Skip to content

Ότι δεν παίρνει το …ποτάμι

10/05/2011

Είναι κάποιες στιγμές που απορείς με το θράσος, την θρασυδειλία, τον γκαιμπελισμό και το επίπεδο των, τραμπούκων σε αρκετές περιπτώσεις, πασόκων στην πόλη μας.

Το ilioupolisonline είναι εδώ και χρόνια το site που φιλοξενεί τις σκέψεις, τις θέσεις και τις κριτικές των Ηλιουπολιτών. Στο «Όσα παίρνει το ποτάμι» που τρέχει ασταμάτητα, με μικρές στιγμές της πόλης, αστείες πολλές φορές αλλά και σοβαρές στιγμές που μπορούν να ‘‘δείξουν’’ κάποιες πλευρές της καθημερινότητάς μας τελευταία ‘‘βρωμίζεται’’ από παγκαλογκαιμπελίσκους.

Έρχονται οι σπουδαγμένοι εργολάβοι της λάσπης και γεμίζουν το ποτάμι με τόση λάσπη που νομίζουν ότι θα σταματήσουν τη ροή. Σας γελάσανε ‘‘παλικαράδες’’, το ποτάμι μπορεί να τρέχει και ότι πέφτει μέσα να κυλάει και να χάνεται όμως κάποιοι το βλέπουν πριν χαθεί και το ‘‘φωτογραφίζουν’’ κάνοντας μετά μικρές ‘‘εκθέσεις φωτογραφίας’’ με τους φίλους τους.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν στην πόλη μας ήρθε και μίλησε στους πασόκους (το έχω γράψει και στο «ποτάμι» όταν λέω πασόκους δεν εννοώ τους απλούς ψηφοφόρους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ΠΑΣΟΚ και εξακολουθούν να το ψηφίζουν παραπλανημένοι από τις ψευτιές της κυβέρνησης και των τσουτσέδων της. Πασόκους αποκαλώ αυτούς που «παραμυθιάζουν» τον κόσμο καθοδηγούμενοι από τις οργανώσεις τους, προσβλέποντας σε προσωπικά οφέλη αν και εφ όσων παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας), ήρθε λοιπόν ο Κουτρουμάνης, υπουργός της κυβέρνησης, Νο 2 του υπουργείου εργασίας (ανεργίας είναι το σωστό) και ενώ σε όχι και πολύ καλύτερους καιρούς μας ζάλιζαν τα ….αυτιά για τον ερχομό των στελεχών τους, αυτή τη φορά δεν βγήκε ούτε απλή ανακοίνωση της ΔΟ ΠΑΣΟΚ.

Τότε λοιπόν κάποιος ανώνυμος συμπολίτης μας (με το ψευδώνυμο KOSTASVL) έβαλε στο «ποτάμι» μια ερώτηση για την μυστικότητα της συνάντησης στην οποία απάντησα για να ακολουθήσει μικρή συνέχεια, σε κάποια στιγμή έγραψα: «Άρα έχω δίκιο δεν ήταν κρυφό σχολειό. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο φόβος του πιθανού «γιαουρτώματος», που έκανε τους «υπεύθυνους» της μάζωξης να μην ανακοινώσουν δημόσια την επίσκεψη του Νο2 του υπουργείου ανεργίας, που σε άλλες εποχές γινόταν «εν χορδές και οργάνεις», στην πόλη και κάλεσαν τους ημετέρους μόνο με sms» και τότε μπήκε στη μέση ο γραμματέας της ΔΟ ΠΑΣΟΚ που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο politis ανοίγοντας οχετό προσωπικής επίθεσης για προβοκάτορες και τρομοκράτες αποκαλώντας με (λόγω του τίτλου του blog που διατηρώ) αντί για geranista, geranitsa. Προσπαθώντας να με μειώσει με ασχήμιες μην έχοντας κάτι άλλο να μου προσάψει. Αντιλαμβάνομαι την πιθανή  δυσκολία να βρει κάτι εναντίων μου για να αντιπαρατεθεί πολιτικά ή ακόμα και ηθικά και καταφεύγει σε βλακώδεις μεθόδους.

Δεν με ενοχλεί που η βλακεία κάποιου μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, με ενοχλεί και με φοβίζει που δεν έχει το ελάχιστο πολιτικό επίπεδο όχι μόνο αυτός αλλά και αυτοί που κατέχουν θέσεις πάνω από αυτόν και του επιτρέπουν να ηγείται μιας οργάνωσης, που πιθανά (αυτός είναι ο μεγάλος φόβος μου) θα τους οδηγήσουν σε αξιώματα διακυβέρνησης της πόλης ή ακόμα και της χώρας, άλλωστε έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων με ελάχιστες αξίες που πήραν θέσεις και αξιώματα στη μακρόχρονη πορεία τούτης της δύσμοιρης χώρας.

Αφήνω σε όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει, για το πολιτικό ήθος και το επίπεδο αυτών που διεκδικούν από ανυποψίαστους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν μαζί τους. Αφήνω σε όλους όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο να βγάλουν συμπεράσματα για τους ανθρώπους που έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Το δικό μου συμπέρασμα έχει βγει. Η κατάντια της πολιτικής ζωής αλλά και της πραγματικής ζωής που βιώνουν όλοι οι έλληνες έχει την αιτία της σε τέτοιου επιπέδου ανθρώπους, ανθρώπους που έχουν αναγάγει τον γκαιμπελισμό σε ιδεολογία, ανθρώπους που το ‘‘ανάστημά’’ τους είναι ανάστημα νάνου, ανθρώπους που και όταν ξεκινάς να γράψεις τη λέξη, την γράφεις με μικρό άλφα.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: