Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί… «τάξεων» και… «προβοκατόρων».

11/02/2010

Με μάσκες και κουκούλες

Κοίτα τώρα που πρέπει να ανοίξω διάλογο με όλους αυτούς που προβοκάρουν τα γραφόμενα με δήθεν σχόλια και ανώνυμες ανακοινώσεις. Κοίτα τώρα που θα πρέπει να παίρνουμε τις ‘‘μάνικες’’ για να ξεπλένουμε τις ‘‘λάσπες’’ που πετάνε διάφοροι για να καλύψουν τις ενοχές, την ανικανότητα τους και την θλιβερή στάση τους σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στο Δήμο. Όταν δεν έχεις την εντιμότητα να γράφεις με την υπογραφή σου και προσπαθείς να βρεις αιτίες για να δικαιολογήσεις την συνδικαλιστική ανεπάρκειά σου διαστρεβλώνοντας την έννοια ενός κειμένου τότε……

Να απαντήσω πρώτα στον gbaltas και στο σχόλιο που έκανε στο κείμενο «Σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Δήμου». Με την δική σου λογική, στην Ελλάδα υπάρχουν 5 εκατ. Εργαζόμενοι, στα σωματεία είναι γραμμένο το 18% από αυτούς, το υπόλοιπο 82% πρέπει να πηγαίνουμε στο σπίτι του για να τον ρωτήσουμε αν θέλει ή δεν θέλει; Με την δική σου λογική, όσοι δεν έχουν επαφή με τα τεκταινόμενα και ‘‘απολαμβάνουν’’ με πάθος, συμπάσχοντας κιόλας, τα διάφορα ‘‘τηλεσκουπίδια’’ διαβάζοντας ‘‘espresso’’  έχουν (όχι την «συγκεκριμένη» που εννοείς) ταξική συνείδηση; Αυτού του τύπου σχόλια μόνο τηλε-παράθυρους σχολιαστές θυμίζουν και εμπαθείς, για να μην πω κάτι πιο ‘‘χοντρό’’ και παρεξηγηθείς, αλλά μιας και θες απάντηση, αφού έχεις βάλει ερωτηματικό, μάθε ότι οι γραμμένοι στο σωματείο είναι 538 από τους 700 περίπου που είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και όχι 820 που τους κάνεις εσύ, από αυτούς βέβαια, που δεν είναι γραμμένοι, οι περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι που έχει σε ‘‘ομηρία’’ μέχρι και σήμερα ο ‘‘καίσαρας’’ και γενικότερα οι διοικήσεις του ‘‘Πασοκιστάν’’,  από αυτούς τους 538, ταμειακά εντάξει είναι περίπου 350, παρόντες ήταν οι 254.

Για να μάθεις και κάποια πράγματα, για να μπορεί η συνέλευση ‘‘νόμιμα’’, να πάρει αποφάσεις πρέπει να έχει παρόντες το 50% συν 1, γεγονός λοιπόν είναι ότι ήταν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που χρειάζονταν.

 

Εκείνο όμως που δεν κατάλαβα είναι τι σε νοιάζει εσένα, που ανήκεις στην ‘‘ελίτ’’ της Ηλιούπολης, για τις ταξικές δυνάμεις και το ποιοί χαρακτηρίζονται έτσι, έχεις κάποια επαφή με το σωματείο;

Βγήκες στο δρόμο να στηρίξεις τους απολυμένους;

Έκατσες μαζί τους να συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αντεργατική πολιτική που ασκούν οι ‘‘αντιεξουσιαστές’’ που κυβερνάνε;

Τους ρώτησες αν δεν πληρωθούν και τον επόμενο μήνα τι οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν;

Γι’ αυτό ασχολήσου με το κόμμα σου και την «Ακήρυχτη εσωπαραταξιακή προεκλογική εκστρατεία» του και άσε τους εργάτες να βρουν με ποιόν είναι και γιατί.

Ό άλλος ή οι άλλοι, που βγάζουν ανακοινώσεις ανυπόγραφες και μάλιστα τις κολλάνε στον πίνακα ανακοινώσεων των εργαζομένων, βάζοντας και ‘‘βελάκια’’ για να δείξουν το επίμαχο σημείο που δείχνει τι γράφτηκε από τον ‘‘προβοκάτορα’’ που προσπάθησε να ‘‘σπιλώσει’’ την ‘‘συνδικαλιστική τους δράση’’, θέλω να τους πω ότι βιαστήκανε να πουλήσουν την ‘‘πραμάτεια’’ τους, οι εκλογές είναι πολύ κοντά πράγμα που σημαίνει ότι μεσολαβεί ένας μήνας, δύο μήνες και κάτι μέρες μέχρι τότε και την ‘‘κάψανε’’ την πραμάτεια τους.

Μια απορία. Τι εννοείτε με την επισήμανση μέσα σε κύκλο; Ότι όποιος γράφει αυτό που είδε και άκουσε σαν απλός παρατηρητής έχει λόγο να σας προβοκάρει; Μήπως είναι προβοκάτσια ότι δεν ψηφίσατε την απεργία με τις ταξικές δυνάμεις; Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά και στο προσωπικό blog του ‘‘γερανού’’ ή στο CITY OF ILIOUPOLIS που αναδημοσιεύει το κείμενο όπως είναι γραμμένο από τον ‘‘γερανό’’ και όχι όπως θεώρησε, ότι πρέπει να δημοσιευτεί μια είδηση ο διαχειριστής του ilioupolisonline και μου ζήτησε να το αλλάξει, χωρίς εγώ τουλάχιστον να θεωρήσω ότι αυτή η αλλαγή θα γινόταν ‘‘φτυάρι και μυστρί για πεταχτό’’ εναντίον της παράταξης και του προέδρου.

Και μια συμβουλή. Μην προσπαθείτε να ‘‘κοιμίσετε’’ τους εργαζόμενους με τέτοιου είδους λασποεπιχειρήματα, σας προτείνω να  βρείτε κανένα ‘‘σκάνδαλο’’ έχετε πείρα σε τέτοια, όμως μην αδικείτε τους εργαζόμενους γιατί σας γνωρίζουν πολύ καλά και δεν τους ακουμπάνε τέτοιου είδους ‘‘μαγκίτσες’’ αφού, ευτυχώς με την τακτική σας, βλέπουν ποιος είναι με τους εργάτες και ποιος όχι.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην σειρά τους όμως.

Ψηφίσατε την απεργία και δεν ψηφίσατε την εισήγηση;

Μήπως η εισήγηση μιλούσε για απεργία με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις πράγμα που εσείς οι 6 απορρίψατε;

Είπατε δηλαδή ναι …..αλλά όχι;

Ποιοί είναι προβοκάτορες αυτοί που διεκδικούν την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δήμο ή εσείς και οι παρατάξεις σας, σε όλη την Ελλάδα, που δεν δέχονται ούτε σαν μέλη στα σωματεία, τους ‘‘όμηρους’’ συμβασιούχους, ποιοι είναι προβοκάτορες αυτοί που τόλμησαν να κάνουν ισότιμα μέλη όλους τους συμβασιούχους ή εσείς και οι παρατάξεις σας που αποβάλλατε, στο συνέδριο της Κρήτης, το σωματείο των εργαζομένων της Ηλιούπολης επειδή ‘‘τόλμησαν’’ να θεωρούν συναδέλφους τους όλους τους εργαζόμενους του Δήμου;

Επειδή την προεκλογική περίοδο την έχετε αρχίσει, μάλλον θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε, ‘‘προβάλλοντας το έργο σας’’.

Και που είσαστε ‘‘παλικάρια’’ την επόμενη φορά βάλτε την υπογραφή σας για να ξέρουν οι εργαζόμενοι ποιόν να ‘‘φτύσουν’’.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: