Skip to content

Αξίζει να το διαβάσεις.

01/06/2009

γελιογραφια ελευθερη διακινηση ιδεων

Ψάχνοντας στο αρχείο μου βρήκα το παρακάτω κείμενο (είχε κυκλοφορήσει χέρι-χέρι τότε), που γράφτηκε το Φεβρουάριο του 2005 με αφορμή τις διώξεις των μαθητών από την τότε διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Φιλόλογο, Δρ. Φιλοσοφίας κ. Παλαμιώτου, που τώρα από «συναδελφική» αλληλεγγύη ορμώμενη προσπαθεί να «στηρίξει» την επίσης Φιλόλογο κ. Κακαρίδου που συνεχίζει το έργο της.

Δεν είχε βάλει τότε ο γονιός που το έγραψε το όνομά του στο κάτω μέρος του κειμένου για τον προφανή λόγο των συνεπειών που θα αντιμετώπιζε το παιδί του από την τότε διευθύντρια αλλά και τους «συναδέλφους της».

Επειδή γνωρίζει, η δρ. Φιλοσοφίας, ότι γνωρίζουμε τα τότε γεγονότα δεν τολμάει να απαντήσει στον geranista που έβαλε εκείνο το ερωτηματικό δίπλα από το «καθηγήτρια» στο κείμενο του «Περί αντικομμουνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης», ερωτηματικό, που με την συνεχιζόμενη αντικομμουνιστική υστερία σε όλα τα επίπεδα από όλους τους πολιτικούς χώρους της πόλης μας και όχι μόνο, γίνετε ακόμα πιο μεγάλο, δικαιολογώντας το, προτίμησε να απαντήση στο redilioupoli προφανώς πιστεύοντας ότι δεν έχουν στοιχεία για τα τότε συμβάντα.

Η έντονη αντικομμουνιστική συσπείρωση των συλλόγων και της «συντεχνίας» της Ζ! ΕΛΜΕ που «καταδικάζουν» το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη γίνετε από μόνη της απόδειξη του συντονισμένου και διατεταγμένου αντικομμουνισμού που έπαψε να «έρπετε» και αποθρασυνόμενος «ίπταται» ως γύπας για να κατασπαράξει ότι και όποιον δεν σκύβει το κεφάλι στα «αφεντικά», θυμίζοντας έντονα προηγούμενες «μαύρες περιόδους» του τόπου μας.

Στο Πυρ το εξώτερον

Σωκράτη, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Ανδρούτσο, Μπουμπουλίνα, Λαμπράκη, Παπαποστόλου και σεις λοιποί Αναρχικοί, Αντικαθεστωτικοί, εκτός νόμου και τάξης,

» Στο Πυρ το εξώτερον».

Αρχαίο Πνεύμα της προόδου και της αναζήτησης,

Αρχαίοι Φιλόσοφοι – ήρωες της Επανάστασης του 1821- Αγωνιστές των

Εθνικοαπελευθερωτικών Αγώνων – Αντιστασιακοί,

» Στο Πυρ το εξώτερον».

Εθνικές επέτειοι – Απελευθερωτικά κινήματα

«Στο Πυρ το εξώτερον».

Τάξις και Νόμος!   Τάξις και Υποταγή στους νόμους του κράτους!    Του έννομου κράτους!

Χωρίς αντίρρηση!    Χωρίς αντίσταση! Χωρίς άποψη!

Άλλωστε ζούμε σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη κοινωνία!

Σε μια κοινωνία που η γνώση, η άποψη και οι θέσεις ανήκουν αποκλειστικά στην δικαιοδοσία του έννομου κράτους και μεταδίδονται μόνο μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και τους εντολοδόχους εκπαιδευτικούς.

Κάθε παρέκκλιση αντίκειται στο σύστημα, στην τάξη -τιμωρείται και απομονώνεται σαν μίασμα.

Κι αν συνεχίσετε να θέλετε να διακινείτε ιδέες, απόψεις, θέσεις – αν ζητάτε ένα καλύτερο αύριο στα σχολειά και στη ζωή σας – αν έχετε αποφασίσει να στέκεστε όρθιοι και να διεκδικείτε, ε! τότε πολύ σας πέφτει που δεν σας αυτοκτονούμε με κώνειο, δεν σας σουβλίζουμε, δεν σας πετάμε από την Ακρόπολη και δεν σας εκτελούμε στον τοίχο!

Κι αν έχετε για πρότυπο σας όλους αυτούς που προαναφέραμε, κακώς – πολύ κακώς – γιατί κι αυτοί στην εποχή τους καταφέρονταν εναντίων των «θεσμών» και της «έννομης τάξης» – «των κανόνων» και της συντεταγμένης πολιτείας, κατακτητή και δικής τους.

Κι αν σας παραμύθιασαν με βιβλία συγγραφέων τύπου Έλλης Αλεξίου για το ρόλο του εκπαιδευτικού – παιδαγωγού ξεχάστε τα!.

Εδώ ο δάσκαλος δεν προστατεύει τα «παιδιά του»,  δεν φροντίζει να αποκτήσουν συνείδηση διεκδικητική αγωνιστική για τη ζωή τους.

Μα κι αν σφάλλουν σε κάτι δεν ανοίγει φτερούγες να τα καλύψει, να τα στηρίξει, να τα ψυχώσει, εδώ ο δάσκαλος διαιρεί, απομονώνει, τιμωρεί, καλεί σε δημόσια διαπόμπευση.

Υπενθυμίζει συνεχώς προς όλες τις κατευθύνσεις μαθητές, γονείς, συναδέλφους, επιθεωρητές, κράτος, υπουργείο, τον εξουσιαστικό του ρόλο και πόσο καλά υπηρετεί και εξυπηρετεί.

Εδώ ο εκπαιδευτικός έχει θέση και εξουσία!

Εδώ ο εκπαιδευτικός τιμωρεί!

Εδώ ο εκπαιδευτικός…

Κι  αν νομίζετε ότι το παραπάνω παραλήρημα μου ήρθε στο μυαλό απ’ αφορμή πρόσφατα γεγονότα ίσως να μην κάνετε λάθος. Αλλά αν πιστεύετε πως άλλος είναι ο ρόλος του δάσκαλου, κι ότι είναι αλληλένδετος ο παιδαγωγός με τον εκπαιδευτικό, καλά κάνετε.

Δεν θυμάμαι καλά το νόμο της σχετικότητας και πάντα μου διαφεύγουν οι τρόποι λύσεις των μαθηματικών εξισώσεων, με τα χρόνια έχω ξεχάσει τα πιο πολλά ονόματα των δασκάλων και καθηγητών που είχα, όμως θυμάμαι πάντα τους καθηγητές που έσκυψαν με αληθινό νοιάξιμο και αγάπη πάνω μας.

Αυτών των δασκάλων η μορφή, το όνομα, μα πιο πολύ οι διδαχές τους για ισότητα, για δικαιοσύνη, για κινήματα και διεκδικητικούς αγώνες των ανθρώπων είναι ανεξίτηλες.

Αυτοί οι δάσκαλοι πίστευαν σ’ εμάς και μας στήριζαν.

Γιατί αυτοί είναι οι δάσκαλοι της ζωής και της καρδιάς μας.

Ένας γονιός.

Advertisements
3 Σχόλια leave one →
 1. Rebellion permalink
  08/06/2009 14:24

  Καλησπέρα σας.
  Θεωρώ πρέπον, να postάρω και στο δικό σας blog αυτά που έγραψα και στο redilioupolis, καθώς το link του profil Geranos με οδήγησε εδώ.

  Είμαι γονιός όπου τώρα τα παιδιά μου βρίσκονται στο Λύκειο. Παρ’όλ’αυτά έχουν φοιτήσει στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Όταν ήταν διευθύντρια η κ. Παλαμιώτου το σχολείο αυτό θεωρούνταν πρότυπο Γυμνασίου και στις μεταξύ μας συζητήσεις όλοι οι γονείς είμασταν απολύτως ευχαριστημένοι με την οργάνωση του σχολείου και φυσικά την αξέχαστη και καταπληκτική εκδρομή που πήγαν τα παιδιά στην Ιταλία! Ακόμα μας λένε εμπειρίες και απλά ζηλεύουμε… Υπόδειγμα εκπαιδευτικού για μένα η κ. Παλαμιώτου. Θέμα συζήτησης έχει γίνει επίσης τον τελευταίο καιρό όλος αυτός ο παράλογος πόλεμος προς την παλιά μας διευθύντρια, τώρα που μάλιστα αυτή έχει φύγει από το σχολείο. Πάλι καλά που τα παιδιά μας δεν είναι πλέον στο Γυμνάσιο με τον φημισμένο για την τηλεορασίτσα στο γραφείο τον καινούριο διευθυντή.
  Για να καταλήξω, επειδή μη νομίζετε ότι οι γονείς δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει ο κύριος και η κυρία Σιμοπούλου. Τι είναι όλα αυτά? Σαν δε ντρέπεστε λίγο… Βρίζετε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, βρίζετε την παλιά διευθύντρια, βρίζετε τους καθηγητές άλλοτε ως “Γερανός”, άλλοτε ως “Αγωνιστική Παρέμβαση 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης” και είστε ένα αντρόγυνο ουσιαστικά!! (2 άτομα).
  Στρέψτε την αγωνιστικότητά σας σε κάτι πιο παραγωγικό… ή μήπως η γραμμή του Περισσού σας υποδεικνύει συγκεκριμένους στόχους?
  Τι να πούμε… Και που θα γράψουμε οι γονείς αυτά τα λόγια, τόσο θα μας γράψετε και εσείς ξέρετε πού.
  Γιατί ως γνωστόν είστε ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

 2. ΠΑΛΑΜΙΩΤΟΥ permalink
  10/06/2009 12:23

  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ redilioupoli.
  EΚΡΙΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ «ου με πεισεις καν με πείσεις».
  ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
  ΘΕΡΜΑ «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ-ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΗΣ Ζ ΕΛΜΕ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ).
  ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  (Να σας θυμίσω λοιπόν κι εγώ ότι: επί υπουργείας Ευθυμίου η κ.Σιμοπούλου κι άλλος ένας γονιός- ο συντάκτης της ανωτέρω επιστολής- έστειλαν στο ΥΠΕΠΘ επιστολή για τη μη χρήση του αμφιθεάτρου-τότε για λόγους υγείας με αντικαθιστούσε αναπληρώτρια δ/ντρια-υπογράφοντας ως ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 3ου Γ/ΣΙΟΥ, και παρακάμπτοντας τον τότε σύλΛογο γονέων και κηδεμόνων, που είπε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη της επιστολής. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε γιατί ξέρουμε τι μας γίνεται. Μη βιαστείτε να τους βρίσετε κι αυτούς γιατί τότε πρόεδρος ήταν ο κ.Μπακαλούμης.Δεν νομίζω να είχε προσωπικά εναντίον σας!)
  ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΩ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ!
  ΑΝΤΕ ΒΡΕ. ΚΑΙ … ΠΑΠΕΣ!
  Παλαμιώτου (η γνωστή … «βολεμμένη» δρ.φιλοσοφίας)

 3. γερανος permalink*
  19/06/2009 00:58

  Τώρα χρειάζετε να απαντήσω σε «ανθρώπους» που κινούνται και γράφουν με φανερό τον κομπλεξισμό τους και την διάθεση να αποφύγουν τις ερωτήσεις;
  Πρώτα απάντηση στα ερωτήματα και μετά βρίστε με την …άνεσή σας, μπορεί να λειτουργήσει σαν ψυχιατρικό ηρεμιστικό και να σας φανώ σε κάτι …χρήσιμος. Πάντως περαστικά, κανείς δεν είναι τέλειος πόσο βεβαίως …εσείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: