Skip to content

Προσοχή: Κυκλοφορούν ελεύθεροι δολοφόνοι εργατών

05/01/2011

Έγινε πράξη το αντεργατικό έγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν το νόμο 3899/2010, με τη σύμφωνη γνώμη των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από χτεσινή συνέντευξή στον «Φλας».

Ερώτηση: «Ο επιχειρηματίας για ποιο λόγο σας είπε ότι πρέπει να… (σ.σ. να υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση)…

Απάντηση: «Ο επιχειρηματίας ήθελε να προλάβει να κλείσει συμφωνίες με τα μεγάλα μάρκετ αν θα απορροφήσει ή όχι το 2%. Γι’ αυτό έγινε τόσο βιαστικά».

Ερώτηση: «Για την αύξηση του ΦΠΑ εννοείτε».

Απάντηση: «Ναι, γιατί στην ουσία εμείς πάμε να καλύψουμε την αύξηση του ΦΠΑ, γι’ αυτό γίνεται. Δεν πηγαίνει στην εταιρεία. Εμείς δεν μπορούμε αυτούσια να την καλύψουμε γιατί είναι παραπάνω το ποσό, το υπόλοιπο είναι συμμετοχή της εταιρείας. Απλώς συμμετέχουμε σαν εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι τις ευθύνες που έχουμε»(!!!).

Ερώτηση: «Πόσα άτομα απασχολούνται αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση;».

Απάντηση: «Γύρω στα 140».

Ερώτηση: «Και τώρα περιμένετε τη γνωμοδότηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας;».

Απάντηση: «Ναι, ναι. Δεν είμαστε συνδικαλιστές καριέρας, κοιτάμε την ουσία του προβλήματος και νομίζω ότι διασφαλίζουμε τους εαυτούς μας, τουλάχιστον για 2 χρόνια να είμαστε ήσυχοι»(!)»

Αυτός που δίνει συνέντευξη είναι ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στη ΝΕΟΓΑΛ, της εταιρίας δηλαδή που άρχισε το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, αυτός ‘‘Ο Πρόεδρος’’ έσπευσε πρώτος να υπογράψει την κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση που μειώνει κατά 9% τους μισθούς για δύο χρόνια σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Το όνομά του είναι Γ. Μιχαηλίδης, είναι επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας, όμως όπως λέει στην τελευταία απάντησή του ‘‘αυτός δεν είναι συνδικαλιστής καριέρας’’!!!!!

Όσο για την επιχείρηση όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Χρ. Σεβαστίδης πρόεδρος και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΟΓΑΛ, η υπογραφή της σύμβασης, με την οποία συμφωνήθηκε η μείωση των αποδοχών κατά 9% την επόμενη διετία, «δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης», καθώς όπως παραδέχθηκε η ΝΕΟΓΑΛ προβλέπεται να κλείσει τη χρήση 2010 με κερδοφορία. «Η συμφωνία υπεγράφη προληπτικά(!), γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο», συνέχισε ακάθεκτος ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, υποστηρίζοντας ότι έτσι «θα αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της στις νέες, δύσκολες, συνθήκες της αγοράς». Και βέβαια η εργοδοσία τη δουλειά της κάνει και τα συμφέροντά της, δηλαδή την απρόσκοπτη κερδοφορία, επιχειρεί να διασφαλίσει, κατακρεουργώντας τους μισθούς και τη ζωή των εργαζομένων.

Το μεγάλο ζήτημα είναι ποια θα είναι η στάση και η απάντηση των εργαζομένων, αν δηλαδή θα αφήσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να τους οδηγήσουν σαν πρόβατα επί σφαγή ή θα σηκώσουν το ανάστημά τους για να διεκδικήσουν και κατακτήσουν αυτά που τους ανήκουν. Όσο για τους δολοφόνους των εργατών και τους μιμητές τους που θα ακολουθήσουν, ας προσέχουν από εδώ και πέρα την αντίδραση των θυμάτων, γιατί η αγανάκτηση γίνετε δύναμη για να πάρει στα χέρια του ο λαός τα μέσα παραγωγής από τους κηφήνες και να τα κάνει λαϊκή περιουσία.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: