πολύ μεγάλες προσαρμογές, επώδυνες, όμως, για την ελληνική οικονομία». Λέει δηλαδή στο λαό «σκάσε και κολύμπα», αφού η μόνη διέξοδος που αναγνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην ΕΕ και σε συνεννόηση μαζί της. Ούτε λόγος βέβαια για μονομερή διαγραφή του χρέους και μια Ελλάδα στα χέρια του λαού της, μακριά και έξω από την καπιταλιστική ΕΕ.

Ξεπατικώνοντας προτάσεις που έχουν διατυπωθεί και από τη συγκυβέρνηση, ο ίδιος ζητά «ένα δίχτυ προστασίας της φτώχειας (…) χρησιμοποίηση του εργαλείου του επιδόματος ανεργίας (…) ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο αν θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα που αφορούν τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, συνδυασμένες από το κράτος, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνική οικονομία». Ο ίδιος ομολογεί κυνικά ότι ΕΕ και αστική διαχείριση είναι έννοιες ασυμβίβαστες με την ανακούφιση και την ευημερία του λαού.

Λέει συγκεκριμένα: «Σε μια οικονομία η οποία συρρικνώνεται, οποιαδήποτε προσπάθεια αντιστροφής της συρρίκνωσης αυτής απαιτεί πόρους (…) Αρα, εμφανίζεται αξεπέραστο αυτό το πρόβλημα (…) ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδίωκε να σταθεροποιήσει την οικονομία στο σημερινό επίπεδο (…) Η κεντρική ιδέα ήταν να σταθεροποιήσουμε τις δημόσιες δαπάνες, να βελτιώσουμε αισθητά τη λειτουργία και τη σταθεροποίηση των φορολογικών εσόδων και να ενεργοποιήσουμε όποιο διαθέσιμο αναπτυξιακό εργαλείο υπήρχε, προκειμένου να υπάρξει μια κινητοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Αυτά τα τρία στοιχεία ήταν στο επίκεντρο του να σταθεροποιηθεί η οικονομία μας για ένα ενδιάμεσο διάστημα και να φτάσουμε στο «σημείο καμπής», που θα μπορούσε κάποιος να ελπίζει σε μιαν αντιστροφή της οικονομικής μας κατάστασης».

 

Σιγά – σιγα πεφτει και το τελευταίο φύλλο συκής που συγκάλυπτε την ψηφοθηρία του ΣΥΡΙΖΑ και την προεκλογική του κερδοσκοπία με την αγωνία του λαού. Ωμά και κυνικά τη Δευτέρα 16/7/2012, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε (ρ/σ «Real») ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων.

Επιχειρώντας μάλιστα έναν ελιγμό, που τους εκθέτει διπλά ως κόμμα στρατηγικά υποταγμένο στην ΕΕ των μονοπωλίων, δήλωσε ότι θα στηρίξουν την πρόταση νόμου μόνο «στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους τους οποίους ούτως ή άλλως – έχετε δει – κι εμείς έχουμε καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού (…) είναι ανοιχτό τι θα κάνουμε στη Βουλή, θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση νόμου και θα υποστηρίξουμε εκείνα τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις»!

Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ο Π. Σκουρλέτης ομολόγησε ότι δε συμφωνεί με την πρόταση νόμου, επειδή το ΚΚΕ «συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ»! Ομολογεί δηλαδή αυτό που το ΚΚΕ εξαρχής επεσήμανε, ότι δε γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων, αλλά υπέρ της ΕΕ, που τα συνέταξε προς όφελος των μονοπωλίων.

Στριμωγμένος από τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι στρατηγικά τον χωρίζει χάος με το ΚΚΕ. Αυτό όμως σε τίποτα δεν τους εμπόδιζε προεκλογικά να προσπαθούν να υποκλέψουν την λαϊκή ψήφο, ζητώντας υποκριτικά συνεργασία με το ΚΚΕ, ακόμα και για το σχηματισμό «κυβέρνησης της αριστεράς».

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της αντιδραστικής ΕΕ είναι αυτή που τον φέρνει αντικειμενικά απέναντι από τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα. Αυτό αποκαλύπτει και η θέση του για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο(15/7/2012) σε συνεδρίαση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υπέβαλε ξανά τα σέβη του στην ΕΕ, διαμηνύοντας ότι «αν πράγματι η συμμετοχή της χώρας μας κινδυνεύει, ο κίνδυνος προέρχεται (…) από τη λιτότητα του Μνημονίου – και όχι από την Αριστερά».

Στο ίδιο πνεύμα και κάνοντας το άσπρο – μαύρο για να συγκαλύψει την ενδοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας στο ρ/σ της ΝΕΤ δήλωσε πως «η καταγγελία (σ.σ. του μνημονίου) από μόνη της δε σημαίνει τίποτα, το ξήλωμα βήμα-βήμα των νόμων που συγκροτούν τη μνημονιακή πολιτική (…) αυτός είναι ο τρόπος υλοποίησης αυτού που με μια λέξη μπορεί να ειπωθεί ως «καταγγελία»»!

Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν και ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης στη συνέντευξή του στο περιοδικό «ΚΡΑΣ». Ευθαρσώς τάχτηκε υπέρ της «επαναδιαπραγμάτευσης», λέγοντας πως αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα την προωθούσε για τη δανειακή σύμβαση και τους όρους του μνημονίου. Πρόσθεσε ακόμα με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ (…) αναγνώριζε ότι στις λύσεις του ελληνικού προβλήματος, εκ των πραγμάτων, διαμεσολαβεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είναι ένα αυτόνομο φαινόμενο, που μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας».

Ας ψάξει ο καθένας στα προγράμματα των αστικών κομμάτων. Και αν βρει κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ενημερώσει και εμάς…

Το μονο που δεν πετυχαν και αυτή τη φορα ήταν να ενσωματωσουν και να εξαφανισουν το ΚΚΕ. Ας ονειρεύονται όσο θέλουν …έχουν γνώση οι φύλακες.

Ειναι μια συραφη απο τον Ριζοσπαστη

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: