Skip to content

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ανακοίνωση Στήριξης των εργαζόμενων στο Δήμο

18/10/2011

Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ, στο δήμο Ηλιούπολης συμπαραστεκόμαστε και χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση, που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες, με την απεργία στις 5 Οκτώβρη, με καταλήψεις δημαρχείων, στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που τους οδηγούν σε εξαθλίωση.

Καταδικάζουμε όλους όσους κόπτονται υποκριτικά για τη δημόσια υγεία, που απειλείται τάχα από την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Όλοι αυτοί που χίμηξαν στους απεργούς είναι οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν στη σφαγή των μισθών και των συντάξεων, που δε νοιάζονται για την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, για τη ρύπανση των νερών με καρκινογόνες ουσίες, που επικροτούν την άγρια φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών, υπονομεύοντας καίρια την υγεία του. Όλοι αυτοί που ωρύονται για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία του λαού εξαιτίας τάχα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αυτοί που έχουν συστρατευτεί στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, στο λουκέτο του 50% των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, στο κόψιμο των φαρμάκων και των ιατρικών εξετάσεων που πληρώνουν πλέον από τη τσέπη τους – όσοι μπορούν -, στην παράδοση τμημάτων των νοσοκομείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στις μαζικές περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων προς τα ΑμΕΑ με πρόσχημα τους «αναπήρους μαϊμού», κ.ο.κ. Όλοι αυτοί οι φαρισαίοι δε λένε λέξη για την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες του ΙΚΑ, με τις ελλείψεις σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και προσωπικό… Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι όλοι αυτοί (κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΣΥ, αστικά ΜΜΕ, παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»), δεκάρα δε δίνουν για τη δημόσια υγεία. Στην πραγματικότητα η πολιτική και το σύστημα που στηρίζουν είναι η πραγματική απειλή για την υγεία του λαού και όχι μόνο.

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων, που εντάθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες, με απειλές και παρέμβαση του εισαγγελέα και των ΜΑΤ για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ, που είχαν αποκλείσει οι εργαζόμενοι σε πολλές περιοχές της χώρας, τις προσπάθειες δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με την χρησιμοποίηση ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων, την επιστράτευση των απεργών οδηγών και τη χρησιμοποίηση του στρατού, ενέργεια σπασμωδική αλλά και επικίνδυνη. Ενέργεια που δεν στρέφεται μόνο κατά του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ αλλά είναι εχθρική συνολικά προς το εργατικό λαϊκό κίνημα και πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλο το λαό, όπως και οι συνένοχοι στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Ασκούνης και ο δήμαρχος της Αθήνας Καμίνης.

Η κυβέρνηση έχει το θράσος να απειλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων με αυτό που έτσι κι αλλιώς έχει στα σχέδιά της και προωθεί: Με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση.

 Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν. Πρέπει να την καταδικάσουν πιο δυνατά, και αυτήν και την πολιτική της, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που ενώ παριστάνουν ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους, είναι κατά και του αγώνα και των διεκδικήσεών τους.

Η τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση και οι απειλές που εκτοξεύει πρέπει να γυρίσουν εναντίον της. Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν παλεύει οργανωμένα για το δίκιο της. Το δίκιο βρίσκεται με τη μεριά των εργαζόμενων, και στους δήμους και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, τις ζωές των οποίων η κυβέρνηση πετάει στα σκουπίδια.

Να μη βρεθεί κανένας μόνος του. Να δυναμώσει η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, για τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι στην απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη, στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στην Ομόνοια στις 11πμ και την Πέμπτη στον αποκλεισμό της Βουλής.

Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα όλοι οι χώροι γύρω από τη Βουλή, να τους αναγκάσουμε σε απόρριψη του πολυνομοσχεδίου.

Μπορεί να γίνει μια νέα αρχή αυτήν την περίοδο για μια οργανωμένη αντεπίθεση που έχει ως στόχο, όχι μόνο την αλλαγή της μιας κυβέρνησης με μια άλλη, αλλά να έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα η εργατική λαϊκή εξουσία, η λαϊκή οικονομία, η αποδέσμευση από την ΕΕ.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: