Skip to content

Δικαιολογίες του ……

05/03/2011

Αυτό που ακούμε καθημερινά από αυτούς που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα γιατί τάχα μας υποχρεώνει το ΔΝΤ, το μνημόνιο, οι αγορές και όλοι αυτοί οι «αντίπαλοι», επειδή όμως όλες αυτές τις δικαιολογίες τις λένε για να δικαιολογήσουν την ευθύνη  που έχουν μιας και ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τους θυμίσω ότι:

1 ) «Ακόμα και με μηδενικό χρέος, η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που ήδη γίνονται» (Γ. Παπανδρέου, δήλωση στο Νταβός, 28/1/2011).

2) «Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα» (Γ. Παπανδρέου, ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 26/1/2011).

3 ) «Οσα έχουμε πλέον μπροστά μας δεν είναι ως επί το πλείστον επιταγές καμίας σύμβασης, ή κανενός μνημονίου (…) Χρειαζόμαστε βαθύτερες και μεγάλες αλλαγές, αυτές που είχαμε αυτούσιες βάλει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα» (Γ. Παπανδρέου, ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, 12/1/2011).

4 ) «Νομίζω ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι γραμμένα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (…) Όλα αυτά είναι στο εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Όλα. Είμαστε δεσμευμένοι, μάλιστα, πάνω σε αυτά. Έχει δεσμευτεί επανειλημμένα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όλοι εμείς στην προεκλογική μας εκστρατεία» (Θ. Πάγκαλος, από συνέντευξη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» 17/1/2011).

5 ) «Το μνημόνιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής με το οποίο «σφραγίσαμε» μια δανειακή σύμβαση και ένα δάνειο 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε μεγάλη ανάγκη η χώρα για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση. Το πρόγραμμα αυτό εκτός από μέτρα που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε για να συγκρατήσουμε τον οικονομικό εκτροχιασμό του κράτους, περιλαμβάνει και πολλά διαρθρωτικά μέτρα που είναι μέρος και του προεκλογικού και του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ» (υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη στην «Ισοτιμία», 8/8/2010).

6 ) «Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προχώρησε όπως την είχε εξαγγείλει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009» (Από το κείμενο απολογισμού της κυβέρνησης για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, Οκτώβρης 2010).

7 ) «Οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι επιβολή ούτε της τρόικας, ούτε κάποιας ανώτερης δύναμης. Είναι ακριβώς πεποίθηση, είναι ιδεολογία μας ότι πρέπει να γίνουν» (Δήλωση του Γ. Πεταλωτή, 2/2/2011).

8 ) «Η πολιτική της κυβέρνησης πιστεύω ότι είναι ούτως ή άλλως σχεδιασμένη πέρα από το μνημόνιο και όπως σωστά κατά καιρούς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, μια σειρά από θεωρούμενα μέτρα του μνημονίου υπήρξαν θεμελιώδεις τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ, ήδη από το πρόγραμμα που καταθέσαμε το Μάρτιο του 2007 (…) Το ασφαλιστικό ήταν ήδη από το 2007 ως προτεραιότητα. Οτιδήποτε περιελήφθη στο Ασφαλιστικό είχε προδιαγραφεί ως δέσμευσή μας εκ των προτέρων»! (Π. Ευθυμίου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, 25/8/2010).

9 ) «Στο μνημόνιο – που ήταν μία σύμβαση που έγινε πάνω στην ανάγκη μας να δανειστούμε – περιέχονται πολλές μεγάλες αποφάσεις οι οποίες είναι και επιλογή μας κυβερνητική και έχουν σχέση και με το πρόγραμμά μας. Δεν είναι κάποιοι όροι δανεισμού απλώς, έχει μέσα και πολιτικά ζητήματα τα οποία τα θέσαμε εμείς (…) Άρα, δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την τήρησή του» (Γ. Πεταλωτής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, 18/8/2010).

10 ) «Χωρίς να το ζητήσουν οι εταίροι μας, εμείς αυτές τις αλλαγές θα τις κάνουμε, ούτως ή άλλως, γιατί όντως και έσοδα παραπάνω θέλουμε να έχουμε, αλλά και γιατί βάζουμε και τα θεμέλια ώστε μετά το ξεπέρασμα της κρίσης να μπορούμε να μιλάμε για μια διαφορετική χώρα, απαλλαγμένη από πολλές παθογένειες» (Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στα επιπλέον μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου για την περίοδο 2012-2013, 10/12/2010).

Τέτοιες δηλώσεις υπάρχουν εκατοντάδες από την ημέρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ το ξεπούλημα της χώρας στο ΔΝΤ , αυτό δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα. Υπάρχει βέβαια και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που κανένας ΠΑΣΟΚος δεν του έριξε μια ματιά πριν ψηφίσει.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: