Skip to content

Το ψαράκι που νόμιζε ότι θα γινει …καρχαρίας

31/12/2010

Υπάρχει ένα Ψαράκι που σέρνετε και γλύφει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Είναι από εκείνα τα ψαράκια που τα έβρισκες παντού όλα αυτά τα χρόνια. Ό λόγος της ύπαρξής τους ήταν η εξυπηρέτηση του συστήματος που κυβερνά την θαλάσσια ζωή παίρνοντας όποιο κομματάκι ψίχουλου του πετούσαν. Δεν ξέρω αν αυτό το ψαράκι θα μπορεί να υπάρχει και τώρα που άλλαξε ο ψαροδήμαρχος.

Το Ψαράκι αυτό λοιπόν, έχοντας τις αβάντες των μεσαίων ψαριών της περιοχής του, έκοβε βόλτες όπου γούσταρε πουλώντας νταηλίκι, έμπαινε κι έβγαινε στα γραφεία των αντιδημαρχόψαρων δίνοντας πληροφορίες για τις κινήσεις των άλλων ψαρακίων παίρνοντας πολλά μπράβο σαν αμοιβή και το πιο ωραίο για αυτό ήταν ότι ένοιωθε ότι είναι μόνιμο στον Ψαροδήμο αφού χτυπούσε την κάρτα εργασίας στο Ψαροδημαρχείο. Πόσο υπερήφανο ένοιωθε, πόσο μεγαλύτερο νόμιζε ότι είναι, τι μεγάλη τιμή γι αυτό να νομίζουν όλοι ότι είναι μόνιμο.

Πριν από δύο μήνες όμως το Ψαράκι ένοιωσε το νερό να χάνετε κάτω από τα πτερύγιά του όταν ο ψαροδήμαρχος και οι αντιδημαρχόψαροι που είχε σαν αβάντα έχασαν τις εκλογές. Τρομοκρατήθηκε, τώρα τι κάνω; σκέφτηκε, πως θα συνεχίσω να ζω το όνειρό μου; Αν δώσω εξετάσεις στους καινούργιους;

Είχε ακούσει ότι ο νέος ψαροδήμαρχος γουστάρει να τον κολακεύουν, έχει άλλωστε μεγάλη αυλή. Το αποφάσισε θα κάνει κάτι για να δημιουργήσει ντόρο στην Ψαροηλιούπολη. Όμως τι να κάνει για να ακουστεί; Δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ το βρήκε. Θα δείρω ένα από τα απολυμένα ψαράκια που διεκδικούν να μην είναι πια ψάρια μέσα σε δίχτυ αλλά ελεύθερα και με δικαιώματα.

Πάει λοιπόν στην πόρτα της ψαροεπιχείρησης που την έκλεισε ένα αντιδημαρχόψαρο για να κάνει τα κέφια κάποιων μεγαλόψαρων της Ψαροηλιούπολης και περίμενε να εμφανιστεί το θύμα. Κάποια στιγμή εμφανίζετε ένα που προσπαθεί να μπει στο γραφείο για να πάρει το δώρο που του χρώσταγε η ψαροεπιχείρηση και καθώς πέρναγε δίπλα του τον ακούμπησε.

«Νάτη η ευκαιρία» σκέφτηκε.

«Σιγά ρε τι σπρώχνεις» του λέει.

«Συγνώμη αν σε ακούμπησα» του λέει το θύμα

«Τι συγνώμη ρε» του απαντάει το ψαράκι.

Ο άλλος δεν του δίνει σημασία και μπαίνει μέσα. Ζυγίζει τα πράγματα το Ψαράκι και μάλλον δεν θα τα βγάλει πέρα μόνος του, παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του τον ‘‘ροφό’’ που τον γνώρισε από τα πάρε δώσε με τους μεγαλόψαρους και την στήνουν στο θύμα. Με την έξοδο του θύματος από το γραφείο, πέφτουν πάνω του και το κάνουν μαύρο στο ξύλο, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Η αποστολή εξετελέσθη τώρα ελπίζει να του αναγνωρίσουν ότι υπερασπίστηκε την ψαροεπιχείρηση από τα παλιόψαρα. Με ευχαρίστηση μαθαίνει ότι ο νέος ψαροδήμαρχος έμαθε για την παλληκαριά του, όπως και το αντιδημαρχόψαρο που πήγε και έκανε δήθεν αποποίηση ευθυνών.

Δεν έχει σημασία που τα μεγαλόψαρα έκαναν δηλώσεις ότι καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες, σημασία έχει ότι το μήνυμα ελήφθη, γιατί  όπως λέει και το Δελτίο Τύπου της Ψαροδημαρχίας:  «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ένα επεισόδιο που συνέβη το πρωί της Πέμπτης, 30 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της «Ευώνυμος Δημοτική Α.Ε.», όπου ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας συνεπλάκη με κάποιον δημότη.
Ο Δήμος ουδεμία σχέση έχει με το συμβάν και τέτοια επεισόδια τα θεωρούμε καταδικαστέα.» που ουσιαστικά δεν καταδικάζει τον ίδιο αλλά τον πρώην ψαρουπάλληλο, το θύμα δηλαδή, που συνεπλάκη με ‘‘κάποιον’’ δημότη!!!

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: