Skip to content

Εκλεγμένη Δικτατορία: Πόση ευθύνη έχεις;

07/07/2010

Μετά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα Προεδρικά Διατάγματα, την επαναφορά διατάξεων νόμου της χούντας του Παπαδόπουλου, τα αντισυνταγματικά ‘‘νομοσχέδια’’ για τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και πλήθος άλλων ‘‘νόμων’’, έρχονται τώρα να κάνουν κάτι που δεν το είχε τολμήσει κανένας με τέτοιο τρόπο.

Αυτό που δεν τόλμησαν ούτε στα χρόνια των διωγμών των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης τα αποβράσματα δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών, Ταγματασφαλίτες, Χίτες και λοιποί, ούτε αργότερα οι δεξιοί και ακροδεξιοί φασίστες που κυβέρνησαν την χώρα, έρχεται τώρα να το κάνει το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, που σαν συντομογραφία ποια δεν είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αλλά Προσκυνημένο Αντικομμουνιστικό Συκοφαντικό Ορθόδοξο Κόμμα.

Σίγουρα χρωστάνε στο φασιστικό νεοναζιστικό κόμμα του Καρατζαφύρερ και του Αδόλφου Γεωργιάδη, για την στήριξη που τους παρέχει, αλλά να φτάσουν σε αυτό το έσχατο σημείο υποταγής και υποτέλειας.

Είχα γράψει πριν λίγο καιρό ρωτώντας: «Είσαι ακόμα ΠΑΣΟΚ;» επιμένω να ρωτάω, όχι τα φασιστοειδή που ήταν, για προσωπικά οφέλη, πριν με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τώρα με το ΠΑΣΟΚ και αύριο με τους επόμενους φασίστες που πιθανά θα κυβερνάνε αυτόν τον πλανήτη, ρωτάω εσάς που έχετε μια ιδεολογία, που την ονομάζετε ή την πιστεύετε, σοσιαλιστική.

Είσαστε ακόμα ΠΑΣΟΚ μωρέ;

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ότι σε κοροϊδέψανε για να σου πάρουνε την ψήφο και να κυβερνήσουνε ως δικτάτορες. Γυρίστε τους την πλάτη, δεν αξίζουν ούτε την συμπόνια σου, δεν αξίζουν να κοιτάς πίσω πιστεύοντας ότι μπορούν να αλλάξουν, είναι ξεγραμμένοι νέο-δοδίλογοι της παγκόσμιας δικτατορίας του κεφαλαίου που σε θέλει σκλάβο.

Με ‘‘νόμο’’ προσπαθούν να βγάλουν το ΚΚΕ και κάθε άλλη λαϊκή αντίσταση έξω από την βουλή και την τοπική διοίκηση με ‘‘σχέδιο νόμου’’ που απαγορεύει σε απλούς ανθρώπους που θέλουν να διεκδικήσουν να εκλεγούν αλλά και σε όσους συμφωνούν με κάποιο συνδυασμό να βοηθήσουν χωρίς να φαίνετε το όνομά τους.

Δεν έχουν τα κότσια να κάνουν αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι με την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων και των συμβόλων τους και καταφεύγουν σε ενέργειες που χαρακτηρίζουν δειλούς και ανάξιους προδότες.

Αν δεν αισθάνεστε ούτε τώρα ντροπή, τότε……    ΑΞΙΟΙ, ΑΞΙΟΙ, ΑΞΙΟΙ.

Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 7 Ιούνη 2010

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:

ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ !

Περιστολή της πολιτικής δράσης και φακέλωμα φρονημάτων

Καταργείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για υποψηφίους από τον εργαζόμενο λαό, απαγορεύεται η αναζήτηση οικονομικών πόρων χωρίς φακέλωμα και ανατίθεται στις τράπεζες η καταγραφή των πολιτικών πεποιθήσεων

Πλήρη καταστρατήγηση των λαϊκών ελευθεριών, με περιστολή της πολιτικής δράσης και της εκδήλωσης του φρονήματος – το οποίο πλέον θα καταγράφεται – στο πλαίσιο του ασφυκτικού ελέγχου από το κράτος, προωθεί η κυβέρνηση με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που ενέκρινε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σημειώνεται δε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο ουσιαστικά υπάρχει μόνο μια πρόγευση των όσων έπονται με το νέο εκλογικό νόμο που θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει διακηρύξει τις προθέσεις της το νέο εκλογικό σύστημα να αποτελέσει τη βάση της πλήρους κρατικοποίησης της πολιτικής δράσης, στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την ουσία των ρυθμίσεων που εισάγει, είναι να καταργηθεί επί της ουσίας το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους εργαζόμενους και ανθρώπους που προέρχονται από τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να μείνει ένα τέτοιο δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στους οικονομικά ισχυρούς, να εμποδιστεί, πέραν του Κοινοβουλίου, η πολιτική έκφραση και δράση των κομμάτων που έχουν αναφορά σε αυτούς τους πολίτες και να καταγράφονται πλήρως οι πολίτες (δηλαδή να φακελώνονται) εφόσον εκδηλώνουν με οικονομικό τρόπο (μέσω οικονομικών ενισχύσεων) την πολιτική τους προτίμηση.

Καταργείται το εκλέγεσθαι για τους εργαζόμενους

Το νομοσχέδιο προβλέπει συγκεκριμένα:

1.«Καθίσταται επιτρεπτή η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους».

Αυτή η ρύθμιση στην πράξη σημαίνει πως ένας υποψήφιος που δεν έχει οικονομική επιφάνεια, απαγορεύεται να ενισχυθεί από το κόμμα του και συνεπώς δεν μπορεί να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές. Επίσης, ούτε ένα κόμμα μπορεί να στηρίξει ένα συνδυασμό αποτελούμενο από οικονομικά αδύνατους, δηλαδή εργαζόμενους, αφού του απαγορεύεται να τους χρηματοδοτήσει.

Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι θα υπάρχει μόνο για τους οικονομικά ισχυρούς και το δικαίωμα πολιτικής έκφρασης των κομμάτων στις εν λόγω εκλογές καθίσταται αποκλειστικό προνόμιο μόνο των αστικών κομμάτων, τα οποία στηρίζουν και στηρίζονται από τα ισχυρά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ευθεία στόχευση προς το ΚΚΕ, το οποίο πάντοτε στηρίζει συνδυασμούς στις τοπικές εκλογές με υποψηφίους προερχόμενους από τον εργαζόμενο λαό.

2.«Καταργείται η αδιαφανής και αναχρονιστική διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση »κουπονιών»».

Στην ουσία, απαγορεύονται οι οικονομικές εξορμήσεις των κομμάτων και συνδυασμών με τη μέθοδο των κουπονιών. Δηλαδή, απαγορεύεται ο κλασικός τρόπος με τον οποίο κυρίως το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί του απευθύνονται στο λαό για να ενισχύσει οικονομικά από το υστέρημά του την προεκλογική – και όχι μόνο – πολιτική τους δραστηριότητα.

3. «Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το συνολικό ύψος τούτων γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πλήρης διακίνηση εσόδων και δαπανών, άρα των οικονομικών ενισχύσεων μέσω τραπέζης, σημαίνει καταγραφή των στοιχείων αυτού που ενισχύει ένα κόμμα ή ένα συνδυασμό οικονομικά. Εκ των πραγμάτων πρόκειται για φακέλωμα με βάση το φρόνημα.

Είναι εντελώς προσχηματική η επίκληση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι με αυτό τον τρόπο καταπολεμά το «βρώμικο χρήμα». Αν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο έχουν άλλους τρόπους…

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση κλείνει όλους τους δρόμους για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πολιτική δράση λαϊκών κομμάτων, οργανώσεων, συνδυασμών και πολιτών. Απαγορεύοντας στα κόμματα την οικονομική ενίσχυση των υποψηφίων και των συνδυασμών στις τοπικές εκλογές, απαγορεύει στους ανθρώπους που προέρχονται από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να εκλέγονται και να συγκροτούν συνδυασμούς. Αλλά κι αν ξεφύγει κάποιος – ατομικά ή ως συνδυασμός – και απευθυνθεί μόνος στους πολίτες, με τη σαφή απειλή του φακελώματος εμποδίζει τους τελευταίους να ενισχύσουν οικονομικά τον αγώνα του.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: