Skip to content

Στα παγκάκια της πλατείας Βεάκη

02/12/2010

Κατά καιρούς διάφοροι συμπολίτες μας και αρκετές φορές και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχουν γράψει για τις πολλές πλατείες της Ηλιούπολης, για την κατάσταση που βρίσκονται, για τις βελτιώσεις που κάνουν, για την προσβασιμότητα σε αυτές και πολλές άλλες απόψεις ή κριτικές.

Τούτη τη φορά έχουμε ένα περίεργο έργο καταστροφής ενός τμήματος της πόλης μας από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή που επιμένει να το τελειώσει.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των εργαζομένων στην ‘‘Ευώνυμος ΑΕ’’ ο δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η κυβέρνηση του απαγορεύει να λειτουργεί αφού δεν θα είναι και την επόμενη θητεία Δημοτική Αρχή!!!!! Έτσι λοιπόν το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι να έρθει ο νέος ‘‘Άρχοντας’’ της πόλης και να συνεχίσει αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει αυτός!!!!! Όλα αυτά βέβαια όπως εξήγησε βρίσκονται μέσα στα ‘‘πλαίσια της νομιμότητας’’ για να μην βρεθεί εκτεθειμένος στις διαθέσεις του επόμενου δημάρχου. Το αποτέλεσμα της ‘‘νομιμότητας’’ αυτής είναι να μην συνεχίσουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα αναψυκτήρια και στο νεκροταφείο του Δήμου.

Ας δεχτούμε λοιπόν την νομιμοφροσύνη του δημάρχου και των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση «Διαχείριση του Δήμου» και τις πιθανές ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την διατήρηση των εργαζομένων στη δουλειά τους και κατ επέκταση την συνέχιση λειτουργίας των ‘‘επιχειρήσεων’’ του Δήμου. Πρέπει με βάση την ‘‘νομιμότητα’’ ο δήμαρχος να υπακούσει στις ‘‘εντολές’’ της κυβέρνησης να απολυθούν οι εργαζόμενοι και να κλείσουν οι ‘‘επιχειρήσεις’’!!!!!

Ο Δήμος λοιπόν έκλεισε τέλος.

Δεν έκλεισε όμως για τις ‘‘Business’’ του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην πόλη». Όπως ανακοίνωσε (1/12/2010) στην ιστοσελίδα του ο Δήμος με τίτλο:  Σε εξέλιξη τα έργα του προγράμματος «Πράσινη ζωή στην πόλη» μας διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα συνεχίζετε κανονικά. Μέσα στις πλατείες του προγράμματος, που θα γίνουν ‘‘πράσινες’’, είναι και η πλατεία ‘‘Βεάκη’’ στα ‘‘Τυπογραφικά’’. Η πλατεία ‘‘Βεάκη’’ για όσους δεν ξέρουν, είναι εκείνη η πλατεία που έψαχναν, ρωτώντας τους περιοίκους και τους περαστικούς, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Δημοτική Κίνηση» την ημέρα που ο δήμαρχος έκανε εκεί προεκλογική συγκέντρωση.

 

Η πλατεια Βεακη που θα γίνει ....πρασινη (στο βαθος φαινετε το πλαστικο διχτυ)

Είναι η πλατεία που προεκλογικά είχε ‘‘μαντρωθεί’’ με πλαστικό δίχτυ αποκλείοντας την πρόσβαση του κόσμου στο εσωτερικό της, δείχνοντας  παράλληλα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες.

Γι αυτούς που ξέρουν τώρα. Η πλατεία ‘‘Βεάκη’’ ήταν και είναι μια καταπράσινη πλατεία που φιλοξενούσε χειμώνα καλοκαίρι στα παγκάκια της πολλούς κατοίκους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, που το είχαν κάνει καθημερινό τόπο συνάντησης.

 

Ποσο θα αντέξει στο παγωμένο τσιμέντο χωρις παγκακι; Θα φυγει.

Αυτό τελείωσε. Τα παγκάκια ξηλώθηκαν δεν υπάρχει χώρος για να κάτσει κανένας, ίσως η νομιμοφροσύνη του δημάρχου να λειτουργεί εδώ και να απαγορεύονται και οι συναθροίσεις, ίσως όμως να είναι μέσα στα πλαίσια της συναίνεσης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα, ίσως…..

Εντολές εκτελεί ο δήμαρχος, νόμιμος πρέπει να είναι, να στρώσει το δρόμο στον επόμενο πρέπει, εξ άλλου τι έχουν να χωρίσουν στα ίδια πράγματα πιστεύουν, από τους ίδιους παίρνουν εντολές, την ίδια πολιτική υπηρετούν γιατί να πάει κόντρα;

Έργο ανάσας για τις ‘‘τσέπες’’ των εταιριών να το σταματήσουμε; Ε! όχι ντροπή.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: