Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απάντηση στην «Ένωση Γονέων Ηλιούπολης»

25/10/2010

Ως μέλος της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων’’ Ηλιούπολης και μέλος της παρέμβασης στο 3ο Γυμνάσιο θα απαντήσω στην ψευδέστατη ανακοίνωση της ‘‘Ένωσης’’ σχετικά με το περιστατικό του 3ου Γυμνασίου.

Το θράσος των ‘‘ανθρώπων της σχολικής κοινότητας’’ έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής. Δεν νομίζω να υπάρχει το ελάχιστο γραμμάριο τσίπας σε όλους αυτούς τους Γκαιμπελίσκους της λασπολογίας που λυσσασμένα αντιμάχονται τους μετέχοντες στην ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’ Ηλιούπολης και όχι κάποιας «… συγκεκριμένης συλλογικότητας» όπως περίτεχνα την αποκαλούν οι ‘‘άνθρωποι της σχολικής κοινότητας’’.

Συνεχίζοντας λοιπόν το θεάρεστο έργο της λασπολογίας έρχονται να ρίξουν λάσπη στην αντίδραση των γονιών, στο 3ο Γυμνάσιο, που για μια ακόμα φορά μπήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν τις διώξεις των μαθητών γιατί οι γονείς τους είναι πρωτοπόροι του γονεϊκού κινήματος.

Οι γνωστοί, ευτυχώς λίγοι, για την αντίθεσή τους στην πρωτοπόρα δράση των γονιών και της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων’’ καθηγητές και η υποδιευθύντρια του 3ου Γυμνασίου, αφού πρώτα προσπάθησαν να αποβάλουν μαθητή, που τον ταλαιπωρούν τρία τουλάχιστον χρόνια με ανεξήγητο πάθος (η εκδίκηση των μαθητών ήρθε στις εκλογές με την εκλογή του μαθητή στο 15μελές ως πρόεδρο, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των ‘‘ανθρώπων της σχολικής κοινότητας’’ και των μαθητών).

Αφού η υποδιευθύντρια δεν κατάφερε να στείλει (σε κάποιο ξερονήσι;) ‘‘εξορία’’ τους μαθητές που οι γονείς τους συμμετέχουν στην ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’ (δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε), με τον αστείο λόγο ότι τρία δεκατριάχρονα παιδιά έσπρωχναν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο εκτός σχολείου!!!

Αφού ψευδολόγησε για αρκετή ώρα λέγοντας μας ότι η απόφαση της αποβολής είναι του Συλλόγου Διδασκόντων, αφού δεν κατάφερε τίποτα με την κλήση της αστυνομίας και τελικά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των γονιών, κατέφυγε στο τελευταίο όπλο που της είχε απομείνει, το ψέμα, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι θα βρει άξιους συμπαραστάτες τους ομοϊδεάτες της στην ‘‘Ένωση Γονέων’’, διέδωσε ότι εμφανιστήκαμε μπροστά της σαν ‘‘Ένωση Γονέων’’, πράγμα που είναι απόλυτα ψευδές γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα, δεν νομίζω ότι θα καλούσε την αστυνομία να την ‘‘προστατέψει’’, αφού όπως μας είπε «… μόνο την ‘‘Ένωση’’ αναγνωρίζω». Ειλικρινά είναι κρίμα μιας και πρόκειται για εκπαιδευτικό.

Βεβαίως άλλο που δεν θέλατε κυρίες και κύριοι της Ένωσης, πήρατε την ευκαιρία κάνοντας την τρίχα, τριχιά.

Ψεύδεστε κύριοι και κυρίες της ‘‘Ένωσης’’ και ψεύδεστε συνειδητά αφού δεν ζητήσατε, ούτε καν προσπαθήσατε, να μάθετε τι έγινε από το μέλος που εκπροσωπεί την ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία’’ στην Ένωση. Αρπάξατε την ευκαιρία για να συκοφαντήσετε την ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία’’ που δεν σας αφήνει να ‘‘παίζεται’’ με τους συλλόγους δημιουργώντας κατάλληλες σχέσεις με τους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών σας, για ευνόητους λόγους.

Αντί να βγάλετε ανακοίνωση για το τεκταινόμενα στο 2ο Γυμνάσιο και να καταδικάζετε την εφορευτική επιτροπή που απαγόρευε τη συμμετοχή της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας’’ στις εκλογές του συλλόγου γονέων με τα γνωστά ευτράπελα των προτάσεων τους, «… να βάλετε άλλο όνομα γιατί με αυτό δεν είναι δυνατόν να συμμετέχετε», των παραιτήσεων μελών της εφορευτικής και όλων των μετέπειτα ‘‘έργων’’, βγήκατε να λασπολογήσετε σε βάρος μας.

Αντί να ερευνήσετε τι έγινε στο 15ο Δημοτικό, που έχει βουίξει η πόλη, με την ‘‘παιδαγωγική’’ εκδρομή σε αρχαιολογικό μουσείο, σχετικά με τα χρήματα που κατέβαλαν οι γονείς, αντί να βγάλετε ανακοινώσεις για το χάλι των σχολικών μονάδων, προσπαθείτε προεκλογικά να δείξετε στους ψηφοφόρους σας (ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι) ότι υπάρχετε, μειώνοντας την δράση της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας’’ με ψέματα.

Εμείς που συμμετέχουμε στην ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία’’, λέμε δωδεκάχρονο δωρεάν σχολείο στην απροκάλυπτη επίθεση των κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση της παιδείας, δεν ντρεπόμαστε να δηλώνουμε με ποιους είμαστε, σε αντίθεση με εσάς που ντρέπεστε να ομολογήσετε ότι συσπειρωνόσαστε, με δήθεν ‘‘ενωτικές κινήσεις’’, από όλους τους πολιτικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), ενάντια στις δυνάμεις που αρνούνται να γίνουν ‘‘χορηγοί’’ των δημόσιων σχολείων.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: