Skip to content

Ποιος φοβάται την χρεοκωπία;

29/06/2012

Η είδηση για τον ηλικιωμένο που αυτοκτόνησε πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων του διαδυκτίου, εξάλλου αυτού του είδους οι ειδήσεις έχουν γίνει ρουτίνα για τους υποταγμένους Έλληνες, που καθημερινά ακούνε για τον διπλανό τους ή τον μακρυνό γείτονα που στην απελπισία του αυτοκτόνησε και δεν τους κάνει καμία έκπληξη πια.

Ο καθημερινός βομβαρδισμός με «φωνές» από τα δημοσιοπαπαγαλάκια και τους προσκεκλημένους, αστούς, καθηγητάδες και βουλευτές των αστικών κομμάτων που ψήφισες, για το φόβο χρεοκωπίας της χώρα και της ΕΕ, αυτό είναι που σου μένει στο τέλος, ο φόβος για το «χάος» που θα ‘ρθει την επόμενη μέρα.

Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες είναι αυτοί που αυτοκτονούν καθημερινά, αλλά δεν βαριέσε βρε αδερφέ, το θέμα είναι να μην πτωχεύσουν οι τράπεζες, να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία γιατί χωρίς αυτούς, λένε, δεν υπάρχει ……ζωή!!!!

Τι σημασία έχει αν δεν έχεις φάρμακα γιατί το κράτος δεν έχει πληρώσει αυτά που χρωστάει στους φαρμακοποιούς, σημασία έχει το κέρδος της εταιρίας που εκμεταλεύεται το εμπόριο των φαρμάκων που παράγεις εσύ και σε πληρώνουν με ποσά που δεν φτάνουν να πάρεις ούτε μια καρτέλα από το φάρμακο που θα σε κρατήσει στη ζωή.

Τι σημασία έχει αν τα πάντα έχουν να κάνουν με το κέρδος μιας χούφτας από βδέλλες που ρουφούσαν και εξακολουθούν να ρουφάνε το δικό μας «αίμα», μέσα από τις κρατικές ενισχύσεις και τα προγράμματα, τα δικά μας λεφτά από τους φόρους και τις κρατήσεις από τον ΦΠΑ και τα τέλη, για να αυξηθούν τα κέρδη τους και να εμφανίζουμε, σαν χώρα, …υψηλό ΑΕΠ.

Τι σημασία έχει αν δεν έχουν το καθημερινό τραπέζι στρωμένο 200 – 300- 500 χιλιάδες συμπολίτες μας, φτάνει που γίνονται οι διαπραγματεύσεις για να δανειστούμε κι άλλα δις, που θα στηρίξουν την ρευστότητα των τραπεζών γιατί οι τράπεζες …κινδυνεύουν!!!

Τι σημασία έχει που τον πλούτο που παρήγαγε τούτος ο λαός, που τον είπαν κλέφτη, τεμπέλη, καλοπερασάκια, τον έχουν σε καταθέσεις στην Ελβετία, Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία κλπ, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.

Τι σημασία έχει αν δεν είναι πια δικαίωμα η εργασία, η υγεία, η παιδεία, η ψυχαγωγεία, αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούν να περνάνε τα εμπορεύματα από την Ελλάδα με εργαζόμενους της «οδηγίας Μπολκεστάιν» και να δημιουργούνται επιχειρήσεις που προβλέπονται από την συνθήκη του Μααστριχτ.

Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, για να σωθεί η χώρα. Το ερώτημα είναι: Ποια χώρα; Ποιανού ή χώρα; Του Δασκαλόπουλου, του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη και των άλλων εκμεταλλευτών σου ή η δική σου χώρα; Μια χώρα είμαστε κεφαλαιοκράτες και εργαζόμενοι; Αυτοί για τη δική τους χώρα έχουν το πολιτικό προσωπικό τους και το στέλνουν να διαπραγματευτεί πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους από την δική σου εξαθλίωση. Όλοι αυτοί είναι οργανωμένοι έχουν τον ΣΕΒ, την Ένωση Εφοπλιστών, κλπ, διαλέγουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για τη βουλή, για τα εργοδοτικά συνδικαλιστικά όργανα και θα σε βάλουν να πιστέψεις ότι τάχα θα τους εκλέξεις εσύ.

Και εσύ τι κάνεις; Τι περιμένεις; Ποιόν περιμένεις για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου; Ποιους; Αυτούς που ψήφισες, ναρκωμένος από τις απειλές και την τρομοκρατία που σου πέρασαν για μια ακόμα φορά για την καταστροφή που έρχετε αν βγούμε από την ΕΕ; Αυτοί είναι της πλουτοκρατίας άνθρωποι. Δικοί τους απεσταλμένοι, το δικό τους συμφέρον υπερασπίζονται.

Οργανώσου, πάλεψε για να πάρεις την εξουσία, για να μπορείς να απολαύσεις τους κόπους σου. Φτιάξε την δική σου οργάνωση, για να παίρνεις αυτό που σου ανήκει γιατί τελικά το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» είναι η αλήθεια, χωρίς εσένα δεν κουνιέται φύλο, φτάνει να το μάθεις, φτάνει να το πιστέψεις.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: