Skip to content

23 Φλεβάρη ημέρα πολιτικής γέννησης ενός δικτάτορα.

26/02/2011

Στις 23 Φλεβάρη το πρωί, η μέρα φαινόταν να πηγαίνει καλά, είχε ξεκινήσει με την μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όπου χιλιάδες λαού διαδήλωσαν ενάντια στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για παραπέρα κατάργηση της παιδείας, της υγείας, της (έστω και αυτής) πρόνοιας, της ασφάλισης και όλων των δικαιωμάτων του λαού που είχε κατακτήσει με αίμα και ιδρώτα όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως αυτή η μέρα δεν έμελε να μείνει στην ιστορία σαν μέρα κινητοποίησης χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μαθητών, έμελε να μείνει, για εμάς που ζούμε στην Ηλιούπολη, σαν η μέρα γέννησης ενός δικτάτορα που φέρει το ρόλο του δημάρχου.

Με μια πρωτοφανή ενέργεια που δεν είχαν τολμήσει να κάνουν ούτε οι χειρότεροι φασίστες σε βάρος του λαού και των αστικών θεσμών που υποτίθεται σέβονται οι αστοί, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ πραξικοπηματικά έκλεψε το βιβλίο του δημοτικού συμβουλίου, βάζοντας τα πιόνια του να υπογράψουν παρουσίες και αποδοχή μιας απόφασης που επέβαλε μόνος του και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τους 23 ΠΑΣΟΚους δημοτικούς συμβούλους πιόνια του που ήταν παρόντες.

Η συμπεριφορά του δικτάτορα δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, ήταν τέτοια που έστρεψε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εναντίον εκτός βέβαια από την αυλή του και αυτούς που του ‘‘χρωστάνε’’.

Η εμφάνιση ενός δικτάτορα στα δημοτικά πράγματα της πόλης είναι προφανώς το γραμμάτιο που πρέπει να εξοφλήσει ο Βαλασοκτάτωρ στο ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα που του έδωσαν.

Αυτό που είναι όμως πιο επικίνδυνο είναι η επανεμφάνιση των πρασινοτσολιάδων και των πρασινοφρουρών τύπου Δ…….. (δεν βάζω το όνομα γιατί λόγο του ‘‘ήθους’’ του συγκεκριμένου κινδυνεύω να κατηγορηθώ ή να βρεθώ ξάπλα) που έφτασε στο σημείο να λέει στους γονείς «… να στείλετε τα παιδιά σας στα φανάρια μαζί με τα γυφτάκια αν δεν σας αρέσει.», καλυπτόμενος βέβαια πίσω από τις πλάτες των τραμπούκων που είχαν εν τω μεταξύ επιστρατευτεί.

Μερικά πράγματα είναι εύκολο να τα καταλάβεις πχ για την αστυνομία που κάλεσε δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί έχει πολύ στενή σχέση με την διοίκηση του τοπικού τμήματος (ποιος να θυμάται τώρα πως τους αποκαλούσε …τότε, τώρα είναι συνεξουσιαστές) από την άλλη υπάρχουν δύο περιπτώσεις που μπορεί να καλέσεις κάποιος την αστυνομία, υπήρχαν ο φόβος και η επίδειξη πυγμής, άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός που η κυβέρνηση του, μέσω του αστυνομικού διευθυντή των Σερρών, απαγόρευσε τις …συναθροίσεις(!!!!!) γιατί να μην επιχειρήσει να κάνει το ίδιο κι αυτός.

Έχω ως γιός, πατέρας και παππούς μια απορία που την απευθύνω στον δικτάτορα δήμαρχο. Πως είναι δυνατόν να μην τιμάς αυτά που έκανε, ο άνθρωπος που σε γέννησε, για να ζήσεις καλύτερα. Πως είναι δυνατόν να μπορείς να κοιτάς στα μάτια τους πρώην συντρόφου σου που ‘‘μάτωναν’’ για σένα μαζεύοντας δραχμή – δραχμή τα έξοδά σου για να γίνεις χρήσιμος άνθρωπος στο λαό. Δεν περιμένω να μου απαντήσει ο δικτάτωρ γιατί ότι και να πει θα είναι προσβολή και προς τους γονείς του (είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι περήφανοι) και προς τους πρώην συντρόφους γιατί θα αποδείξει ότι πράγματι είναι γενίτσαρος.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: